Peer Gynt, cu Victor Rebengiuc şi Tiberiu Soare, la Sala Radio
https://www.ziarulmetropolis.ro/peer-gynt-cu-victor-rebengiuc-si-tiberiu-soare-la-sala-radio/

Victor Rebengiuc si Tiberiu Soare reprezinta doua generatii diferite in artele spectacolului in Romania in spectacolul Peer Gynt.

Un articol de Andrada Văsii|7 octombrie 2013

Victor Rebengiuc şi Tiberiu Soare reprezintă două generaţii diferite în artele spectacolului în România, în spectacolul Peer Gynt.

Curajul în a aborda noi dimensiuni ale complexului domeniu în care evoluează îi aduce împreună pe scenă în Peer Gynt de Grieg, la Sala Radio, pe 11 octombrie (de la ora 19.00), în deschiderea stagiunii Orchestrei Naţionale Radio (ONR).

O pleiadă de mari artişti vor putea fi admiraţi la Sala Radio în acestă seară în spectacolul Peer Gynt: Tiberiu Soare – dirijor principal al Orchestrelor şi Corurilor Radio România, actorul Victor Rebengiuc, al cărui nume nu mai are nevoie de nicio prezentare, tânărul violonist belgian Lorenzo Gatto, care la doar 27 de ani a câştigat importante competiţii internaţionale, soprana Simonida Luțescu şi mezzosoprana Antonela Bârnat, alături de Corul Academic Radio, condus de Dan Mihai Goia.

Tiberiu Soare deschide astfel cea de-a doua stagiune în poziţia sa de dirijor principal al Orchestrelor şi Corurilor Radio România, mult apreciatul muzician desfăşurându-şi activitatea ca dirijor din anul 1999. S-a aflat la pupitrul orchestrelor majorităţii filarmonicilor şi teatrelor de operă din ţară şi a participat la turnee în Suedia, Israel, China, Germania, Elveţia ş.a.

Artişti de excepţie în Peer Gynt

Repertoriul serii cuprinde două compoziţii romantice extrem de îndrăgite de melomanii de pretutindeni. Prima lucrare audiată va fi Concertul nr. 1 în sol minor pentru vioară şi orchestră semnat de compozitorul german Max Bruch, cea mai populară creaţie a artistului.

Citiți și: INTERVIU Tiberiu Soare: „Noi, muzicienii, suntem nişte vânători de stări privilegiate“

Aceasta este o lucrare de mare virtuozitate, pe care nici un violonist de seamă nu o ocoleşte în cariera sa. Concertul a avut premiera în 1866, dirijorul fiind atunci însuşi compozitorul lucrării!

Peer Gynt cu Victor Rebengiuc

Victor Rebengiuc va fi implicat în proiectul Peer Gynt

În cea de-a doua parte a serii veţi avea bucuria întâlnirii cu una dintre cele mai celebre partituri ale muzicii clasice: selecţiuni din cele două suite Peer Gynt, aşternute pe portativ de marele compozitor norvegian romantic Edvard Grieg. Lucrarea a fost compusă la propunerea dramaturgului Henrik Ibsen, pentru premiera piesei de teatru cu acelaşi titlu, inspirată de o poveste din folclorul norvegian, al cărui nume este dat de personajul principal.

Şi pentru ca povestea să prindă viaţă, alături de Orchestra Naţională Radio şi dirijorul Tiberiu Soare este invitat actorul Victor Rebengiuc,  audiţia muzicii fiind însoţită de fragmente recitate. Soprana Simonida Luţescu şi mezzosoprana Antonela Bârnat, apreciate în numeroase roluri pe scenele lirice din întreaga ţară şi Corul Academic Radio, dirijat de Dan Mihai Goia, vor întregi frumuseţea interpretării celebrei lucrări romantice.

Info:

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate ,,Bilete.ro”, în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Foto credit: Petrică Tănase, fotografia cu Tiberiu Soare şi Teatrul Bulandra, fotografia cu Victor Rebengiuc

Tiberiu Soare şi Victor Rebengiuc sunt cei doi artiști implicați în producția Peer Gynt

16
/04
/16

Pentru cei care nu sunt pasionați de scandal, ci de muzica operă în sine, amintesc de câteva lansări de discuri care mie mi-au atras atenția; unul dintre ele mi se pare că este unul dintre cele mai bune pe care le-am ascultat anul acesta.

14
/04
/16

Dirijorul, violonistul şi compozitorul olandez MARIJN SIMONS, dirijor la Festivalul de Operă din Heidenheim – Germania (începând din 2012) este invitatul Orchestrei de Cameră Radio, în concertul programat miercuri, 20 aprilie (19.00), la Sala Radio, eveniment derulat cu participarea pianistei KARINA ŞABAC, care şi-a construit o bogată carieră în străinătate.

13
/04
/16

Luna aprilie aduce un nou titlu în repertoriul Operei Comice pentru Copii, baletul “Jack și Vrejul de Fasole”, un spectacol semnat de Corina Dumitrescu. Premiera are loc sâmbătă, pe 16 aprilie, de la ora 17:00, și duminică, pe 17 aprilie, de la ora 11:00, în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii (Calea Giulești, nr. 16).

