Premiile Emmy 2016. „Game Of Thrones” şi „The People V.O.J. Simpson”, marii câştigători ai Galei
https://www.ziarulmetropolis.ro/premiile-emmy-2016-game-of-thrones-si-the-people-v-o-j-simpson-marii-castigatori-ai-galei/

„The People v. O.J. Simpson: American Crime Story” şi „Game of Thrones” au dominat gala Premiilor Emmy 2016, ce a avut loc, duminică seara, la Los Angeles. Egipteano-americanul Rami Malek – hackerul inadaptat social din ”Mr. Robot” – a plecat acasă cu primul său Emmy pentru ”Cel mai bun actor dramatic”.

Un articol de Petre Ivan|19 septembrie 2016

Serialul ”Game of Thrones”, care s-a prezentat, duminică, la startul competiției cu nu mai puțin de 23 de nominalizări, a câștigat în total 12 premii Emmy, inclusiv pentru regie și scenariu. Cu cele 38 de premii Emmy câștigate în total, ”Game of Thrones” a intrat în istoria competiției detronând serialul ”Frasier” care are în total 37 de statuete Emmy.

Într-o noapte în care actorii politici au jucat tare în toiul campaniei electorale pentru președinția Statelor Unite, actrița principală din ”Veep”, Julia Louis-Dreyfus, a primit cel de-al cincilea premiu Emmy consecutiv pentru rolul din satira despre viața la Casa Albă.

Louis-Dreyfus, care o joacă pe îngâmfata președintă americană Selina Meyer în serialul HBO ”Veep” și-a cerut scuze pentru ceea ce a numit ”actualul climat politic”. ”Cred că ‘Veep’ a dărâmat zidul dintre comedie și politică. Show-ul nostru a debutat ca o satiră politică, dar acum seamănă cu un documentar sobru”, a declarat ea la înmânarea premiului.

‘The People v. O.J. Simpson”, dramatizarea de zece ore despre procesul fostului jucător de fotbal acuzat de dublă crimă și senzaționala achitare a acestuia, a luat nouă premii Emmy.

Egipteano-americanul Rami Malek a plecat acasă cu primul său Emmy pentru ”Cel mai bun actor dramatic” pentru interpretarea hackerului inadaptat social din ”Mr. Robot”, iar canadiana Tatiana Maslany a primit titlul de ”Cea mai bună actriță dintr-un serial dramatic” pentru rolul femeii cu multiple personalități din ”Orphan Black”.

Jeffrey Tambor a câștigat premiul pentru ”Cel mai bun actor într-un serial de comedie”, pentru a doua oară, pentru interpretarea rolului său de tată care trece prin transformarea de a deveni femeie în inovatorul ”Transparent”.

Comedianta Kate McKinnon de la ”Saturday Night Live”, care o interpretează pe candidata democrată la președinția Statelor Unite, Hillary Clinton, a câștigat premiul pentru ”Cea mai bună actriță de comedie într-un rol secundar de comedie”, iar John Oliver a luat premiul Emmy pentru ”Last WeekTonight with John Oliver”.

Principalii câştigători ai Galii Premiilor Emmy 2016:

emmy

Rami Malek, in Mr. Robot

Cel mai bun serial-dramă: „Game of Thrones

Cel mai bun actor într-un serial-dramă: Rami Malek, „Mr. Robot”

Cea mai bună actriţă într-un serial-dramă: Tatiana Maslany, „Orphan Black”

Cel mai bun actor într-un rol secundar într-un serial-dramă: Ben Mendelsohn, „Bloodline”

Cea mai bună actriţă într-un rol secundar într-un serial-dramă: Dame Maggie Smith, „Downton Abbey”

Cel mai bun actor invitat într-un serial-dramă: Hank Azaria, „Ray Donovan”

Cea mai bună actriţă invitată într-un serial-dramă: Margo Martindale, „The Americans”

Cea mai bună regie pentru un serial-dramă: Miguel Sapochnik, „Game of Thrones” – „Battle of the Bastards”

Cel mai bun scenariu pentru un serial-dramă: David Benioff şi D. B. Weiss, „Game of Thrones” – „Battle of the Bastards”

Cel mai bun serial de comedie: „Veep

Cel mai bun actor într-un serial de comedie: Jeffrey Tambor, „Transparent”

Cea mai bună actriţă într-un serial de comedie: Julia Louis-Dreyfus, „Veep”

Cel mai bun actor într-un rol secundar într-un serial de comedie: Louie Anderson, „Baskets”

Cea mai bună actriţă într-un rol secundar într-un serial de comedie: Kate MCKinnon, „Saturday Night Live”

Cel mai bun actor invitat într-un serial de comedie: Peter Scolari, „Girls”

Cea mai bună actriţă invitată într-un serial de comedie: Tiny Fey şi Amy Poehler, „Saturday Night Live”

Cea mai bună regie pentru un serial de comedie: Jill Soloway, „Transparent” – „Man on the Land”

Cel mai bun scenariu pentru un serial de comedie: Aziz Ansari şi Alan Yang, „Master of None” – „Parents”

Cea mai bună miniserie: „The People v. O.J. Simpson: American Crime Story

Cel mai bun film de televiziune: „Sherlock: The Abominable Bride

Cel mai bun actor într-o miniserie/ film de televiziune: Courtney B. Vance, „The People v. O.J. Simpson: American Crime Story”

Cea mai bună actriţă într-o miniserie/ film de televiziune: Sarah Paulson, „The People v. O.J. Simpson: American Crime Story”

