Porti deschise la Opera Națională București. Două zile cu evenimente gratuite
https://www.ziarulmetropolis.ro/porti-deschise-la-opera-nationala-bucuresti-doua-zile-cu-evenimente-gratuite/

Opera Naţională Bucureşti îşi deschide porţile în cel de-al doilea weekend al lunii mai pentru un program special de evenimente şi activităţi educaţionale gratuite.

Un articol de Petre Ivan|1 mai 2014

Programul este menit să ofere publicului larg – copii și adulți deopotrivă – oportunitatea de a descoperi, în compania artiștilor instituției, o parte din tainele scenei lirice și de a înțelege specificul muncii tuturor celor care contribuie la realizarea unui spectacol de operă.

Acesta se va desfășura pe parcursul a două zile – vineri, 9 mai și duminică, 11 mai – și va reuni o serie de ateliere și lecții deschise derulate în cadrul ofertei educaționale a instituției, în cadrul Studioului pentru copii și tineret.

Astfel, participanţii vor putea opta pentru ateliere de creativitate având la bază tehnici specifice meseriilor și artelor spectacolului muzical, atelierul tematic de prezentare a spectacolului „Lacul lebedelor” sau o lecţie deschisă de canto, cu participarea unui grup din cadrul Corului de copii al Operei Naţionale Bucureşti.

Totodată, aceștia vor avea oportunitatea de a beneficia de un tur interactiv al instituției, având acces atât în foaierele și sala de spectacol a instituției, cât și în partea nevăzută a Teatrului, în culise și săli de repetiție.

Accesul este liber, în baza înscrierii prealabile și a confirmării din partea organizatorilor. Pentru informații suplimentare și înscrieri, persoana de contact este Anca Scurtu, Coordonator proiecte educaţionale, e-mail [email protected], nr. tel 0751.177.084.

PROGRAMUL EVENIMENTELOR

VINERI, 9 MAI – Porti deschise la Opera Națională București

Activităţi pentru grupuri organizate (Program recomandat pentru clasele I-III)

10.00 – 11.00 Tur ghidat interactiv, coord. Mariuca Nedelcu

11.00 – 12.00, Sala Studioului pentru Copii şi Tineret Atelier de improvizaţie teatrală – tema „Motanul încălţat” Coordonator: Valentino Tiron

11.30 – 12.30 Tur ghidat interactiv, coord. Mariuca Nedelcu

12.30 – 13.30, Sala Studioului pentru Copii şi Tineret Atelier de improvizaţie teatrală – tema „Hansel şi Gretel” Coordonator: Mioara Ifrim 1

3.00 – 14.00 Tur ghidat interactiv, coord. Mariuca Nedelcu

14.00 – 15.00, Sala Studioului pentru Copii şi Tineret Atelier de improvizaţie teatrală – tema „Hansel şi Gretel” Coordonator: Mioara Ifrim

DUMINICĂ, 11 MAI – Porti deschise la Opera Națională București

Activităţi pentru familii (Program recomandat pentrucopii cu vârsta mai mare de 5 ani)

11.00 – 11.45 Tur interactiv ghidat, coord. Mariuca Nedelcu

12.00 – 14.00, Sala Studioului pentru Copii şi Tineret Atelier de arta scenografică Coordonator: Andreia Martinescu

13.00 – 13.45 Tur interactiv ghidat, coord. Mariuca Nedelcu

14.00 – 15.00, Foaierul Galben Atelier tematic: Prezentarea spectacolului „Lacul lebedelor” Coordonator: Georgiana Stroe

15.00 – 16.00, Foaierul Galben Lecţie deschisă: Artă corală cu participarea unui grup din Corul de copii al ONB Coordonator: dirijor Smaranda Morgovan

16.00 – 17.00, Sala Studioului pentru Copii şi Tineret Atelier de machiaj spectacole Coordonator: Ana-Maria Stancu.

Foto cu Porti deschise şi Opera Națională București – wikipedia

25
/08
/22

Zeci de profesioniști din industria muzicală internațională vin la București în perioada 6-8 septembrie, pentru a întâlni artiști la început de drum, trupe consacrate care își doresc să urce pe scena internațională, dar și pentru a schimba idei cu reprezentanții industriei muzicale locale. Structurat în peste 40 de paneluri, workshopuri, studii de caz, prezentări și sesiuni de Q&A, conferința MMB va aduce în prim plan secretele, dar și subiectele tabu din industria muzicală.

25
/08
/22

În perioada 10 – 14 septembrie 2022, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Kaufland România, în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Fundația Regală Margareta a României, Muzeul Național George Enescu, Biserica Neagră din Brașov, Vibrate Festival Brașov, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Asociația Autism Transilvania din Cluj-Napoca, Floria și Wagner Arte Frumoase și Povești, organizează turneul național „FIORI E COLORI”, turneu susținut de soprana Rodica VICĂ și harpista Maria BÎLDEA.

22
/08
/22

După 28 de ani de activitate neîntreruptă, în perioada 1-4 septembrie, Green Hours va prezenta a 14-a ediție a singurului festival internațional de jazz organizat de un club din România: Green Hours JAZZ Fest. În cunoscutul nucleu cultural din centrul orașului - grădina boemă a hub-ului nostru - vor avea loc, pe parcursul celor patru zile de festival, 9 sesiuni concertistice, reunind muzicieni valoroși din 12 țări de pe continentul european.

22
/08
/22

Orchestra Romanian Sinfonietta – parte a proiectului Orchestrele Naţionale de Tineret ale României – va concerta în cadrul tradiţionalelor festivaluri internaţionale de muzică clasică ale lunii august, mai exact la “Enescu și muzica lumii” – Sinaia pe 23 august, la Sala Casino şi Vara Magică – Bucureşti, pe 24 august, la Ateneul Român.

19
/08
/22

Două evenimente muzicale româneşti în Germania se vor petrece pe 20 şi 22 august, mai precis concertul susţinut de Orchestra Română de Tineret dirijată de Gabriel Bebeşelea pe 20 august, ora 11, la ElbPhilharmonie Hamburg, în cadrul Festivalului Schleswig-Holstein şi recitalul de pe 22 august, la ora 19, de la Ambasada României din Berlin, susţinut de violonistul Valentin Şerban şi violoncelistul Ştefan Cazacu – laureate în 2021 ai Concursului Enescu –, împreună cu pianistul Cristian Niculescu.