Orchestra Simfonică Radio din Norvegia, de la Premiile Nobel la Sala Radio
https://www.ziarulmetropolis.ro/orchestra-simfonica-radio-din-norvegia-de-la-premiile-nobel-la-sala-radio/

Ansamblul care are privilegiul de a susţine anual un concert cu ocazia decernării Premiului Nobel pentru Pace de la Oslo, Orchestra Simfonică Radio din Norvegia, va susţine două concerte în cadrul Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio – RadiRo, ediţia a III-a, organizat de Radio România, în perioada 23 septembrie – 1 octombrie.

Un articol de Liliana Matei|15 iulie 2016

Sâmbătă, 24 septembrie 2016, de la ora 19.00, orchestra va fi condusă de dirijorul Miguel Harth – Bedoya, nominalizat la premiile Grammy și câștigător al Premiilor Emmy, care este de în prezent dirijor-șef al ansamblului.

Programul serii va începe cu Selecţiuni din Peer Gynt, cunoscuta lucrare a lui Edvard Grieg, cel mai de seamă muzician din școala națională norvegiană. Variations over Variations over a Norwegian folk tune de A. Janson va fi interpretată de Tine Thing Helseth solistă care a început să cânte la trompetă la vârsta de 7 ani, iar astăzi, la 26 de ani, este una dintre cele mai apreciate interprete la acest instrument în plan internațional. Seara se va încheia cu Variaţiuni pe o temă originală – Enigma de Elgar.

Duminică, 25 septembrie 2016 de la ora 19.00, Orchestra Simfonică Radio din Norvegia condusă de același Miguel Harth – Bedoya, îl va avea ca invitat pe pianistul Vadym Kholodenko, care s-a remarcat ca unul dintre cei mai dinamici și înzestrați muzicieni ai generației sale, apreciat pentru interpretarea sa „impecabilă, vibrantă și plină de imaginație” (Cleveland Plain Dealer). Câștigător al medaliei de aur și al premiilor speciale în cadrul ediției a IV-a a Concursului Internațional de Pian Van Cliburn, în 2013, Kholodenko are o carieră internațională în plină ascensiune în Europa, Asia și America de Nord.
Acesta va interpreta Concertul în la minor pentru pian și orchestră al romanticului Edvard Grieg.

Biletele la Festivalul RadiRo sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărtureşti, Humanitas, în benzinăriile OMV şi la casa de bilete a Sălii Radio.

07
/12
/23

Electric Castle 2024 sună epic! Cu Massive Attack, Bring Me The Horizon și Queens of The Stone Age ca headliners confirmați, a 10-a ediție a festivalului se anunță cu foarte mult rock și trip hop.

05
/12
/23

„O, ce veste minunată!”, „La Vitleem colo-n jos”, „Bună dimineața la Moș Ajun”, „Have Yourself a Merry Little Christmas” sau „Noël”? Cele mai frumoase și mai îndrăgite colinde românești, dar și cântece internaționale de Crăciun vor răsuna pe scena Sălii Radio în luna decembrie, în cadrul a patru concerte extraordinare.

05
/12
/23

Dacă printre dorințele pe care vi le stabiliți pentru Noul An se numără mai multe momente de relaxare și seri petrecute cu cei dragi ascultând muzică bună, atunci o idee perfectă ar fi noile abonamente sau bilete la Sala Radio, pentru concertele din perioada ianuarie-martie 2024!

04
/12
/23

Începutul lunii decembrie aduce primele concerte din turneul de lansare al noilor albume Alternativ Quartet — Deocamdată suntem / Departe de solstiţiu. Acestea vor avea loc pe 5 decembrie la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, pe 8 decembrie la Palatul Culturii din Iaşi, şi pe 14 decembrie la Casa Tranzit din Cluj-Napoca.

04
/12
/23

Turneul Național ”Duelul Viorilor” a început cu un concert sold out la Ateneul Român din București. În fața unei săli arhipline, violoniștii Liviu Prunaru, din echipa Stradivari și Gabriel Croitoru, din echipa Guarneri, arbitrați de pianistul Horia Mihail, au susținut sâmbătă, 3 decembrie, prima rundă din Duelul Viorilor.

04
/12
/23

Începutul ultimei luni a anului aduce pe scena operei din București un spectacol al Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess” (DescOperă La Traviata), conferințele operei (Scena Gândirii îl va avea ca invitat pe președintele Academiei Române, istoricul Ioan-Aurel Pop), două titluri de operă (La Traviata de Giuseppe Verdi și Lohengrin de Richard Wagner) și un balet (Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski).