Participă la NEW DRAMA și piesa ta poate deveni spectacol!
https://www.ziarulmetropolis.ro/participa-la-new-drama-si-piesa-ta-poate-deveni-spectacol/

Pentru că #staiacasa în perioada aceasta, Teatrul EXCELSIOR te provoacă să scrii! Au mai rămas câteva zile în care adolescenţii din întreaga ţară se pot înscrie la Concursul de dramaturgie NEW DRAMA, dedicat tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani. Termenul limită pentru aplicaţii: 30 martie 2020.

Un articol de Liliana Matei|25 martie 2020

Ce trebuie să faci?

Scrie o piesă într-un act şi trimite-o pe adresa de e-mail secretariat.literar@teatrul-excelsior.ro, împreună cu o scrisoare prin care să îţi motivezi participarea la concurs.

Textele înscrise vor fi jurizate de profesioniști din domeniu. În urma selecției, șase dintre piese vor ajunge în faza finală a proiectului. Tinerii vor participa la un atelier de scriere dramatică, iar textele lor vor fi transformate în spectacole-lectură. Piesa desemnată câștigătoare va fi pusă în scenă, iar spectacolul va intra în repertoriul Teatrului EXCELSIOR, în stagiunea 2020-2021.

ETAPELE DESFĂȘURĂRII CONCURSULUI NEW DRAMA:

  1. Înscrierea textelor în concurs (deadline: 30 martie a.c.),jurizarea şidesemnarea celor 6 texte finaliste (27 aprilie a.c.).
  2. Atelier de scriere dramatică pentru cei șase finaliști, susținut la Teatrul EXCELSIOR de un dramaturg reputat (29 – 31 mai a.c.).
  3. Spectacole-lecturăpe baza celor șase texte finaliste, cu participarea unor regizori și actori profesioniști, în urma cărora juriul va desemna piesa câștigătoare (3 octombrie a.c.).
  4. Textul câștigător devine spectacol, montat la Teatrul EXCELSIOR în stagiunea 2020-2021.

Regulamentul concursului, formularul de înscriere, precum și alte informații utile, se găsesc pe website-ul Teatrului EXCELSIOR: https://www.teatrul-excelsior.ro/new-drama/#.

Organizat de Primăria Capitalei, prin Teatrul EXCELSIOR, NEW DRAMA– ajuns anul acesta la cea de-a VI-a ediție – se adresează tuturor tinerilor pasionați de teatru încurajându-i să își dezvolte imaginația prin însușirea și dezvoltarea tehnicilor de scriere dramatică.

02
/04
/20

Chiar dacă străzile și spațiile de evenimente sunt goale, în urma restricțiilor impuse pentru a limita răspândirea coronavirusului, artiști, instituții și festivaluri continuă să dea viață orașului și să ne țină ocupați cât timp #stămacasă, prin proiecte creative realizate pe Facebook.

02
/04
/20

Clădiri importante din București se iluminează în albastru în semn de solidaritate față de cele peste 30 000 de persoane cu autism care trăiesc în România.

01
/04
/20

Astăzi, 1 aprilie 2020, Teatrul EXCELSIOR împlinește 30 de ani de existență și de activitate dedicată publicului tânăr. Au trecut trei decenii de când fondatorul său, Ion Lucian, punea piatra de temelie a unui vis care, la începutul anilor '90, părea aproape himeric – acela de a construi un teatru pentru tineri.

01
/04
/20

În conformitate cu măsurile care decurg din aplicarea Decretului nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, sunt suspendate  toate spectacolele, manifestările publice și celelalte activități desfășurate în incinta Teatrului Național I.L.Caragiale București  pe toată perioada existenței stării de urgență. 

31
/03
/20

Teatrul Bulandra continuă seria difuzărilor online – pe pe pagina oficială de facebook și pe site-urile www.bulandra.ro, www.smartradio.ro – cu trei spectacole care au rămas în memoria spectatorilor prin interpretări de excepție și puneri în scenă revoluționare.

31
/03
/20

„Eu am fost Toma. Un băiețel de nici trei ani, cu vise mari și cu o familie minunată. M-am luptat cu o boală nemiloasă, dar nu am învins.

31
/03
/20

Premiile Radio România Cultural, care ar fi trebuit să fie decernate în cadrul unei gale programată inițial să aibă loc pe scena Teatrului Odeon, au fost anunțate, luni, 30 martie 2020, în cadrul unei ediții speciale a emisiunii GPS Cultural.

31
/03
/20

Teatrul National "I.L. Caragiale" informează că, începând de marți, 31 martie 2020, va difuza zilnic câte o conferință (nu două, cum fusese anunțat inițial). Conferința va putea fi urmărită în același interval orar (14.00-18.00), fie de la ora 14.00, fie de la ora 16.00.

Page 1 of 87012345...102030...Last »