„Orizont”, un thriller 100% ardelenesc, în deschiderea Love Story Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/orizont-un-thriller-100-ardelenesc-in-deschiderea-love-story-festival/

Lungmetrajul lui Marian Crişan, ,,Orizont”, un thriller 100% ardelenesc, va rula în avanpremieră în deschiderea celei de-a doua ediţii a Love Story Festival, care va avea loc la Braşov, în perioada 8 -14 februarie.

Un articol de Liliana Matei|21 ianuarie 2016

Filmul spune povestea unui cuplu, Lucian (András Hatházi) și Andra (Rodica Lazăr), care preiau în administrare o cabană pierdută undeva în Munţii Apuseni. Lucrurile par să meargă bine până când Lucian realizează că tot ce se întâmplă pe munte şi la cabană e controlat de Zoli (Bogdan Zsolt), un cap al mafiei tăierilor ilegale de păduri.

Din distribuție mai fac parte și Emilian Oprea, Maria Seleș, Ioan Paraschiv, Valeriu Andriuță, Elena Purea.

“Cu un scenariu inspirat de nuvela „Moara cu Noroc”, de Ioan Slavici, Orizont nu îşi doreşte să fie o ecranizare fidelă a textului, ci o adaptare modernă a intrigii, adusă în România de azi. Filmul îşi propune, mai degrabă, rediscutarea temelor principale ale nuvelei într-o stilistică diferită de cea din ecranizarea clasică, căreia îi aduce un omagiu cinematografic” declară regizorul Marian Crișan.

După premiera mondială de la Tallin, care a avut loc la sfârșitul anului trecut, celebra publicație americană The Hollywood Reporter scria că dilemele morale din Orizont aduc aminte mai degrabă de filmul noir decît de cel de groază, „chiar dacă decorurile te trimit inițial cu gândul la forțele supranaturale din The Shining”.

Filmul va fi lansat pe marile ecrane din România din 12 februarie 2016.

Cea de-a doua ediție a Love Story Festival se va desfășura în perioada 8 – 14 februarie, la Cinema One și Cinemateca Patria din Brașov. La Cinema One vor rula filme noi, iar la Cinemateca Patria cinefilii vor avea parte de filme clasice, filme de artă și filme interzise minorilor. De asemenea, Love Story Festival va avea și o secțiune dedicată copiilor.

Programul complet al festivalului va fi anunțat și pe pagina oficială de facebook (Facebook.com/Love-Story-Festival), dar și pe site-ul www.lovestoryfestival.ro.

08
/12
/14

Lungmetrajul "12 ani de copilărie/ Boyhood", regizat de Richard Linklater, a devenit unul dintre marii favoriţi în cursa pentru Oscar, după ce a câştigat, duminică, cinci trofee la gala organizată de Boston Society of Film Critics, inclusiv la categoria "cel mai bun film al anului".

05
/12
/14

Din 5 decembrie, pe marile ecrane, iubitorii filmului au parte de Judecătorul, o peliculă în care pot fi admiraţi nominalizatul la Oscar, Robert Downey Jr. şi laureatul Premiului Oscar, Robert Duvall. Aceasta este prima colaborare a celor două staruri de la Hollywood.

04
/12
/14

Dacă în Love Building personajul interpretat de Dorian Boguţă traversa o depresie acută, de această dată asistăm la o transformare completă a personajului său, care îl aduce pe actor în ipostaza de veritabil Don Juan, din 26 decembrie numai pe marile ecrane, în comedia Alt Love Building.

03
/12
/14

Actorul austriac Christoph Waltz, recompensat cu două premii Oscar, a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood, Los Angeles, în cadrul unei ceremonii la care a participat şi Quentin Tarantino, regizorul datorită căruia artistul a devenit faimos la nivel mondial.

01
/12
/14

Televiziunea Română programează, în această seară, două filme autohtone - un prilej pentru cinefili de a revedea „la lucru” o serie de mari actori dispăruţi. Astfel, pe TVR 2, de la ora 19.00 puteţi vedea comedia Expresul de Buftea-România (1978), pentru ca două ore mai târziu, pe TVR 1, să ruleze Capcana Mercenearilor, un film regitaz de Sergiu Nicolaescu în anul 1981.

30
/11
/14

Daniela Apostol. 37 de ani. O fiică de 18 ani, Laura. Un festival de film documentar de 3 ani, Docuart Fest (primul slogan - „Cele mai frumoase povești sunt adevărate”). Și o pasiune pentru povești și tradiții care o urmărește și când merge pe stradă.

28
/11
/14

MARI FILME ROMÂNEȘTI UITATE Puține scene de film din cinematografia română sunt mai naturaliste (fără a fi și gratuite) ca aceea din documentarul „Apa ca un bivol negru” (1970) în care, în urma inundațiilor, tinerii soldați scot din apă cadavrul gol și înțepenit al unui bărbat, probabil coleg de-al lor.