Participă la NEW DRAMA și piesa ta poate deveni spectacol!
https://www.ziarulmetropolis.ro/participa-la-new-drama-si-piesa-ta-poate-deveni-spectacol/

Pentru că #staiacasa în perioada aceasta, Teatrul EXCELSIOR te provoacă să scrii! Au mai rămas câteva zile în care adolescenţii din întreaga ţară se pot înscrie la Concursul de dramaturgie NEW DRAMA, dedicat tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani. Termenul limită pentru aplicaţii: 30 martie 2020.

Un articol de Liliana Matei|25 martie 2020

Ce trebuie să faci?

Scrie o piesă într-un act şi trimite-o pe adresa de e-mail secretariat.literar@teatrul-excelsior.ro, împreună cu o scrisoare prin care să îţi motivezi participarea la concurs.

Textele înscrise vor fi jurizate de profesioniști din domeniu. În urma selecției, șase dintre piese vor ajunge în faza finală a proiectului. Tinerii vor participa la un atelier de scriere dramatică, iar textele lor vor fi transformate în spectacole-lectură. Piesa desemnată câștigătoare va fi pusă în scenă, iar spectacolul va intra în repertoriul Teatrului EXCELSIOR, în stagiunea 2020-2021.

ETAPELE DESFĂȘURĂRII CONCURSULUI NEW DRAMA:

  1. Înscrierea textelor în concurs (deadline: 30 martie a.c.),jurizarea şidesemnarea celor 6 texte finaliste (27 aprilie a.c.).
  2. Atelier de scriere dramatică pentru cei șase finaliști, susținut la Teatrul EXCELSIOR de un dramaturg reputat (29 – 31 mai a.c.).
  3. Spectacole-lecturăpe baza celor șase texte finaliste, cu participarea unor regizori și actori profesioniști, în urma cărora juriul va desemna piesa câștigătoare (3 octombrie a.c.).
  4. Textul câștigător devine spectacol, montat la Teatrul EXCELSIOR în stagiunea 2020-2021.

Regulamentul concursului, formularul de înscriere, precum și alte informații utile, se găsesc pe website-ul Teatrului EXCELSIOR: https://www.teatrul-excelsior.ro/new-drama/#.

Organizat de Primăria Capitalei, prin Teatrul EXCELSIOR, NEW DRAMA– ajuns anul acesta la cea de-a VI-a ediție – se adresează tuturor tinerilor pasionați de teatru încurajându-i să își dezvolte imaginația prin însușirea și dezvoltarea tehnicilor de scriere dramatică.

23
/09
/21

Când s-a stins cel mai mare scriitor rus, cenzura lucra de zor, „dar sentimentele poporului rus nu puteau fi înăbușite”, notează americanul Jay Parini în ultimele pagini din cunoscutul roman „Ultima gară”.

23
/09
/21

Cunoscutul actor Vlad Ivanov, în calitate de povestitor; premiera românească a operei „Strigoii” de George Enescu, sub bagheta apreciatului dirijor Gabriel Bebeșelea; Orchestra Academiei Naționale Santa Cecilia din Roma, condusă de faimosul dirijor Daniele Gatti și cu pianistul Jean Yves Tibaudet ca solist sunt câteva din principalele oferte ale zilei la Festivalul Internațional George Enescu.

23
/09
/21

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de i-uri dublate, de forme incorecte ale cuvintelor, de expresii greşite?

22
/09
/21

Teatrul EXCELSIOR prezintă, vineri, 24 septembrie, ora 19:00, premiera spectacolului Cenușăreasa – o adaptare muzicală a basmului omonim, semnată Eduard Petru Jighirgiu, cu participarea coregrafului Edi Stancu. Veți descoperi o versiune surprinzătoare a Cenușăresei, care explorează ludic fiecare personaj și detaliu al poveștii în crearea unui spectacol care va bucura întreaga familie.

21
/09
/21

Biografiile marilor împărați din China dinastică sunt ticsite de povești sângeroase, jocuri de culise, răzbunări, urzeli, iubiri devastatoare și multe alte ingrediente spectaculoase pe care industria de televiziune chineză le explorează și reformulează romanțat sub forma serialelor și filmelor istorice de larg consum.