Pianista Mădălina Claudia Dănilă, în recital la Ateneu
https://www.ziarulmetropolis.ro/pianista-madalina-claudia-danila-in-recital-la-ateneu/

Doctorandă în anul I la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti sub îndrumarea prof. univ. dr. Șerban-Dimitrie Soreanu, pianista Mădălina Claudia Dănilă este pentru a doua oară oaspete al Stagiunii de marţi seara, de la Ateneu, pe 27 octombrie.

Un articol de Liliana Matei|24 octombrie 2015

În luna iulie 2015 Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti i-a acordat Diploma de Master cu media 10. În timpul liceului cât și a facultății a obținut diverse premii la concursuri: Premiul I și Premiul Special „J.S.Bach” la Pro Piano- București 2008, Premiul III la Concursul Tânărului Muzician organizat de Clubul Rotary- Tg.Mureș 2007, Premiul II la Miniatura Romantică- Galați 2006, Premiul II la Concours Musicale du France- Marsilia 2006 și 2005, Premiul II și Premiul Special „G. Enescu” la Mihail Jora- București 2014, Premiul III și Premiul Special pentru cea mai bună interpretare a unei lucrări bulgare la concursul internațional “Albert Roussel” – Sofia 2014, Premiul “Alban Berg” la Pro Piano- București 2013, Premiul I la ”Mihail Jora”- Muzică de Cameră- București 2012, Premiul Special la Concursul internațional organizat de Societá Umanitaria/secția Muzică de Cameră- Milano 2011.

Recent a obținut în cadrul concursului ”Mihail Jora” desfășurat la București în martie 2015 Premiul I, Premiul special ”Maria Fotino” pentru cea mai bună interpretare a unei lucrări clasice și Premiul ”G. Enescu” pentru interpretarea Sonatei în fa# minor. Pe parcursul anilor de studii universitare, activitatea sa concertistică s-a extins prin recitaluri camerale și concerte cu orchestra în Praga, Budapesta, Milano, Villecroze, Flaine, Torino, Graz, Chișinău.

Totodată, a participat și la cursuri de măiestrie pentru pian solo și muzică de cameră, susținute de renumiți interpreți precum Roberto Russo, Lea-Yoanne Adam, Jean-Claude Pennetier, Peter Šefl, Gottlieb Wallisch, Jan Jiracek von Arnim, Trio Osiris. Din 2011 este membră în duo-ul pianistic Ad Astra alături de Ioana Cojuharov.

Marti, 27 Octombrie 2015, 19:00 – 20:00
Sala mică

Program

Franz Schubert
Marţian Negrea
Trei schiţe
Johannes Brahms
Şase piese, op. 118
Franz Liszt
Parafraza după Miserere din opera Trubadurul de Verdi
George Enescu
Sonata în fa diez minor, op. 24 nr. 1
Coproducători: Radio România Muzical, Radio România Cultural

INFO

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program:Luni – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75

04
/11
/18

Opt formații, din șapte țări, au sosit la Sibiu și vor concerta pe scena Sălii Thalia, în cadrul ediției din acest an a Sibiu Jazz Competition, care s-a deschis pe 3 noiembrie. Reprezentațiile încep la orele 19:00, atât sâmbătă, cât și duminică, iar intrarea este liberă.

04
/11
/18

Filarmonica „George Enescu” programează pe 8 și 9 noiembrie, de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, în cadrul „Stagiunii centenare”, un concert extraordinar ai cărui protagoniști sunt doi mari artiști ai lumii: Mischa Maisky, considerat un Mick Jagger al muzicii clasice și supranumit „Paganini al violoncelului“, și Christian Badea, consilier artistic și dirijor principal al Filarmonicii.

01
/11
/18

Această imagine, în care Elvis Presley discută cu un puști de 11 ani - Kurt Russell, viitorul mare actor de la Hollywood - este extrasă din filmul "It Happened at the World's Fair", al 12-lea film al lui Elvis, realizat în anul 1963. 

01
/11
/18

“Fără falsă modestie: nu cred că mă număr printre cei mari mari compozitori și interpreți de limbă franceză, dar ma simt bine în pielea mea" -  Salvatore Adamo. Aclamat şi iubit în întreaga lume, artistul belgian de origine italiană, care are la activ peste 100 de milioane de discuri vândute, împlinește, astăzi, 75 de ani.

31
/10
/18

Bohemian Rhapsody, unul dintre cele mai așteptate titluri ale toamnei, cu șanse reale de a prinde un Oscar, grație interpretării de excepție reușite de Rami Malek, a avut deja premiera europeană. Filmul despre povestea trupei Queen va avea premiera în România vineri, 2 noiembrie.

30
/10
/18

Diego Armando Maradona, care-și serbează, astăzi, cea de-a 58-a anaiversare, fâcând schimb de tricouri cu Freddy Mercury, în anul 1981. Pe atunci, promițătorul Maradona, care juca la Boca Juniors, nu debutase încă la Cupa Mondială, în timp ce membrii trupei Queen lucrau la cel de-al zecelea album, "Hot Space".

30
/10
/18

Se împlinesc astăzi trei ani de la una dintre cele mai mari tragedii post-decembriste: 64 de oameni au murit în urma incendiului de la clubul Colectiv din cauza rănilor. Un supraviețuitor al incendiului a fost a 65-a victimă la aproape doi ani de la tragedie. Cele 65 de victime ale incendiului vor fi comemorate, în această seară, prin Marșul Chitarelor, ce va porni la ora 19.00 din Piața Unirii și se va încheia la clubul Colectiv, unde va avea loc și un moment muzical.

29
/10
/18

Un concert ieșit din comun la Sala Radio, cu prima audiție absolută a unor cântece scrise de un compozitor american pe versuri de Mihai Eminescu, în limba română. Musical Bridges se intitulează concertul care-i aduce la București, pe baritonul american David Small și pe pianista de origine română, Angela Drăghicescu.

26
/10
/18

Pe 3 noiembrie, HOSPICE Casa Speranței vă propune o seară de muzică și fapte bune în beneficiul copiilor și al adulților care înfruntă un diagnostic incurabil Trei grupuri vocale extraordinare și artiști care susțin cauza îngrijirii paliative vor urca pe scena Ateneului Român pentru a oferi Timp pentru Viață pacienților îngrijiți de HOSPICE Casa Speranței.

25
/10
/18

Un duo formidabil, la Carnegie Hall: faimosul pianist Lang Lang acompaniindu-l pe tatăl său, Lang Guo-ren, care-și demosntrează, aici, talentul pe o străveche "erhu" (vioara chinezească cu două coarde). Vorba proverbului, "așchia nu sare departe de trunchi".

23
/10
/18

Două dintre cele mai cunoscute creații ale ”Titanului” (cum este adesea numit Beethoven) - Concertul nr. 5 pentru pian și orchestră – supranumit ”Imperialul” și Simfonia nr. 6 – ”Pastorala” compun programul evenimentului de la Sala Radio.

22
/10
/18

Scriam în textul intitulat Gloria cântului, Gloria Ţării – spune Mariana Nicolesco –  publicat în caietul-program al Cursurilor de Măiestrie Artistică pe care le-am oferit în vară: «Celebrăm în acest an, prin puterea vocii şi a cântului, Centenarul Marii Uniri a românilor, împlinire a milenarelor aspiraţii şi dovadă a forţei tectonice a neamului nostru, onorând marile conştiinţe naţionale, eroii şi martirii acestuia.

16
/10
/18

Festivalul SoNoRo, aflat la cea de-a XIII-a ediție, propune pentru anul acesta o ediție cu Efecte Secundare! SoNoRo se va desfășura în perioada 2-20 noiembrie 2018, în București, Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov și Sibiu.

15
/10
/18

Pe Vic Chesnutt* l-am văzut prima oară atunci când cei de la “Cowboy Junkies” l-au invitat să cânte cu ei pe “Trinity Revisited”. Cu pălăriuța aia ciudată, figura lui îmi amintea de Tolouse Lautrec și de Michel Petrucciani. Poate și de Peter Sellers, atunci când îl parodia pe Lautrec, în Pantera Roz.