Premierele începutului de an la Teatrul Excelsior
https://www.ziarulmetropolis.ro/premierele-inceputului-de-an-la-teatrul-excelsior/

Sezoane noi din serialul de comedie „Dicţionar Teatral Urban” şi din show-ul „IMPROVChallenge”, dar şi un nou serial dedicat celor mai mici dintre spectatori sunt premierele începutului de an la Teatrul Excelsior.

Un articol de Liliana Matei|18 ianuarie 2021

Dacă v-ați întrebat vreodată câte forme pot avea fulgii de zăpadă sau cum funcționează un ceas cu cuc, dar și dacă nu v-ați întrebat încă, fiți fără grijă! Melwin – Vrăjitorul Știe-Tot – are toate răspunsurile! Vi le va dezvălui în fiecare duminică dimineața, alături de ucenicul său Lullus și de personaje din poveștile și basmele voastre preferate. Spectatorii (mici și mari) sunt invitați într-o lume magică, unde vor descoperi lucruri fascinante, în timp ce se vor amuza copios! Primul episod din „Vrăjitorul Știe-Tot” se va difuza duminică, 24 ianuarie, ora 11:00, pe pagina de Facebook și pe canalul de Youtube.

„Dicționar Teatrul Urban” vă așteaptă în zilele de marți și joi, de la ora 20:00. Curioșii reporteri Luminița Întuneric și Eugen Beznă se întorc în redacție și pornesc din nou în căutarea sensurilor teatrale ale unor cuvinte și expresii din cotidian. Întâmplările și întâlnirile cu personajele bizare pe care le intervievează le dau mereu planurile peste cap și produc de fiecare dată peripeții „semantice” greu de descurcat. Însă „Oracolul Teatrului” este mereu acolo pentru a vă dezvălui definiția lămuritoare. Sezonul 2 începe marți, 19 ianuarie, la ora 20:00, pe pagina de Facebook și pe canalul de Youtube.

Vineri, la ora 20:00, se dă startul pentru buna-dispoziție de weekend cu „IMPROVChallenge”, show-urile de improvizație care depășesc de fiecare dată așteptările (tele)spectatorilor, dar și pe cele ale actorilor implicați. Echipa de improvizatori de la EXCELSIOR acceptă din nou provocările colegei lor Camelia Pintilie (MC-ul show-ului) de a plonja în ipostaze excepțional de imprevizibile. Și, pentru că Teatrul EXCELSIOR s-a făcut deja remarcat prin faptul că își provoacă actorii să își depășească propriile limite, cel de-al treilea sezon „IMPROVChallenge” va fi… cu cântec! Start sezonul 3: vineri, 29 ianuarie, ora 20:00, pagina de Facebook și pe canalul de Youtube.

22
/04
/22

Premiera producției „Lecția”, în coregrafia lui Arcadie Rusu, va avea loc pe 26 și 27 aprilie în Studioul de Dans Háromszék, în cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe. Noul spectacol transpune amintirile anilor școlari într-un nou limbaj de dans inedit.

20
/04
/22

Creațiile a doi dintre cei mai importanți artiști plastici spanioli ai secolului XX – Picasso și Dalí – intră în dialog cu muzica maestrului Manuel de Falla și cu baletul „Le Tricorne” („Pălăria cu trei colțuri”) la Art Safari, într-o expoziție curatoriată de Dr. J. Óscar Carrascosa. Aflăm povestea acestei expoziții de la curatorul spaniol.

20
/04
/22

EUROPAfest deschide ediția cu nr. 29 în prima zi din iulie cu un eveniment de excepție Opening Gala Concert. Protagoniștii serii vor fi PETER AUTSCHBACH - chitară și SAMIRA SAYGILI – voce, câștigătorii „Deutscher Rock und Pop Preis“, eveniment considerat Oscarul muzical al Europei. Alături de artiștii germani vor evolua trupe din SUA și Italia.

18
/04
/22

Cea mai recentă carte a scriitoarei Elena Ferrante, Invențiile ocazionale, a fost publicată recent în traducere la Editura Pandora M, în cadrul colecției Anansi. World Fiction. Este vorba despre un volum de eseuri care le oferă cititorilor o perspectivă asupra lumii interioare a autoarei și a identității sale de scriitoare, texte însoțite de o serie de ilustrații ingenioase semnate de Andrea Ucini – un tur de forță vizuală.