Poezii de dragoste pe muzica lui Rahmaninov și Piazzolla, cu Daniela Nane
https://www.ziarulmetropolis.ro/poezii-de-dragoste-pe-muzica-lui-rahmaninov-si-piazzolla-cu-daniela-nane/

Fundaţia Calea Victoriei organizează miercuri, 23 mai, de la ora 19:00, un eveniment special pentru ubitorii de poezie şi muzică. Cei prezenţi la eveniment vor putea asculta cele mai frumoase versuri de dragoste interpretate de actriţa Daniela Nane pe muzica unor compozitori celebri, Rahmaninov şi Piazzolla. La pian, Ioana Maria Lupaşcu.

Un articol de Petre Ivan|11 mai 2018

PIANUL CU POEME – 100 de ani de poezie românească este un recital de muzică şi poezie și va avea loc în somptuoasa Sală de Marmură a Palatului Cercului Militar Naţional.

Versurile poeţilor Mihai Eminescu, Jacques Prevert, Victor Eftimiu, George Coşbuc, Ana Blandiana, Magda Isanos sau Costache Ioanid se vor împleti cu armoniile imaginate de Astor Piazzolla, Serghei Rahmaninov, Constantin Silvestri, Saeed Sharifian sau Ioan Dobrinescu.

La finalul spectacolului, vă veți putea împărtăși emoțiile cu cele două artiste, la o discuție și un pahar de vin.

Costul biletului: 100 de lei; Cost redus: 90 de lei (studenți, elevi, pensionari, card de fidelitate); Detalii și înscrieri: www.victoriei.ro sau [email protected]daniela nane

Daniela Nane este actriţă la Teatrul Bulandra din Bucureşti din 1995, de când a absolvit Academia de Teatru şi Film din Bucureşti, la clasa profesorilor Mircea Albulescu, Adrian Titieni, Cătălin Naum. Mare iubitoare a poeziei, a fost invitată de-a lungul timpului în numeroase spectacole, atât în Bucureşti, la Ateneul Român, cât şi în alte oraşe din Români. În octombrie, 2015, a susţinut un recital pe scena Festivalului Armonii poetice de la Palatul Mogoşoaia.

Pianista Ioana Maria Lupaşcu începe studiul pianului la vârsta de patru ani. Între 2001 şi 2005 a fost studenta marelui pianist Lazăr Berman, la Accademia Europea di Musica, Italia. A fost laureată a numeroase concursuri din România, Grecia şi Turcia. Este o prezenţă constantă pe scene din Italia, România, Elveţia, Belgia, Turcia şi Spania. A realizat spectacole împreună cu mari personalităţi ale artei teatrale: Ion Caramitru, George Banu, Marian Rîlea, Constantin Chiriac. Din 2007 este solistă concertistă a Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploieşti.

Foto: PIANUL CU POEME – 100 de ani de poezie românească, Daniela Nane,Ioana Maria Lupaşcu – facebook

 

07
/07
/16

Pentru a marca 260 de de la naşterea compozitorului W. A. Mozart, Centrul Cultural Casa Artelor organizează, la Bucureşti, prima ediţie a Festivalului Mozartissimo, în perioada 8-10 iulie. Evenimentul este cu intrare liberă, în limita locurilor disponibile, şi se adresează tuturor bucureştenilor, iubitori ai muzicii clasice.

04
/07
/16

Între 23 septembrie și 1 octombrie 2016 Radio România organizează ediția a III-a a Festivalului Internațional al Orchestrelor Radio - RadiRo, singurul eveniment muzical internațional care își propune, din 2012, la fiecare 2 ani, să aducă în atenție profilul unic și excelența artistică a ansamblurilor simfonice radio din întreaga lume.

30
/06
/16

Summer Music Academy Sinaia, organizat de jmEvents, este un program internațional, constând într-o serie de master-classes la cele mai înalte standarde pentru vioară, violă, violoncel, flaut și muzică de cameră cu artiști de elită și profesori de la academii europene de prestigiu. A 5-a ediție, desfășurată la Sinaia, are loc în perioada 14 - 26 iulie.

27
/06
/16

Cu un program impresionant – Concertul nr.5 « Imperialul » și Simfonia nr. 7 de Bruckner -, Orchestra simfonică a Filarmonicii bucureștene, dirijorul german Gerd Schaller și pianistul israelian Alon Goldstein închid, joi 30 iunie și vineri 1 iulie, o stagiune care a cunoscut multe momente de vârf.

26
/06
/16

A fost idolul unei țări întregi. Adolescentele de la pension dormeau cu poza lui sub pernă, visând să devină artiste. „Prințul operetei românești” are astăzi bust în parcul Kisellef. O stradă din Bucureşti se numește „Nae Leonard” și un teatru din Galaţi îi poartă numele: Teatrul Muzical „Nae Leonard”.

24
/06
/16

Al Pacino, actorul în vârstă de 76 de ani, devenit o legendă a cinematografiei americane prin rolurile sale din filme precum "Nașul" sau "Scarface", se numără printre laureații celei de-a 39-a gale anuale a Kennedy Center Honors, cele mai prestigioase distincții culturale din Washington.

23
/06
/16

Am ascultat în ultimul timp mai multe discuri, semnate de nume dintre cele mai importante ale lumii interpretative contemporane. Și mi se pare esențial că fiecare dintre acești mari muzicieni spun prin înregistrările lor și o poveste interesantă pentru oamenii de astăzi; muzica, mai ales muzica clasică, nu este doar un prilej pentru clipe de liniște, ci și un pretext pentru a intra într-un univers destul de îndepărtat de obișnuitul nostru cotidian.

23
/06
/16

Omar Sosa va prezenta la Jazz Night Out cel mai nou disc al său, Ilé, o revenire muzicală la rădăcinile afro-cubaneze, pe scenă fiindu-i alături Leandro Saint-Hill -saxofon și flaut, Childo Tomas- bas și vocal, Ernesto Simson la tobe. Joi, 30 iunie, de la ora 20.00, la Sala Radio.