Părinții teribili, de Jean Cocteau, IN MEMORIAM Mircea Anca –vineri, de la ora 10:00, la TVR 2
https://www.ziarulmetropolis.ro/parintii-teribili-de-jean-cocteau-in-memoriam-mircea-anca-vineri-de-la-ora-1000-la-tvr-2/

Mircea Anca, actorul şi regizorul de teatru, s-a stins din viaţă după o îndelungată luptă cu boala, sâmbătă, 28 noiembrie. Actor al Teatrului Naţional din Bucureşti, Mircea Anca a colaborat cu o serie lungă de regizori, printre care Radu Penciulescu, Alexandru Tocilescu, în teatru, sau Lucian Pintilie, Dan Piţa şi Stere Gulea în film. Ca regizor a montat spectacole în Bucureşti şi în ţară. Casa de Producţie TVR prezintă, mâine (vineri), de la ora 10:00, la TVR 2, Părinţii teribili, de Jean Cocteau, IN MEMORIAM Mircea Anca

Un articol de Petre Ivan|3 decembrie 2015

Actor al Teatrului Național din București, Mircea Anca a colaborat cu o serie lungă de regizori, printre care Radu Penciulescu, Alexandru Tocilescu, în teatru, sau Lucian Pintilie, Dan Pița și Stere Gulea în film. Ca regizor a montat spectacole în București și în țară.

Amintindu-l, Andra Gavril spune: „5 ani s-a luptat cu boala. Cu demnitate, fără să ceară nimic. În plină viață, în plină carieră, fericit alaturi de o familie frumoasă, de colegi, de studenții pe care i-a format.  Oamenii au aflat și au încercat să îl ajute. Fiecare cum a putut și cum s-a priceput. Părea că după transplantul de măduvă e mai bine. Că a apărut speranța. Își dorea să lucreze, să revină în teatru. A repetat acasă, fără să fie împiedicat de masca pe care trebuia să o poarte din cauza imunității scăzute. Dar… a pierdut.”

(…) cred că divinitatea, oricum se numește ea pentru fiecare dintre noi, e în har, e în amintire, e în emoție, în puterea de a zâmbi unui moment frumos pe care cineva l-a dăruit, cândva. Rămas bun, Mircea Anca! – Andra Gavril

Părinții teribili

de Jean Cocteau

Traducerea Nicolae Carandino

un spectacol realizat în colaborare cu Teatrul Național București

Direcția de scenă: Andreea Vulpe

În distribuție:

Carmen Stănescu, Adela Mărculescu, Damian Crâșmaru, Tatiana Constantin, Mircea Anca.

Scenograf Constantin Russu; Costume Mona Massaci; Ilustrația muzicală: Alexandru Preda

Echipa Tv

Director de producție Viorel Suciu; Scenografia TV Ruxandra Bârsan; Sunetul Traian Banu, Ștefan Gheorghiu; Montajul Constantin Marciuc, Daniel Niță; Regia de montaj Emilia Andreescu; Director de imagine Beatrice Druga

Regia și adaptarea TV Constantin Dicu

Foto: Părinții teribili, Mircea Anca – tvr.ro

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?