Philippe Candeloro, între acțiuni caritabile și luminile scenei
https://www.ziarulmetropolis.ro/philippe-candeloro-intre-actiuni-caritabile-si-luminile-scenei/

 Campionul la patinaj Phillippe Candeloro va juca rolul vânătorului de vampiri Van Helsing în spectacolul DRACULA PE GHEAȚĂ prezentat de Teatrul pe Gheaţă din Sankt-Petersburg în premiera mondială pe 6 aprilie la Sala Palatului din Bucureşti, şi ulterior, pe 8 aprilie la Cluj-Napoca, Sala Polivalentă.

Un articol de Liliana Matei|12 martie 2016

Până la reîntâlnirea cu fanii din România, pe care o așteaptă cu încântare, faimosul patinator se implică în nenumărate acțiuni caritabile.

“Mă leagă amintiri calde de Cluj-Napoca, am mai susținut un spectacol aici. Era prima data când veneam în România, și publicul m-a primit cu multă bucurie. Sper să se-ntâmple același lucru și cu Dracula. Joc rolul lui Van Helsing, e un personaj puternic, care mi se potrivește. Aștept cu nerăbdare să fac cunoștință și cu Bucureștiul” spune Phillippe Candeloro. Francezul are în portofoliu o serie de personaje legendare, dintre care poate cel mai memorabil este cel inspirat de condeiul lui Alexadre Dumas, mușchetarul D’Artagnan, a cărui interpretare i-a adus medalia de bronz la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Nagano, din 1998.

Din ce în ce mai prezent în ultimii ani pe micile ecrane în calitate de comentator sportiv, Phillippe Candeloro nu se dă înapoi de la niciun efort nici când vine vorba de acțiuni caritabile. Doar cu o lună în urmă, alături de o mână de personalități sportive la fel de îndrăgite de publicul francez, a parcurs o parte din circuitul de ski fond La Transjurassiene pentru a sprijini cauza donării de celule stem. Traseul La Transjurassiene este pe locul doi în topul celor mai lungi curse din lume, după Vasaloppet-ul suedez (90 km).

Născut la Sankt-Petersburg, spectacolul “DRACULA PE GHEAȚĂ”, bazat pe nemuritoarea poveste a lui Bram Stoker, își ține premiera mondială în țara de origine a lui Vlad Țepeș, în onoarea celui care a inspirat mitul Contelui Dracula. Campioni olimpici, patinatori profesioniști, costume si decorațiuni fabuloase, ample instalații video, vampiri ce zboară deasupra ringului, lumini spectaculoase, sunete și efecte speciale, completate de muzică – toate recreează legenda celui mai celebru vampir din istoria omenirii, Contele Dracula, și a sa poveste de dragoste eternă. Alături de Phillippe Candeloro, pe ringul de la București și Cluj vor evolua două alte glorii ale patinajului mondial, Tomáš Verner și Surya Bonaly.

 INFO

În funcție de distanța față de scenă, biletele costă 90, 130, 170, 210, 250, 290 și 330 lei atât la București, cât și la Cluj-Napoca. Biletele se pot cumpăra online pe www.eventim.ro sau prin rețeaua Eventim (magazinele Orange, Germanos, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărturești, hipermarketurile Carrefour și benzinăriile OMV).

Biletele pot fi achizitionate și în două rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polonă, nr. 15. “DRACULA PE GHEAȚĂ” este un spectacol produs de Ice Vision, organizat de Events și SG.

09
/05
/19

Astăzi și mâine (9 și 10 mai 2019), de la ora 19.00, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu“, condusă de maestrul Horia Andreescu, va avea în program  uvertura operei Nabucco de Giuseppe Verdi, Concertul nr. 3, în do major, pentru pian şi orchestră, op. 26, de Serghei Prokofiev și Simfonia nr. 2, în do major, op. 61 de Robert Schumann. Solistă în concertul lui Serghei Prokofiev va fi pianista Eva Yulin Shen, singura artistă care a primit şapte ani consecutiv distincţia „The Cultural Youth Ambassador Music Talent Awards“ acordată de guvernul taiwanez.

