„Peretele”, live din Teatrul Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/peretele-live-din-teatrul-metropolis/

Teatrul Metropolis începe anul cu o surpriză pentru spectatorii săi fideli. Pe data de 15 ianuarie, spectacolul „Peretele” de Lia Bugnar va fi transmis live.

Un articol de Liliana Matei|6 ianuarie 2021

Pe 15 ianuarie, începând cu ora 20.00, spectacolul „Peretele” va fi transmis online live, fiind jucat la Teatrul Metropolis.

Peretele e o poveste mare, cu două buzunare, în care încap două povești mici, care se influențează una pe alta, se completează una pe alta, ba chiar aș îndrăzni să spun că râd una de cealaltă”, spunea autoarea textului și regizoarea spectacolului Lia Bugnar înainte de premieră. „Peretele cuprinde „toată lumea”, după cum declara una dintre actrițele acestui spectacol. Cuprinde iubire, cuprinde trădare, tristețe de la lacrima în colțul ochiului până la hohotul dezlănțuit de plâns, bucurie de la zâmbet timid, până la fericirea rotundă ca o lună plină, cuprinde viață și moarte. Se cântă în spectacolul nostru, destul de mult, pentru că viața te pune uneori în asemenea situații, încât vorbitul nu te mai poate ajuta să te faci înțeles, e nevoie de note muzicale. Pentru că muzica are darul de a se adresa direct sufletului, mai mult decât logica restrictivă a frazelor pe care ni le aruncăm unii altora de-a lungul unei vieți. Peretele nu e ceea ce se cheamă un „musical”, Peretele este o piesă de teatru cu părți cântate. Deci n-o să vedeți corp de balet, costume sclipitoare cu paiete și pene de struț. O să vedeți niște personaje care evadează în cântat din când în când, după care revin printre noi, vorbitorii de proză, așa cum revine un astronaut din imponderabilitatea cabinei lui din spațiu, la povara propriei ființe. Peretele e o comedie. Și cum râsul se poate defini numai pentru că există și plânsul pe lumea asta, Peretele e în aceeași măsură și o dramă. Gata, mă opresc aici, nu mai dezvălui nimic, că îmi vine să povestesc despre ce e, lucru pe care refuz să-l fac”, mai spune Lia Bugnar.

”Cătălin Babliuc, Andrada Corlat, Adriana Trandafir, Gabriela Popescu, Raluca Ghervan, Alexandra Sălceanu, Natalia Călin, Anghel Damian, vor juca pe 15 ianuarie la ora 20 pe scena teatrului Metropolis spectacolul “Peretele” pe care sper cat mai repede sa ajungem sa-l jucam din nou cu spectatori in sala pe care o iubesc atata. Condițiile de filmare sunt exceptionale, cu aceeați echipă cu care am jucat online si “Aici nu se simte”, “Noi4”, “Două liniuțe” sau “Fă-mi loc” (Marius și Medeea Marinescu). Sunt profesioniști și se vede în produsul pe care-l oferă. Partea impresionantă a fost că Teatrul Metropolis a găsit calea legală să ofere cea mai mare parte din banii pe bilete actorilor și echipei de filmare, ceea ce nu-i de mirare, până la urmă e un teatru condus de un actor care știe prin ce trecem zilele astea.

Biletul se poate lua doar online, costă 35 de lei, iar spectacolul se poate vedea de oriunde în lume. Pentru cei care nu pot să vada chiar în timp ce jucăm, spectacolul va mai putea fi accesat pe baza acelui bilet încă o vreme, o să vă spun exact cât, nu știu acum. E o comedie, cel puțin ăsta-i diagnosticul pe care-l pun eu, după vreo șapte ani de hohote din sala de la Metropolis”, a scris Lia Bugnar pe Facebook.

În distribuție îi veți regăsi pe îndrăgiții actori Marius Manole, Adriana Trandafir, Gabriela Popescu, Maria Buză, Natalia Călin, Alexandra Sălceanu, Raluca Ghervan, Cătălin Babliuc, Andrada Corlat și Anghel Damian.

Biletele pot fi achiziționate online, fiind disponibile pe platforma https://streamerse.net/event/peretele

Prețul biletului: 35 lei

(Foto: Maria Ștefănescu)

22
/01
/21

Puține dintre scriitoarele care s-au impus în ultimii ani ajung să fie citite și în limba română. În rafturile librăriilor de la noi găsim doar câteva dintre nenumărate cărți demne de atenție din lumea întreagă.

22
/01
/21

Institutul Francez din România organizează și anul acesta ediţia locală a Nopţilor Lecturii, la Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timişoara, sărbătorind astfel lectura în toate formele ei, prin organizarea de întâlniri cu scriitori, mese rotunde, ateliere de lectură în franceză şi română pentru cei mici, jocuri, lecturi muzicale, concursuri etc.

19
/01
/21

Joi, 21 ianuarie,  la ora 11.00, Stagiunea Teatrală Online a Centrului Cultural LUMINA difuzează în regim de live streaming performance-ul „O mica glumă” de A.P Cehov, producție a Centrului Cultural LUMINA.

Pagina 1 din 94212345...102030...Ultima »