Piersic, Draga Olteanu Matei şi Marin Moraru, pe timbrele româneşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/piersic-draga-olteanu-matei-si-marin-moraru-pe-timbrele-romanesti/

Mircea Albulescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Valeria Gagealov, Ileana Stana Ionescu, Draga Olteanu Matei, Florin Piersic, Mitică Popescu şi Sebastian Papaiani vor apărea, începând de sâmbătă, într-o emisiune de timbre emise de Romfilatelia.

Un articol de Petre Ivan|28 februarie 2014

Mircea Albulescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Valeria Gagealov, Ileana Stana Ionescu, Draga Olteanu Matei, Florin Piersic, Mitică Popescu şi Sebastian Papaiani vor apărea, începând de sâmbătă, într-o emisiune de timbre emise de Romfilatelia. (fotografia este un trucaj realizat de Ziarul Metropolis)

La un deceniu de la înfiinţare, Romfilatelia prezintă emisiunea de mărci poştale „Stele de aur ale scenei şi ecranului”, un proiect drag, dedicat promovării valorilor cultural-artistice româneşti care au reuşit şi reuşesc să insufle publicului dragostea pentru teatru şi film, informează Mediafax.

Astfel, la moment aniversar, această emisiune filatelică valorifică mari actori naţionali, consideraţi a fi, pe drept cuvânt, Generaţia de aur a teatrului şi filmului românesc.

Mircea Albulescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Valeria Gagealov, Ileana Stana Ionescu, Draga Olteanu Matei, Marin Moraru, George Motoi, Sebastian Papaiani, Florin Piersic, Mitică Popescu, Sanda Toma sunt doar 12 dintre stelele de aur ale dramaturgiei şi cinematografiei româneşti.

Piersic

Marin Moraru, fotografiat de Simion Buia (www.actoriisifotograful.ro), pentru Ziarul Metropolis

Blocul filatelic special al emisiunii prezintă, într-o concepţie artistică originală, portretele marilor actori români, reuniţi în jurul unei stele de aur, simbol al unui nepreţuit omagiu pentru dedicarea şi pasiunea cu care au interpretat roluri memorabile.

Emisiunea este alcătuită din 12 mărci poştale cu valoarea nominală de 1,60 lei şi un plic prima zi. Timbrele emisiunii sunt machetate în coală de 36 timbre, minicoală de 4 timbre şi bloc de 12 timbre.

Începând de sâmbătă, emisiunea de mărci poştale „Stele de aur ale scenei şi ecranului” va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti

Foto Piersic timbru,  – trucaj foto realizat de Ziarul Metropolis

24
/03
/17

“Nu sunt sigur dacă sunt un actor care participă la curse de maşini sau un şofer de curse care face actorie.” - Steve McQueen. Într-o zi de 24 martie (1930) se năștea unul dintre cei mai îndrăgiți actori americani. Numit „King of Cool” pentru modul nonşalant în care şi-a interpretat personajele, Steve McQueen a debutat în 1956 cu un rol în „Cineva acolo sus mă iubeşte”.

24
/03
/17

Într-o zi de 24 martie înceta din viaţă scriitorul francez Jules Verne, creatorul romanului de anticipaţie modern și se nășteau Harry Houdini (Erich Weiss),celebrul iluzionist american și Steve McQueen, actorul american supranumit "King of Cool".

23
/03
/17

În Gaziantep, legenda spune că în noaptea de 22 martie Sultana Nevruz, transformată în pasăre traversează văzduhul, anunțând sosirea Primăverii. Brățările de la mâini și picoare umplu cerul cu sunete mirifice iar voalurile ei împodobesc pământul în mii de culori. Pe 27 martie (ora 19:00), la Opera Naţională din Bucureşti vor fi prezentate tradiţiile lumii turce, în spectacolul de sunete şi culori susţinut de Orchestra Naţională de Instrumente Folclorice Turksoy.

23
/03
/17

„Faust”, unul dintre cele mai așteptate spectacole produse de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, revine la Fabrica de Cultură, cu primele reprezentații din acest an, programate în 8 și 9 aprilie. Spectacolul a avut până acum 160 de reprezentații, vizionate de aproximativ 57.600 de spectatori.

22
/03
/17

Vineri, 24 martie 2017, de la ora 19.00, dirijorul Cristian Măcelaru, unul dintre cei mai reprezentativi dirijori români pe scenele muzicale din Statele Unite și Europa, revine la Sala Radio, alături de Orchestra Națională Radio, într-un concert care o avea ca protagonistă pe tânăra pianistă Alexandra Dariescu.

22
/03
/17

Despre cum „Sieranevada”, „Câini” și „Inimi cicatrizate” și-au împărțit cele mai multe trofee Gopo. Despre cele mai inspirate și mai puțin inspirate momente ale galei. Și despre refuzul unor regizori precum Cristian Mungiu de a fi asociați cu Premiile Gopo.

22
/03
/17

Joi, 23 martie, de la ora 19:00, la Café Verona, Librăria Cărtureşti (str. Arthur Verona, 13-15, sector 1) din Bucureşti, jurnalistul Adrian Georgescu va vorbi despre Exitus, cel mai nou roman al său, apărut recent în colecţia „Ego. Proză” a Editurii Polirom, disponibil în librăriile din ţară şi în format electronic.

22
/03
/17

“Noi toţi vrem ca oamenii să nu ne mintă şi totuşi ne doare cumplit adevărul.” – Tora Vasilescu. Actrița care a debutat pe vremea studenției în “Cursa” lui Daneliuc (1975) împlineşte, astăzi, 66 de ani.

22
/03
/17

Cel mai râvnit trofeu la Gala Premiilor Gopo, “Cel mai bun film de lungmetraj al anului”, a fost câștigat de pelicula "Sierranevada", în regia lui Cristi Puiu. Filmul lui Puiu a primit șase premii, la fel ca și pelicula "Câini", în regia lui Bogdan Mirică.