Petre Ispirescu deschide stagiunea Teatrului Naţional pentru Copii
https://www.ziarulmetropolis.ro/petre-ispirescu-deschide-stagiunea-teatrului-national-pentru-copii/

TEATRUL NAŢIONAL PENTRU COPII deschide stagiunea cu unul dintre cele mai frumoase basme româneşti, “TINEREŢE FĂRĂ BĂTRÂNEŢE” de Petre Ispirescu, duminică 4 octombrie 2015, de la ora 11.00, în Sala Media a Teatrului Naţional “I. L. Caragiale” din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|30 septembrie 2015

„Cu toţii avem nevoie de poveste!”. Este credinţa Magicianului Poveştilor, pe care a susţinut-o, cu aplicaţie şi farmec de-a lungul stagiunilor,  ajutat fiind şi de dumneavoastră, copii iubitori de basme.

Marian Râlea

Marian Râlea

“… fără îndoială, de când e lumea, poveştile sunt ale lumii, a spus marele scriitor I.L.Caragiale, însă fireşte, felul poveştilor rămâne oricând al povestitorului – precum Maica Precista este a tuturor creştinilor, dar o icoană cu chipul ei e a meşterului care a zugrăvit-o în felul lui”. – Marian Râlea

La Teatrul Naţional pentru Copii fiecare duminică vine cu câte o premieră, în care copiii asistă dar şi construiesc povestea, o redescoperă şi o remodelează după chipul, sensibilitatea şi fantezia lor, călăuziţi de actori.

Cu ajutorul reflectoarelor, măştilor, costumelor, proiecţiilor şi cuvântului, fiecare copil poate deveni erou de poveste.

Şi în acestă stagiune, învingându-şi teama şi asumându-şi rolurile pozitive, micuţii actori vor cuceri spaţiul magic al poveştilor, pe care, cu ajutorul teatrului, vor avea ocazia să le cunoască mai bine. Scena devine astfel locul unde cei mai mici dintre spectatorii teatrului pot continua joaca şi îşi pot dezvolta imaginaţia.

Foto: Petre Ispirescu, Teatrul Naţional pentru Copii – Teatrul Naţional  “I. L. Caragiale”

10
/11
/13

Gaudeamus - Carte de învăţătură va avea loc în perioada 20 - 24 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, şi se va desfăşura sub semnul a două numere ,,rotunde": 85 de ani de la prima transmisiune a Radio România şi 20 de ediţii ale Târgului.

09
/11
/13

Lucian Pintilie, unul dintre cei mai mari regizori de film din România (unii critici spun că este chiar cel mai important cineast român), împlineşte, astăzi, 80 de ani! Opozant al sistemului comunist, creator de şcoală de film, părinte al „noului cinema românesc“ (pentru că cei mai mulţi regizori au învăţat să facă film de la el, iar „Reconstituirea“ a fost făcut „înaintea timpului său“), Lucian Pintilie şi-a construit o carieră redutabilă, prin pelicule care au primit de multe ori o ştampilă fermă: „capodopere“.

09
/11
/13

„Amazoanele. O poveste“, noul volum semnat de Adriana Babeţi, critic literar şi unul dintre cei mai importanţi eseişti români contemporani, a apărut în colecţia „Plural M” a Editurii Polirom şi se află în librăriile din toată ţara.