Premiile Pulitzer 2017 şi campania electorală din SUA
https://www.ziarulmetropolis.ro/premiile-pulitzer-2017-si-campania-electorala-din-sua/

Premiul Pulitzer 2017 pentru „Fotoreportaj” (Feature Photography”) a revenit publicaţiei Chicago Tribune, care a publicat un portret al unui copil de 10 ani care a supravieţuit unui schimb de focuri în Chicago, şi al mamei sale, care încearcă să reia cursul vieţii după această dramă.

Un articol de Petre Ivan|11 aprilie 2017

Premiile Pulitzer, cele mai prestigioase distincții din jurnalismul american, au recompensat în acest an mai multe articole despre campania electorală din Statele Unite, printre materialele premiate figurând o anchetă despre actele de binefacere ale candidatului la prezidențiale Donald Trump

Jurnalistul David Fahrenthold, de la cotidianul Washington Post, s-a impus la categoria „Jurnalism național” („National Reporting”), pentru un model de jurnalism transparent”, a indicat Comitetul de acordare a premiilor — recompensând modul de investigare inovator folosit de jurnalist, care a cerut ajutorul persoanelor care îl urmăreau pe Twitter pentru a da de urma donațiilor făcute de Trump în scopuri nobile.

Fahrenthold a investigat afirmațiile înșelătoare ale candidatului la Casa Albă cu privire la generozitatea sa față de cauze caritabile și a dezvăluit cum Trump s-a lăudat în termeni foarte cruzi despre cum a dat dovadă de o atitudine degradantă față de femei — așa cum apare într-o înregistrare din 2005, obținută de Washington Post.

Premiul Pulitzer pentru „Servicii Publice” („Public Service”) a revenit în 2017 publicației New York Daily News și platformei ProPublica pentru o anchetă despre aplicarea abuzivă de către poliție a legislației ce viza evacuarea din locuințe a unor persoane sărace, în principal din rândul minorităților.

Cotidianul The New York Times (NYT) a fost recompensat la categoria „Jurnalism Internațional” („International Reporting”) pentru modul în care a analizat eforturile președintelui rus, Vladimir Putin, de a extinde influența rusă în afara țării, recurgând, printre altele, la asasinate, hărțuire online și înscenări împotriva oponenților.Pulitzer

De asemenea, jurnalistul C. J. Chivers, de la New York Times, a primit premiul pentru „Cronică” („Feature Writing”), pentru un material care descrie alunecarea spre violență a unui pușcaș marin, după întoarcerea dintr-o zonă de luptă.

Fotograful independent Daniel Berehulak a câștigat premiul Pulitzer la categoria „Fotografie Breaking News” („Breaking News Photography”), cu o imagine despre lupta antidroguri din Filipine. Fotografiile sale au fost publicate în New York Times.

Premiul pentru „Fotoreportaj” (Feature Photography”) a revenit publicației Chicago Tribune, care a publicat un portret al unui copil de 10 ani care a supraviețuit unui schimb de focuri în Chicago, și al mamei sale, care încearcă să reia cursul vieții după această dramă.

Premiile Pulitzer, înființate în 1917 și acordate de către Columbia University din New York, sunt acordate anual la 21 de categorii.

Foto: Premiile Pulitzer 2017 – facebook

07
/03
/21

Muzeul Municipiului București organizează de opt ani evenimente dedicate celei de-a noua arte: banda desenată. Seria expozițiilor „Maeștri ai benzii desenate românești” revine cu expoziția „Haplea – bandă desenată interbelică”, partea a II-a, deschisă la Casa Filipescu Cesianu. Din 3 martie, ea se poate vizita până pe 30 aprilie 2021.

04
/03
/21

Ziarul Metropolis vă recomandă: un film cu Catherine Deneuve și Juliette Binoche, două tablouri despre lumea de azi dintr-o galerie bucureșteană, un festival de muzică clasică la Iași, un roman plin de mister al unei tinere scriitoare britanice și cartea unui istoric optimist care-și propune să redea speranța.

24
/02
/21

Începând cu data de 1 Martie 2021, spațiul expozițional din Foaierul Media al TNB (aripa dinspre Intercontinental) se va anima din nou, găzduind o amplă expoziție cu lucrările artistului ION OLARU, scenograful-pictor, autorul a zeci de scenografii de televiziune, de teatru, dar și de scenografie pentru filme de animație, totodată pictor, făuritor de icoane sau de surprinzătoare ”micro-monumente ale armoniei universale”(cf. Corneliu Antim, critic de artă), elaborate dintr-un material inedit… tărtăcuța!

23
/02
/21

Pășiți într-o lume de peisaje vibrante, fotografii asociate cu elemente chimice, refractografii și obiecte vopsite cu Vantablack, cel mai negru negru, odată cu prima expoziție personală a lui Mihai Plătică la Gaep. Desfășurată pe ambele etaje ale galeriei, Alpher-Bethe-Gamow va putea fi vizitată între 6 martie și 8 mai 2021.

23
/02
/21

Muzeul Național de Istorie a Moldovei, în parteneriat cu Arbor Institute for Culture, vă invită să descoperiți sau să redescoperiți expoziția „GIUVAIERGERIE ANTICĂ. Comorile Muzeului Național de Istorie a Moldovei“, noua expoziție virtuală găzduită pe Theopen-art.com, prima platformă de expoziții de artă în realitate virtuală din Republica Moldova și România.

23
/02
/21

Galeria Sector 1 inaugurează programul curatorial al anului 2021 alături de Kunsthalle Bega, cu expoziția Sensul Sculpturii, artiști: Apor - Nimbert Ambrus, Dona Arnakis, Rudolf Bone, Teodor Graur, Oláh Gyárfás, Roxana Ionescu, Adi Matei, Alex Mirutziu, Vlad Nancă, Mihai Olos, Andrei Pituț, Bogdan Rața, Patricia Teodorescu, Ion Toderașcu, Napoleon Tiron, Casandra Vidrighin, curator Liviana Dan.

18
/02
/21

Muzeul Național de Artă al României și Centrul Național de Artă „Tinerimea Română" vă oferă vineri, 19 februarie,  „Concertul extraordinar aniversar 145 de ani de la naşterea marelui sculptor Constantin Brâncuşi”, eveniment inspirat de dragostea sculptorului pentru muzica românească și realizat cu implicarea Ministerului Culturii.  

17
/02
/21

Galeria Estopia a deschis pe 11 februarie expoziția de grup „Innocence”, care prezintă lucrările a opt artiști – Angela Bontaș, Lucian Brumă, Andrei Ciurdărescu, Andrada Feșnic, Juhos Sándor, Sergiu Laslo, Antonina Manda și Ada Muntean. Expoziția poate fi vizitată până pe 3 aprilie.