Povestile din Humuleștiul de altădată, la Teatrul Ion Creangă
https://www.ziarulmetropolis.ro/povestile-din-humulestiul-de-altadata-la-teatrul-ion-creanga/

Poveştile pline de umor şi tâlc din Humuleştiul de altădată revin pe scenă la început de Gerar în spectacolul „Amintiri din Copilărie”, una dintre cele mai recente producţii ale Teatrului Ion Creangă – spectacol ce a deschis stagiunea 2014-2015, fiind recompensat de juriul internaţional al Festivalului „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti” cu Premiul „Cornel Todea” pentru cel mai bun spectacol, şi care a marcat, totodată, debutul regizorului Peter Kerek în teatrul pentru copii.

Un articol de Petre Ivan|6 ianuarie 2015

Povestile din Humuleștiul de altădată / Recompuse într-un caleidoscop jucăuș, binecunoscutele pozne care au făcut deliciul a numeroase generații de cititori sunt transpuse, de această dată, în cheie modernă – spre surpriza spectatorilor, mai ales a celor mici, care vor regăsi pe scenă elemente îndrăgite din benzi desenate și animații.

Însă nu doar copiii vor avea parte de o experiență inedită, ci și adulții, care vor descoperi, timp de o oră și jumătate, un spațiu de poveste al satului de odinioară, creionat cu deosebită atenție de scenografa Iuliana Vîlsan și animat de dansurile tradiționale propuse de coregrafa Larisa PovestileBarbu.

Fără a-și pierde din farmec, întâlnirile cu personaje precum Mătușa Mărioara, cu strașnicul ei cireș, sau Smărăndița Popii devin prilej pentru a descoperi și deprinde noi sensuri.

Căci, dincolo de aventurile lui Nică a lui Ștefan a Petrei, Creangă spune povestea copilului de ieri, de azi și de mâine, a unei vârste fermecate ce stă sub semnul neastâmpărului, al șotiilor și poznelor nevinovate.

Spectacolul „Amintiri din Copilărie” va avea loc sâmbătă, 10 ianuarie, și duminică, 11 ianuarie, începând cu ora 11.00, la Palatul Național al Copiilor.

Mai multe detalii despre program și bilete sunt disponibile aici şi aici.

Foto: Povestile din Humuleștiul de altădată – Adi Bulboacă / teatrulioncreanga.ro

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?