Premierele începutului de an la Teatrul Excelsior
https://www.ziarulmetropolis.ro/premierele-inceputului-de-an-la-teatrul-excelsior/

Sezoane noi din serialul de comedie „Dicţionar Teatral Urban” şi din show-ul „IMPROVChallenge”, dar şi un nou serial dedicat celor mai mici dintre spectatori sunt premierele începutului de an la Teatrul Excelsior.

Un articol de Liliana Matei|18 ianuarie 2021

Dacă v-ați întrebat vreodată câte forme pot avea fulgii de zăpadă sau cum funcționează un ceas cu cuc, dar și dacă nu v-ați întrebat încă, fiți fără grijă! Melwin – Vrăjitorul Știe-Tot – are toate răspunsurile! Vi le va dezvălui în fiecare duminică dimineața, alături de ucenicul său Lullus și de personaje din poveștile și basmele voastre preferate. Spectatorii (mici și mari) sunt invitați într-o lume magică, unde vor descoperi lucruri fascinante, în timp ce se vor amuza copios! Primul episod din „Vrăjitorul Știe-Tot” se va difuza duminică, 24 ianuarie, ora 11:00, pe pagina de Facebook și pe canalul de Youtube.

„Dicționar Teatrul Urban” vă așteaptă în zilele de marți și joi, de la ora 20:00. Curioșii reporteri Luminița Întuneric și Eugen Beznă se întorc în redacție și pornesc din nou în căutarea sensurilor teatrale ale unor cuvinte și expresii din cotidian. Întâmplările și întâlnirile cu personajele bizare pe care le intervievează le dau mereu planurile peste cap și produc de fiecare dată peripeții „semantice” greu de descurcat. Însă „Oracolul Teatrului” este mereu acolo pentru a vă dezvălui definiția lămuritoare. Sezonul 2 începe marți, 19 ianuarie, la ora 20:00, pe pagina de Facebook și pe canalul de Youtube.

Vineri, la ora 20:00, se dă startul pentru buna-dispoziție de weekend cu „IMPROVChallenge”, show-urile de improvizație care depășesc de fiecare dată așteptările (tele)spectatorilor, dar și pe cele ale actorilor implicați. Echipa de improvizatori de la EXCELSIOR acceptă din nou provocările colegei lor Camelia Pintilie (MC-ul show-ului) de a plonja în ipostaze excepțional de imprevizibile. Și, pentru că Teatrul EXCELSIOR s-a făcut deja remarcat prin faptul că își provoacă actorii să își depășească propriile limite, cel de-al treilea sezon „IMPROVChallenge” va fi… cu cântec! Start sezonul 3: vineri, 29 ianuarie, ora 20:00, pagina de Facebook și pe canalul de Youtube.

30
/06
/22

Festivalul longeviv și cu tradiție din Piatra Neamț aduce, deja de 14 ani, în fața cinefililor, filme documentare și scurtmetraje create de regizoare și regizori aflați la începutul carierei lor în cinematografie.

30
/06
/22

Soprana Rodica Vică revine vineri, 1 iulie 2022, ora 19:00, pe scena Operei Naționale din București pentru opera barocă Indiile Galante, un spectacol unic a cărui regie este semnată de către Andrei Șerban. Promotoare a repertoriului baroc și inițiatoarea a multor proiecte baroce inedite, soprana Rodica Vică va interpreta rolul prințesei Zima din al patrulea […]

28
/06
/22

Sau despre bucuria de a vedea apreciate lucrurile în care Ziarul Metropolis crede și pe care le promovează, dar și despre importanța presei culturale făcute cu onestitate și cu suflet.

28
/06
/22

Filarmonica „George Enescu”, cea mai veche și mai reprezentativă instituție muzicală a României, organizează în perioada 1-5 iulie 2022 prima ediție a festivalului internațional, intitulat Athenaeum Summer Festival.