13
/04
/16

Balerinii străini care au protestat în semn de susținere pentru Johan Kobborg pe treptele Operei Naționale din București au fost huiduiți de mai mulți angajați ai ONB care le-au strigat „Afară din țară! Aici e Opera Naţională a României!". Angajaţii ONB reclamă faptul că dansatorii străini sunt plătiţi cu sume mult mai mari decât artiştii autohtoni.

12
/04
/16

Atenție, se deschid ușile… urmează „Muzică Clasică la Metrou #4”, în cele mai tranzitate patru stații: Piața Unirii 1, Piața Unirii 2, Univeristate și Piața Victoriei, ale căror peroane vor fi transformate în săli de spectacole.

12
/04
/16

Angela Similea va susține joi, 21 aprilie 2016, de la ora 19.00, un concert extraordinar la Sibiu, la invitația Casei de Cultură a Municipiului Sibiu. Alături de marea noastră cântăreaţă, în cadrul spectacolului „Ziua muzicii ușoare românești”, vor mai urca pe scenă Ovidiu Komornyik și Adrian Daminescu.

11
/04
/16

Soprana Maria Callas a studiat Conservatorul din Atena şi a debutat în spectacolul “Tosca” la Teatrul Regal din Atena. Femeia plină de capricii, iubită sau urâtă cu aceeaşi forţă, fusese capabilă să-şi schimbe înfăţişarea şi să devină un mit, în urma unei banale cure de slăbire.

10
/04
/16

“Orice loc de sub Soare este un loc de concert pentru mine” spune celebrul pianist şi compositor turc, Tuluyhan Uğurlu. Concertul “Pianul cântă dragostea” susţinut de Tuluyhan Uğurlu va avea loc, miercuri 13 aprilie 2016, ora 19,00 la Ateneul Român.

09
/04
/16

Primăria Sectorului 3 continuă tradiția începută acum patru primăveri și organizează cea de-a IV-a ediție a evenimentului „Remember Florian Pittiș” în Parcul Titan. Evenimentul are loc sâmbătă, 7 mai, de la ora 17:00, în Parcul Titan. Accesul publicului este gratuit.

09
/04
/16

Chitara lui Elvis Presley, vesta roşie a lui Michael Jackson sau obiecte aparţinând lui Freddie Mercury, Johhny Cash, Steve Ray Vaughan şi Lady Gaga vor fi scoase la licitaţie pe 21 mai de casa de licitaţii Julien’s din New York.

08
/04
/16

Sub titlul “VOCI DE PRIMĂVARĂ”, joi, 14 aprilie (19.00), Corul Academic Radio prezintă un eveniment special: primul concert coral a cappella pregătit şi derulat sub conducerea muzicală a noului dirijor al ansamblului: CIPRIAN ŢUŢU. Evenimentul de la Sala Radio propune publicului bucureştean un repertoriu extrem de divers, care acoperă întreaga paletă repertorială a Corului Academic Radio, dezvoltată în cei 75 de ani de activitate, aniversaţi în 2015.

06
/04
/16

România este prima ţară din turneul mondial “The Michael Jackson Tribute”. La 20 de ani de la a doua venire a lui Michael Jackson în România, show-ul artistului revine la Bucureşti. Biletele pentru spectacolul de pe 7 iulie din Piaţa Constituţiei, primul din cadrul turneului “The Ultimate Thriller – The Michael Jackson Tribute” organizat de echipa regelui pop, au fost puse în vânzare de marţi, 5 aprilie.

06
/04
/16

Concertmaestrul filarmonicii din Viena, Volkhard Steude, și pianista Cătălina Butcaru vor susține, cu prilejul Zilei Europei 2016, trei recitaluri extraordinare în România: la Ateneul Român din București, pe 2 mai, la Sala Thalia din Sibiu, pe 3 mai și la Filarmonica Banatul din Timișoara, pe 4 mai. Toate recitalurile încep la ora 19.00.

06
/04
/16

Rolling Stones lucrează la un nou album, unul de blues, cu piese noi și versiuni clasice, care ar putea fi lansat înainte de sfârșitul anului.

05
/04
/16

Începând din data de 4 aprilie 2016, dirijorul Tiberiu Soare asigură conducerea interimară a Operei Naționale București, pe durata suspendării contractului de management al domnului Răzvan Ioan Dincă, conform unui Ordin emis de către Ministrul Culturii.

05
/04
/16

„Muzica este cea mai sinceră și universală formă de comunicare și are puterea de a-ți atinge sufletul și de a te purta într-o călătorie emoțională. Fie că îți place Bach, Bon Jovi, Beyonce sau Lady Gaga, muzica este coloana sonoră a vieții, iar eu sunt onorată și recunoscătoare că pot face ceea ce iubesc.” – Sarah Chang. Violonista de origine coreeană va concerta pe 15 aprilie la Opera Națională Română Cluj-Napoca și pe 16 aprilie la Sala Palatului București.