08
/05
/19

Șapte orașe și cinci țări – Germania, Franța, Italia, Canada și Moldova – vor găzdui în acest an reprezentații asociate Festivalului Internațional „George Enescu”, onorând astfel extraordinara moștenire muzicală a marelui compozitor român. Cea de-a 24-a ediţie a Festivalului Internaţional „George Enescu” va avea loc în perioada 31 august - 22 septembrie. 

07
/05
/19

Opera Națională București prezintă joi, 9 mai, începând cu ora 18:30 Concertul extraordinar cu ocazia Zilei Europei. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea, iar conceptul regizoral poartă semnătura lui Alex Nagy. Pe scenă vor evolua soliștii Oana Andra, Simonida Luțescu, Stanca Maria Manoleanu, Bianca Mărgean, Simona Neagu, Crina Zancu, Lucian Corchiș, Paul Lungu, Daniel Pop, Filip Panait, cu participarea Orchestrei și a Corului Operei Naționale București. 

06
/05
/19

Teatrul Odeon a lansat în stagiunea 2001-2002 programul „Dans la Odeon”, program ce și-a propus să aducă în atenția publicului arta dansului profesionist din România și din străinătate, sub forma unor Gale Extraordinare. Ediția din acest an, a XVIII-a, va avea loc vineri, 17 mai, ora 19:00, în Sala Majestic a Teatrului Odeon.

25
/04
/19

Soprana Nelly Miricioiu, o incomparabilă actriță cu voce de aur – așa cum a numit-o critica internațională -, strălucitoare la Covent Garden, Metropolitan Opera din New York sau Scala din Milano, se numără printre invitații celei de-a III-a ediții a Festivalului Internațional de Operă “Virginia Zeani”, care va avea loc La Târgu Mureș, Reghin și Cluj, în perioada 31 mai – 9 iunie.

25
/04
/19

Tinerii muzicieni selectați în programul SoNoRo Interferențe 2019 încheie săptămâna de studiu si mentorat cu un concert la Portul Cultural Cetate, sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 19:00. Bursierii vor interpreta alături de profesorii lor capodopere de Sergei Rachmaninov, Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Antonin Dvorak, Dmitri Șostakovici, Max Bruch, Gabriel Fauré si Felix Mendelssohn-Bartholdy.

22
/04
/19

Opera Națională București prezintă joi, 25 aprilie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul „Cavalleria Rusticana & Pagliacci” de Pietro Mascagni - Ruggiero Leoncavallo.  Regia poartă semnătura lui Ion Caramitru, scenografia a fost creată de Viorica Petrovici, iar conceptul light design-ului îi aparține lui Chris Jaeger. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta.

20
/04
/19

Cea de-a VII-a ediție a SoNoRo Conac se lansează în cadrul Sezonului România-Franța și anunță un program „À la française”!

19
/04
/19

În Joia Mare (25 aprilie – 19.00), în așteptarea sărbătorii Paștelui, Orchestra Națională Radio vă propune unul dintre cele mai cunoscute recviemuri  - dintre cele peste 2000 compuse vreodată! - Recviemul German semnat de Brahms, lucrare a cărei premieră absolută a avut loc în 1868, în Vinerea Mare, la Catedrala din Bremen, cu Brahms însuși ca dirijor.

18
/04
/19

Unsprezece orașe din România vor organiza concerte în cadrul Festivalului Internațional George Enescu din acest an, față de șapte orașe în ediția anterioară. Publicul va avea ocazia să participe, sub egida festivalului, la concerte susținute de artiști internaționali împreună cu ansambluri și orchestre locale la Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Sibiu, Târgu Mureș, Bacău, Bârlad, Târgoviște, Satu-Mare și Piatra Neamț, pe lângă evenimentele care se desfășoară timp de 23 de zile la București.