Organic Days Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/organic-days-festival/

Sâmbată şi duminică, pe 16 şi 17 iulie, cele mai înverzite locuri din centrul capitalei, Grădina Verona, J’ai Bistrot şi Grădina Sticlarilor, se deschid pentru publicul din oraş cu activităţi informative şi reacreative, produse şi meşteri care manifestă alternativa organică a vieţii de oras: ORGANIC DAYS – festival de trai simplu, frumos şi sănătos.

Un articol de Petre Ivan|8 iulie 2016

În grădinile verzi ale orașului, printre copaci, flori și miresme variate, se adună laolaltă comunități, idei și proiecte care inspiră lumea.

Oameni conștienți, care fie că lucrează organic, fie au ales să traiască simplu și autentic, cu atenție pentru toate resursele de hrănire a corpului, minții și sufletului. ORGANIC DAYS aduce impreună fermieri, artizani, artiști culinari, meșteri, speakeri și muzicieni pentru doua zile bio.

Cea de-a 5-a ediție a carnavalului ORGANIC DAYS  înseamnă mai multă apropiere de natură, înseamnă o sărbătoare pe ritmuri bio dedicată celor care simt și trăiesc organic.

Cei prezenți vor putea participa la ateliere, seminarii și discuții legate de un trai de viață natural și echilibrat, vor putea degusta și cumpara produse crescute natural, cât și bunătăți gătite cu drag, vor testa cosmetice realizate din ingrediente atent alese, vor avea ocazia sa cunoască artizani și Organic Days meșteșugari iscusiți.

Muzica, practicile de yoga, tehnicile de relaxare vor avea și ele locul lor  de cinste in cadrul festivalului.

Pe parcursul celor două zile, copiii vor avea ateliere și seminarii special organizate pentru ei. Se vor putea juca în voie în cele mai inverzite grădini din oraș, vor putea participa la activități de dezvoltare și stimulare a imaginației, cât și la clasele de yoga dedicate lor.

Organic Days se deschide sâmbătă în zori, începând cu ora 10:00 și se desfașoară în cele 3 locații partenere. Accesul în zona de târg, seminarii, conferințe și activități pentru copii este liber.

Festivalul Organic Days a crescut de la o ediție la alta. Ceea ce părea în 2013 un avânt curajos dedicat doar celor care își pot permite timpul și resursele financiare să trăiască bine, a devenit de interes pentru un public în creștere de la un an la altul.

În lipsa educației de masă care să ne vorbeasca despre cum alegem ce mâncăm, în ce tip de emoții vrem să trăim, ce presupune munca sănătoasă sau viața creativă, echipa festivalului Organic Days încearcă un efort de conștientizare direcționat către comunitatea largă și de susținere pentru comunitatea restrânsă a celor care deja au ales să trăiască sănătos.

Foto: Organic Days Festival – facebook

07
/03
/21

Muzeul Municipiului București organizează de opt ani evenimente dedicate celei de-a noua arte: banda desenată. Seria expozițiilor „Maeștri ai benzii desenate românești” revine cu expoziția „Haplea – bandă desenată interbelică”, partea a II-a, deschisă la Casa Filipescu Cesianu. Din 3 martie, ea se poate vizita până pe 30 aprilie 2021.

04
/03
/21

Ziarul Metropolis vă recomandă: un film cu Catherine Deneuve și Juliette Binoche, două tablouri despre lumea de azi dintr-o galerie bucureșteană, un festival de muzică clasică la Iași, un roman plin de mister al unei tinere scriitoare britanice și cartea unui istoric optimist care-și propune să redea speranța.

24
/02
/21

Începând cu data de 1 Martie 2021, spațiul expozițional din Foaierul Media al TNB (aripa dinspre Intercontinental) se va anima din nou, găzduind o amplă expoziție cu lucrările artistului ION OLARU, scenograful-pictor, autorul a zeci de scenografii de televiziune, de teatru, dar și de scenografie pentru filme de animație, totodată pictor, făuritor de icoane sau de surprinzătoare ”micro-monumente ale armoniei universale”(cf. Corneliu Antim, critic de artă), elaborate dintr-un material inedit… tărtăcuța!

23
/02
/21

Pășiți într-o lume de peisaje vibrante, fotografii asociate cu elemente chimice, refractografii și obiecte vopsite cu Vantablack, cel mai negru negru, odată cu prima expoziție personală a lui Mihai Plătică la Gaep. Desfășurată pe ambele etaje ale galeriei, Alpher-Bethe-Gamow va putea fi vizitată între 6 martie și 8 mai 2021.

23
/02
/21

Muzeul Național de Istorie a Moldovei, în parteneriat cu Arbor Institute for Culture, vă invită să descoperiți sau să redescoperiți expoziția „GIUVAIERGERIE ANTICĂ. Comorile Muzeului Național de Istorie a Moldovei“, noua expoziție virtuală găzduită pe Theopen-art.com, prima platformă de expoziții de artă în realitate virtuală din Republica Moldova și România.

23
/02
/21

Galeria Sector 1 inaugurează programul curatorial al anului 2021 alături de Kunsthalle Bega, cu expoziția Sensul Sculpturii, artiști: Apor - Nimbert Ambrus, Dona Arnakis, Rudolf Bone, Teodor Graur, Oláh Gyárfás, Roxana Ionescu, Adi Matei, Alex Mirutziu, Vlad Nancă, Mihai Olos, Andrei Pituț, Bogdan Rața, Patricia Teodorescu, Ion Toderașcu, Napoleon Tiron, Casandra Vidrighin, curator Liviana Dan.

18
/02
/21

Muzeul Național de Artă al României și Centrul Național de Artă „Tinerimea Română" vă oferă vineri, 19 februarie,  „Concertul extraordinar aniversar 145 de ani de la naşterea marelui sculptor Constantin Brâncuşi”, eveniment inspirat de dragostea sculptorului pentru muzica românească și realizat cu implicarea Ministerului Culturii.  

17
/02
/21

Galeria Estopia a deschis pe 11 februarie expoziția de grup „Innocence”, care prezintă lucrările a opt artiști – Angela Bontaș, Lucian Brumă, Andrei Ciurdărescu, Andrada Feșnic, Juhos Sándor, Sergiu Laslo, Antonina Manda și Ada Muntean. Expoziția poate fi vizitată până pe 3 aprilie.