Cel mai bun actor într-un rol secundar într-o miniserie/ film de televiziune: Sterling K. Brown, „The People v. O.J. Simpson: American Crime Story”

Cea mai bună actriţă într-un rol secundar într-o miniserie/ film de televiziune: Regina King, „American Crime”

Cea mai bună regie pentru o miniserie, film sau dramatic special: Susanne Bier, „The Night Manager”

Cel mai bun scenariu pentru o o miniserie, film sau dramatic special: D.V. DeVincentis, „The People v. O.J. Simpson: American Crime Story” – „Marcia, Marcia, Marcia”

Cel mai bun program de reality-show tip competiţie: „The Voice”

Cel mai bun talk-show: „Last Week Tonight with John Oliver”

Foto: Premiile Emmy 2016 –

04
/12
/18

ANALIZĂ Deși doar câteva își găsesc loc în sălile de cinema, în distribuții limitate care adună cel mult două mii de spectatori, documentarele românești merită o mai mare atenție. Este un cinema interesat în special de personaje carismatice, cu vieți ieșite din comun, și mai puțin de realități sociale sau politice.

03
/12
/18

A 22-a ediție a Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit, manifestare devenită o tradiție a UNATC „I.L.Caragiale”, va debuta pe 4 decembrie, ora 19:00, Sala Atelier din cadrul UNATC. Intrarea este gratuită.

01
/12
/18

Cea de-a 12-a și ultima ediție a Festivalului Internațional de Film NexT va avea loc în perioada 14-17 decembrie, la Cinema Muzeul Țăranului din București, și marchează încheierea unui capitol important din povestea filmului românesc.

30
/11
/18

„Apostolul Bologa”, realizat de TVR prin Casa de Producție şi regizat de Dominic Dembinski, are premiera la TVR1 astăzi, 30 noiembrie, de la la 18.10. Următoarele difuzări sunt la TVRM, pe 15 decembrie, ora 22.00, şi TVRi, pe 16 decembrie, ora 23.00. Producţia va fi difuzată cu subtitrare în limba română, putând astfel să fie accesibilă şi persoanelor cu deficienţe de auz.

27
/11
/18

Cine Europa prezintă o comedie perfectă de sărbători pentru întreaga familie! Pe 6 decembrie, special de Moș Nicolae, se vor ține proiecții în avanpremieră în majoritatea cinematografelor! Filmul poate fi vizionat din 7 decembrie în cinematografele din România dublat sau subtitrat în limba română, iar în unele orașe chiar și dublat în limba maghiară.

26
/11
/18

Cinesseur despre Bertolucci: Zicea Truffaut, prin '75: "Astăzi, un regizor trebuie să admită ideea că munca sa va fi judecată, eventual, de cineva care nu a văzut niciodată un film de Murnau".  După aproape 20 de ani, Bertolucci îi prelua vorbele și completa: "Am ajuns să fim judecați de oameni care nu au văzut niciun film de Truffaut"

26
/11
/18

Cineastul italian Bernardo Bertolucci a murit, în dimineaţa zilei de luni, la Roma, la vârsta de 77 de ani, din cauza unui cancer, potrivit agentei lui, Flavia Schiavi. Considerat unul dintre giganții cinematografiei, Bertolucci a fost recompensat cu două premii Oscar, dar şi cu un Palme d'Or onorific.

26
/11
/18

Prima ediție a Festivalului Filmului Palestinian (FFP) începe luni la București cu proiecția în premieră în România a multipremiatului film „Wajib – Invitație la nuntă” (2017), regizat de Annemarie Jacir. Festivalul are loc între 26 și 28 noiembrie la Cinema PRO din București.

25
/11
/18

CRONICĂ DE FILM Scris împreună cu Lia Bugnar, „Moon Hotel Kabul” (2018), noul film al regizoarei Anca Damian, are în centru un jurnalist, jucat de Florin Piersic Jr., pus în situaţia de a-şi reconsidera viaţa după moartea suspectă a unei traducătoare din România pe care o întâlneşte în Afganistan.

25
/11
/18

Centrul Ceh continuă Documentary Mondays și Fiction Tuedays cu două noi proiecții. Astfel, veţi putea vedea luni, 26 noiembrie, filmul documentar „Occupied Cinema”, iar marți, 27 noiembrie, filmul mut ceh „Erotikon”. Ambele proiecții vor avea loc de la ora 20:00, cu intrarea liberă.

24
/11
/18

„Un om la locul lui”, filmul de debut în lungmetraj al regizorului Hadrian Marcu, rulează din 23 noiembrie în mai multe cinematografe din țară. Din distribuție fac parte Bogdan Dumitrache, Ada Galeș, Mădălina Constantin și Adrian Titieni.

23
/11
/18

Timp de șapte zile, între 23 și 29 noiembrie, la Cinema Elvire Popesco cele mai bune filme din cinematografia germană recentă vor fi proiectate în cadrul celei de-a 13-a ediție a Zilelor Filmului German organizate la București de Goethe-Institut.

21
/11
/18

„APOSTOLUL BOLOGA”, filmul realizat de Televiziunea Română prin Casa de Producție TVR şi regizat de Dominic Dembinski, a avut luni, 19 noiembrie prima proiecție publică la care au fost prezenți jurnaliști si echipa filmului. Adaptare a romanului „Pădurea Spânzuraţilor” de Liviu Rebreanu, filmul are o distribuție de excepție, în sală fiind prezenți: Alexandru Repan, Adrian Titieni, Cristi Iacob, Mihai Stănescu, Andras Demeter, Andrada Fuscaș, Mihai Bica.