Aproximativ 34.000 vizitatori la cea de-a cincea ediție Art Safari București
https://www.ziarulmetropolis.ro/aprox-34-000-vizitatori-la-cea-de-a-cincea-editie-art-safari-bucuresti/

Bilanţul de vizitare al Pavilionului de Artă Bucureşti Art Safari, eveniment unic ca amploare, concept şi structură dedicat artei româneşti, aflat sub patronajul Primăriei Municipiului Bucureşti, indică 33.946 vizitatori ce i-au trecut pragul în cele 10 zile de desfăşurare.

Un articol de Liliana Matei|28 mai 2018

Art Safari 2018 a atras cu aproximativ 22% mai mulți vizitatori decât ediția precedentă din mai 2017 (când a fost vizitat de 27.784 persoane). Dintre aceștia, 2.163 au fost copii ce au vizitat Pavilionul fie cu familia fie cu instituțiile de învățământ (16 școli publice și private), iar 1.061 copii au participat la atelierele de creație organizate de Art Safari Kids. La evenimentul de deschidere din seara de joi, 10 mai, au participat 2.719 invitați.

Ediția aniversară Art Safari București a avut drept partener principal Primăria Municipiului București, prin Creart, și a fost concepută sub forma unui muzeu temporar, care a găzduit opere de artă românească de patrimoniu și contemporană, inclusiv reprezentații artistice de tip performance. Lucrările, asigurate pentru o valoare globală de aprox. 10 milioane de euro, au provenit din muzee românești și străine, printre care și Muzeul Pompidou și Muzeul Louis Vuitton Fondation din Paris, dar și din importante colecții precum colecția BCR și RA-APPS, iar o parte dintre lucrările de artă contemporană au fost create special pentru a fi expuse la Art Safari București 2018.

Cea mai valoroasă lucrare din cadrul Art Safari 2018 a fost „Bust de copil”, o sculptură semnată de Constantin Brâncuși, asigurată pentru aprox. 1 milion de euro, care aparține unui tânăr colecționar român.

Conceptul arhitectural al pavilionului expozițional a aparținut arhitectului Attila Kim, comisarul României la Bienala de Veneția – edițiile 2016 până în prezent, iar structura pavilionară, specifică acestui tip de evenimente de artă contemporană în străinătate, inexistentă la o asemenea complexitate în țară, a fost importată din Germania.

Printre partenerii evenimentului s-au numărat: Institutul Cultural Român, Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Culturii și Identitătii Naționale, Palatul Primăverii-Casa Ceaușescu, BCR, Glo, Metropolitan Life, Bang & Olufsen, Policolor, Coco Rico, Dedeman, DHL, Kronospan, Welde, 5 to Go, Aqua Carpatica, Life Art, Media Trust, Cramele Recaș, Arhart, Comtesse du Barry și Florăriile Iris. Mai multe detalii pe site-ul www.artsafari.ro.

Foto: Art Safari

30
/04
/24

Galeria Jecza din Timișoara alături de Fundația Interart Triade magnetizează publicul din Veneția cu o expoziție în premieră în orașul celebrei Bienale de Artă, redeschizând vizitatorilor, după un deceniu un spațiu vechi de peste 900 de ani, cu o expoziție intens apreciată de critici, colecționari și iubitori de artă.

29
/04
/24

După „MANual”, spectacolul care a umplut sala la fiecare reprezentație de la Centrul Național al Dansului București (CNDB), Sergiu Diță, un coregraf în plină ascensiune, revine cu o nouă premieră. Publicul este invitat la „Memetics”, un spectacol de dans contemporan inspirat din cultura digitală, în 11 și 12 mai. Un spectacol care va ajunge viral, însă nu pe Internet, ci pe scenă.

29
/04
/24

Timp de 12 zile, în perioada 17 mai – 9 iunie, copiii sunt așteptați, alături de părinții lor, la cea de-a opta ediție a Festivalului Opera Copiilor, unde vor fi întâmpinați cu surprize și activități distractive, desfășurate în locurile binecunoscute, dar și în spații recente deschise publicului.

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).