Pink Floyd va lansa un… “cufăr” cu piese inedite
https://www.ziarulmetropolis.ro/pink-floyd-va-lansa-un-cufar-cu-piese-inedite/

Grupul Pink Floyd va lansa câteva piese inedite într-o casetă cuprinzătoare, care va prezenta începuturile legendarului grup britanic. „The Eearly Years — 1965-1972” va fi pus în vânzare în 11 noiembrie şi va conţine nu mai puţin de 27 de CD-uri, printre care titluri rare şi momente live ale formaţiei.

Un articol de Petre Ivan|30 iulie 2016

Printre piesele care figurează în casetă figurează circa 20 care nu au mai fost lansate pe albume până în prezent. Unele nu sunt însă necunoscute fanilor fiindcă grupul interpreta adesea melodii originale, puțin cunoscute, în timpul concertelor.

Unul dintre titlurile inedite va fi „Vegetable Man”, scris în 1967 de membrul fondator al grupului Syd Barrett, care a părăsit formația la scurt timp după aceea din cauza unei boli mentale.

Cântecul nu a fost comercializat niciodată, chiar dacă se pot găsi înregistrări pirat. Potrivit managerului celor de la Pink Floyd, Peter Jenner, basistul grupului, Roger Waters, nu a vrut să lanseze piesa, considerând-o prea sumbră și neterminată.

Roger Waters a părăsit și el grupul în 1985, spunând atunci că nu vrea să mai aibă nimic de-a face cu Pink Floyd.

Condus de David Gilmour, grupul a lansat în 2014 ceea ce a prezentat ca ultimul său album, intitulat „The Endless River”.

Caseta despre primii ani Pink Floyd, care va fi însoțită de șapte cărți dintre care șase vor fi puse în vânzare  în 2017, nu acoperă partea cea mai fastă a grupului.

Albumul „The Dark Side of the Moon”, lansat în 1973 și inspirat în parte de problemele mentale ale lui Syd Barrett, rămâne unul dintre cele mai vândute din toate timpurile, cu 45 de milioane de exemplare cumpărate. De asemenea, albumul „The Wall”, lansat în 1979, este considerat adesea printre cele mai bune din toate timpurile.

Foto: Pink Floyd  – facebook

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

30
/01
/24

Pentru pasionații de muzică cultă, apare o noutate pe segmentul evenimentelor live: o nouă serie de concerte va avea loc periodic, la Sala Dalles din Capitală, sub titulatura Musical Extravaganza: evenimentele aduc intensitatea şi culoarea operei și operetei într-un cadru mai personal, prin concerte cu repertoriu specific dar şi alte tipuri de sonorităţi, în adaptare clasică şi interpretarea unor nume consacrate ale scenei lirice.

29
/01
/24

Duminică, 11 februarie 2024, de la ora 19:00, violoncelistul Marin Cazacu și Ansamblul Violoncellissimo vor susține un concert extraordinar pe scena Filarmonicii din Sofia, cu un program foarte divers: muzică de toate genurile, adaptată pentru violoncel, de la coloana sonorǎ a unor  filme celebre, la valsuri, marșuri și lucrări de Mozart în variantă... rock.