Our Ladies of Perpetual Succour – ultima reprezentație din acest an
https://www.ziarulmetropolis.ro/our-ladies-of-perpetual-succour-ultima-reprezentatie-din-acest-an/

Marţi, 19 decembrie 2017, bucureştenii sunt invitaţi la Teatrul EXCELSIOR pentru a viziona ultima reprezentaţie din acest an a musicalului Our Ladies of Perpetual Succour (Fecioarele noastre grabnic ajutătoare), una dintre cele mai aplaudate producţii din repertoriul teatrului, ce poartă semnătura regizorală şi coregrafică a lui Răzvan Mazilu.

Un articol de Petre Ivan|15 decembrie 2017

Cu o distribuție exclusiv feminină, spectacolul Our Ladies of Perpetual Succour este un „imn” închinat tinereții și prieteniei, un amestec de sentimentalism și umor visceral, grație și decadență, mixate într-un cocktail electrizant de partituri clasice și hituri pop-rock interpretate cu asumare și energie debordantă.

„Fecioarele noastre” sunt șase adolescente care fac primii pași pe drumul ireversibil al maturizării, un drum pavat cu experiențe inițiatice bulversante și povești de viață complicate. Sunt șase eleve ale unei școli catolice de fete pentru care vizita la Edinburgh, cu ocazia unei competiții corale, devine o neașteptată întâlnire cu impulsurile lor latente care le transformă curiozitatea în acte de teribilism.

Sub bagheta regizorală și coregrafică a lui Răzvan Mazilu, aventura adolescentină se transformă într-un show electrizant ce include toate ingredientele unui musical de succes: un text contemporan, partituri vocale și actoricești remarcabile, exuberanță, muzică live, efecte vizuale impresionante și, nu în ultimul rând, multă strălucire!

Biletele pot fi achiziționate online și de la casa de bilete a Teatrului EXCELSIOR (Str. Academiei, nr. 28).

OUR LADIES OF PERPETUAL SUCCOUR (FECIOARELE NOASTRE GRABNIC AJUTĂTOARE)

de Lee Hall

după romanul „Sopranele” de Alan Werner

Regia și coregrafia: Răzvan Mazilu

Traducerea și adaptarea: Carmen Stanciu

Scenografia: Romana Țopescu, Dragoș Trăistaru

Orchestrația și adaptarea muzicală: Lucian Vlădescu

Light Design: Alin Popa

Pregătirea muzicală: Gönül Abdula

Asistent coregrafie: Raluca Nicolae

Selecția muzicală: Răzvan Mazilu și Lucian Vlădescu

Distribuția (în ordinea indicată de autor)

Orla – Alina Petrică
Chell – Meda Topîrceanu
Kay – Ioana Mărcoiu
Manda – Daniela Tocari
Kylah – Oana Pușcatu
Fionnula – Ana Bianca Popescu

Orchestra

Adina Cocargeanu – pian
Imola Tamás – percuție
Andreea Archip – pian
Dana Georgescu – chitară bas

Foto: Our Ladies of Perpetual Succour – facebook

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?