Peste 50.000 de vizitatori la „Comorile Chinei“, la Muzeul Naţional de Istorie a României
https://www.ziarulmetropolis.ro/peste-50-000-de-vizitatori-la-comorile-chinei-la-muzeul-national-de-istorie-a-romaniei/

Expoziţia ,,Comorile Chinei” a fost vizitată de un număr total de 50.700 de persoane în cele trei luni în care cele peste 100 de artefacte din patrimoniul cultural al Chinei au fost expuse la Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) din Bucureşti.

Un articol de Andrada Văsii|4 august 2013

Expoziţia „Comorile Chinei“ a fost vizitată de un număr total de 50.700 de persoane în cele trei luni în care cele peste 100 de artefacte din patrimoniul cultural al Chinei au fost expuse la Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) din Bucureşti.

Capodoperele civilizaţiei chineze s-au bucurat de aprecierea constantă a publicului, precum şi de atenţia mass-media, încă din prima zi în care au putut fi vizitate, 29 aprilie.

În expoziţie au fost prezentate obiecte provenind din celebrul sit arheologic de la Xi’an – unde a fost cercetat parţial ansamblul funerar al primului împărat al Chinei -, printre care patru dintre faimoşii soldaţi de teracotă şi un cal, parte a inventarului funerar al împăratului Qin Shi Huang, dar şi numeroase alte artefacte de referinţă, comori spectaculoase ale milenarei civilizaţii chineze, păstrate în trei mari muzee din China, Muzeul Palatului Imperial din Beijing, Muzeul din Shanghai şi Muzeul din Xi’an.

Expoziții permanente

Pe de altă parte, începând cu data de 2 august, muzeul revine la condiţiile şi tarifele de acces anterioare lunii aprilie când a fost deschisă expoziţia „Comorile Chinei“, astfel că preţul unui bilet de acces este de 8 lei pentru adulţi, 4 lei pentru pensionari şi 2 lei pentru elevi şi studenţi.

Posesorii cardurilor Euro 26 (persoane cu vârsta până în 26 de ani) beneficiază de o reducere de 50% din tariful pentru vizitatorii adulţi, respectiv 3,5 lei, notează Mediafax.

În prezent, la MNIR pot fi vizitate expoziţiile permanente „Tezaur Istoric” şi „Lapidarium – Copia Columnei lui Traian”.

În perioada 2 – 9 august, accesul în muzeu se va face prin curtea interioară din strada Poştei.

Info:

Expoziţia a fost organizată cu sprijinul Ambasadei Republicii Populare Chineze în România.

Foto credit: Marius Amarie, MNIR (Facebook)

25
/08
/15

Misterul zâmbetului celebru al Mona Lisei a fost descifrat de o echipă de cercetători din Marea Britanie. Aceştia au analizat o altă pictură realizată de Leonardo da Vinci şi au ajuns la concluzia că maestrul renascentist s-a folosit de o iluzie optică.

25
/08
/15

În perioada 1-5 septembrie are loc prima ediție a Festivalului Ambasadelor, unde bucureştenii vor avea ocazia de-a face înconjurul lumii în doar câteva zile, luând parte la o sărbătoare a diversității internaționale, o aventură menită să arate Bucureştiul drept o capitală multiculturală, promotoare a dialogului intercultural.

17
/08
/15

Între 17 şi 24 august, cu ocazia Zilelor Culturale Maghiare din Cluj, clădirea fostului Hotel Continental va fi populată din nou de artişti plastici. Luni, 17 august, la ora 17.00 la etajul întâi a clădirii va avea loc vernisajul expoziţiei cu lucrările creatorilor care au reacţionat la tematica Ringli.Spíl.

13
/08
/15

La Institutul Henry Moore din Leeds se deschide, astăzi, 13 august, cu sprijinul Institutului Cultural Român din Londra, o amplă retrospectivă Paul Neagu, incluzând peste 120 de opere ale artistului, de la desene, grafică și sculpturi sau instalații până la creații poetice și filme.

07
/08
/15

Astăzi obişnuim să purtăm masca potrivită. Interesul pentru mimică, pentru figură şi mască pare să se disipe tot mai mult în contemporan. Poate că s-a transfigurat în performance, s-a transmutat în multi-medialitatea spectacolului contemporan, pe o scenă unde se tinde către spargerea celui de-al patrulea perete. O scenă unde se cere tot mai mult integrarea publicului printre actori şi unde interactivitatea este importantă.

01
/08
/15

Născut pe 31 iulie 1952 la la Târgu-Jiu (dar trecut în acte pe 1 august), Horaţiu Mălăele a jucat în zeci de piese de teatru şi filme, a regizat cu aceeaşi pasiune şi este un talentat autor de caricaturi şi picturi.

01
/08
/15

Arta urbană transformă spațiul din București Mall: doi tineri artiști vor aduce spiritul street-art-ului în fashion mall-ul bucureștenilor. Timp de o săptămână, vizitatorii pot urmări cum prinde contur o pictură de mari dimensiuni pe unul dintre pereții de interior ai primului centrul comercial modern din România. 

22
/07
/15

AMURAL, primul festival dedicat artelor vizuale contemporane din România, va transforma, la începutul lunii septembrie, promenada După Ziduri în cel mai animat loc din Brașov, ocupând fortificațiile medievale, pădurea Warthe și pârâul Graft. Festivalul se va desfășura în perioada 4-6 septembrie.