Placido Domingo (73 de ani) îşi revine după internare
https://www.ziarulmetropolis.ro/placido-domingo-73-de-ani-isi-revine-dupa-internare/

Starea de sănătate a cântareţului de operă Placido Domingo se îmbunătăţeşte, după ce tenorul de origine spaniolă a fost diagnosticat cu o infecţie a vezicii biliare şi o alta a căilor respiratorii şi a fost nevoit să îşi anuleze o serie de concerte.

Un articol de Petre Ivan|20 august 2014

Placido Domingo a fost nevoit să îşi anuleze ultimele trei reprezentaţii ale operei „Il Trovatore” din cadrul Festivalului Salzburg din Austria, aflat în desfăşurare, tocmai din cauza problemelor de sănătate cu care se confruntă de ceva vreme, potrivit contactmusic.com, citat de Mediafax.

Celebrul tenor se află acum în Statele Unite ale Americii pentru continuarea tratamentului şi speră să îşi revină complet.

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, pe 18 august, Placido Domingo le-a mulţumit fanilor pentru interesul şi grija ce i-o poartă.

Vă mulţumesc tuturor pentru grija referitoare la sănătatea mea şi anularea recentă a concertelor. Merg la New York ca să mă odihnesc şi să fac un control medical. Apoi plec la Los Angeles pentru concursul «Operalia» şi pentru repetiţiile pentru «La Traviata»„, a scris tenorul pe platforma de socializare.

Placido Domingo va fi preşedintele juriului ediţiei din acest an a competiţiei muzicale Operalia, organizată la Los Angeles între 25 şi 30 august, iar în septembrie va apărea pe scena Operei din Los Angeles, în rolul principal din „La Traviata”.

Placido Domingo este un tenor spaniol renumit pe plan mondial pentru forţa şi versatilitatea vocii sale puternice, capabilă să stăpânească toate notele şi tonurile registrului dramatic.

De la debutul său, în rolul Alfredo din opera „La Traviata” de Giuseppe Verdi, în anul 1959, Placido Domingo a avut peste 130 de roluri, devenind astfel tenorul care a interpretat cele mai multe partituri din lume.

În noiembrie 2013, Placido Domingo a fost numit ambasador al bunăvoinţei pentru Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU). Placido Domingo a câştigat primul său premiu Grammy în 1971 şi ulterior a mai fost recompensat cu opt astfel de trofee, precum şi cu trei Latin Grammy.

În 2002, el a primit titlul de Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic. Este deţinător a numeroase alte trofee şi distincţii, printre care titlul de Comandor al Legiunii de onoare, acordat în Franţa, premiul Prinţul Asturiei pentru arte (Spania), Medalia Libertăţii (SUA).

Foto cu Placido Domingo – wikipedia

05
/12
/23

„O, ce veste minunată!”, „La Vitleem colo-n jos”, „Bună dimineața la Moș Ajun”, „Have Yourself a Merry Little Christmas” sau „Noël”? Cele mai frumoase și mai îndrăgite colinde românești, dar și cântece internaționale de Crăciun vor răsuna pe scena Sălii Radio în luna decembrie, în cadrul a patru concerte extraordinare.

05
/12
/23

Dacă printre dorințele pe care vi le stabiliți pentru Noul An se numără mai multe momente de relaxare și seri petrecute cu cei dragi ascultând muzică bună, atunci o idee perfectă ar fi noile abonamente sau bilete la Sala Radio, pentru concertele din perioada ianuarie-martie 2024!

04
/12
/23

Începutul lunii decembrie aduce primele concerte din turneul de lansare al noilor albume Alternativ Quartet — Deocamdată suntem / Departe de solstiţiu. Acestea vor avea loc pe 5 decembrie la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, pe 8 decembrie la Palatul Culturii din Iaşi, şi pe 14 decembrie la Casa Tranzit din Cluj-Napoca.

04
/12
/23

Turneul Național ”Duelul Viorilor” a început cu un concert sold out la Ateneul Român din București. În fața unei săli arhipline, violoniștii Liviu Prunaru, din echipa Stradivari și Gabriel Croitoru, din echipa Guarneri, arbitrați de pianistul Horia Mihail, au susținut sâmbătă, 3 decembrie, prima rundă din Duelul Viorilor.

04
/12
/23

Începutul ultimei luni a anului aduce pe scena operei din București un spectacol al Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess” (DescOperă La Traviata), conferințele operei (Scena Gândirii îl va avea ca invitat pe președintele Academiei Române, istoricul Ioan-Aurel Pop), două titluri de operă (La Traviata de Giuseppe Verdi și Lohengrin de Richard Wagner) și un balet (Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski).