Premiul I la grafică satirică la Festivalul de caricatură din Gura Humorului, câştigat de un belgian
https://www.ziarulmetropolis.ro/premiul-i-la-grafica-satirica-la-festivalul-de-caricatura-din-gura-humorului-castigat-de-un-belgian/

Belgianul Luc Descheemarker a obţinut premiul întâi la secţiunea grafică satirică la Festivalul Internaţional de Grafică Satirică şi Literatură Umoristică de la Gura Humorului.

Un articol de Andrada Văsii|8 iulie 2013

Belgianul Luc Descheemarker a obţinut premiul întâi la secţiunea grafică satirică, iar Nicolae Stancu şi Vasile Vajoga din Iaşi au câştigat premiul întâi la epigramă şi poezie umoristică la Festivalul Internaţional de Grafică Satirică şi Literatură Umoristică de la Gura Humorului.

Cea de a 23-a ediţie a Festivalului Internaţional de Grafică Satirică şi Literatură Umoristică de la Gura Humorului „Umor la Gura Humorului” a început joi şi s-a încheiat duminică, iar tema pentru secţiunea de grafică satirică a festivalului a fost 1+1=?, în timp ce la secţiunea epigramă şi poezie umoristică tema a fost „schengen”.

173 de concurenţi din 40 de ţări

Directorul Festivalului Internaţional de Grafică Satirică şi Literatură Umoristică, Vera Romaniuc, a declarat corespondentului Mediafax că la secţiunea grafică satirică s-au înscris la ediţia din acest an 173 de concurenţi din 40 de ţări. Printre participanţi s-au numărat 15 femei, dar şi 34 de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani. La secţiunea literatură umoristică au participat 46 de concurenţi din România.

Pentru prima dată jurizarea lucrărilor de grafică satirică s-a realizat on-line întrucât o parte din membrii juriului acestei secţiuni sunt din Italia, Serbia, Germania şi Franţa, iar preşedintele juriului secţiunii a fost Sandro Poggiali din Italia.

Belgia, Rusia, Iran

Premiul întâi, în valoare de 500 de euro, i-a fost acordat lui Luc Descheemarker, din Belgia, premiul al doilea, în valoare de 300 de euro, a fost obţinut de Mikhail Zlatkovsky, din Rusia, premiul al treilea, în valoare de 200 euro, a fost câştigat de Constantin Pavel, în timp ce premiul „George GavrileanI i-a fost acordat lui Masoud Ziaei Zardkhashoei din Iran.

La secţiunea epigramă, premiul întâi a fost câştigat de ieşeanul Nicolae Stancu, premiul al doilea de bucureşteanul Pavel Lică, iar premiul trei a fost obţinut de Ion Moraru din judeţul Galaţi.

Premiul întâi la poezie umoristică a fost obţinut de ieşeanul Vasile Vajoga, premiul al doilea de Lucian Liviu Perţa din Vişeul de Sus, iar premiul al treilea de clujeanul Petra Ioan Gârda.

La Gura Humorului începând de joi s-au desfăşurat zilele oraşului, având loc concerte şi concursuri.

Foto credit: Institutul Cultural Roman (Facebook)

17
/07
/18

Organizat pe parcursul întregii luni iulie, în perioada 1-31, Festivalul Gion Matsuri este cel mai spectaculos eveniment organizat de templul Yasaka din vechiul oraș Kyoto. Festivalul culminează la 17 iulie cu o paradă impresionantă (Yamaboko-junko) de care alegorice “hoko” și „yama”.

03
/07
/18

Se împlinesc, astăzi, 135 de ani de la naşterea scriitorului Franz Kafka, unul dintre cei mai importanţi scriitori ai secolului XX, prilej pentru un scurt popas (vizual) la Praga, unde turiștii pasionați de cultură pot admira o uriașă sculptură mișcătoare dedicată autorului nuvelei "Metamorfoza", realizată de celebrul artist David Černý.

19
/06
/18

Începând din 2015, cu ocazia fiecărui solstițiu, Zammorian (grupul post-psihedelic/post-rock format în 2014 din 6 artiști și designeri români) a prezentat un show sau un live streaming din studio. Joi, 21 iunie 2018, în cea mai lungă zi a anului, Zammorian le va face pe ambele când va concerta și va face streaming din terasa Have a Cigar a Echoes, Inc.

09
/06
/18

Arhiepiscopia Romano-Catolică București și Muzeul Național de Artă al României organizează în perioadă 13 iunie – 2 septembrie 2018 expoziția „Fericitul Vladimir GHIKA – In spiritu caritatis – DESENE”. Lucrările, prezentate în premieră în România, vor fi expuse în Sălile Kretzulescu din Calea Victoriei nr. 49-53, din capitală. Vernisajul expoziției va avea loc marți, 12 iunie, ora 17.00.

06
/06
/18

creart și Formare Culturală organizează pe 6 iunie 2018, de la ora 19:00, în offline și online, o dezbatere pe tema noilor tehnologii în creșterea și dinamizarea publicurilor culturale. Offline: Sala Teatrelli: theatre, music and more din Piața Alexandru Lahovari nr. 7, București. Online live și ulterior: Contul de Youtube Modernism.ro

31
/05
/18

Evenimentul lansării noii colecții a Corinei Boboc, absolventă a Universității de Arte București, secția Design Vestimentar si proaspăt absolventă de master, secția Scenografie, UNATC București, a avut loc la teatrul Unteatru, sub forma unei expoziții cu 19 ținute, colecția intitulându-se Jellyfish on Pluto.