Prestez servicii artistice: o experienţă inedită, la Godot Cafe-teatru
https://www.ziarulmetropolis.ro/prestez-servicii-artistice-o-experienta-inedita-la-godot-cafe-teatru/

Luni, 20 ianuarie si marti, 21 ianuarie, de la ora 20:00 vor avea loc la Godot Cafe-teatru avanpremiera si premiera celui mai nou spectacol produs de Compania de teatru D’AYA: Prestez servicii artistice de Chris Simion.

Un articol de Petre Ivan|14 ianuarie 2014

Luni, 20 ianuarie şi marţi, 21 ianuarie, de la ora 20:00 vor avea loc la Godot Cafe-teatru avanpremiera şi premiera celui mai nou spectacol produs de Compania de teatru D’AYA: Prestez servicii artistice de Chris Simion.

Valentin Teodosiu nu e vocea de la PROtv, Manuela Hărăbor nu e Simina din Pădureanca, Dan Rădulescu nu e Băsescu de pe TVR1, Diana Dumitrescu nu e Cristina din Îngeri Pierduţi şi nici Corina Moise nu e fata marinarului.

Sunt doar actorii, regizorul şi sufleurul unui spectacol la care n-au început să repete încă.

Prestez servicii artistice

Un regizor tânar, care preferă abordările excentrice, trebuie să facă un spectacol de teatru cu actori care ar prefera să joace teatru ca pe vremea lui Nottara.Când două generaţii atât de diferite se întâlnesc, conflictul este inevitabil. Iar conflictul înseamnă teatru.

Spectacolul este, astfel, o repetiţie – o experienţă inedită pe care rar ai şansa să o trăieşti. Sigur te-ai întrebat, uitându-te la un spectacol, cum au fost construite decorurile, de câte ore de muncă, de câte certuri şi de câte schimbări de distribuţie a fost nevoie pentru ca spectacolul să ajungă în această formă.

Prestez servicii artistice

Afişul spectacolului Prestez servicii artistice

Ai ocazia acum să asişti la realizarea unui spectacol. Totul în cheie comică, desigur, pentru că nu e bine să ne luam tot timpul prea în serios.

Chris Simion semnează regia atistică şi textul, coregrafia este a Irinei Strungareanu, iar Adina Mastalier este consultant scenografic al unui spectacol-improvizaţie, care pune în lumina reflectoarelor mecanismele cele mai spumoase ale lumii teatrului.

Prestez servicii artistice

Chris Simion, regizoarea piesei Prestez servicii artistice

Prestez servicii artistice ia tot ce e mai bun de la o repetiţie: e relaxat şi spiritual, e deschis şi familial, nu vrea să păcăleascaă. Toate opţiunile râmân deschise.

Foto cu Prestez servicii artistice – Compania de teatru D’AYA, Dinu Lazăr

 

06
/04
/17

Regele Naiului, Gheorghe Zamfir, unul dintre cei mai de seamă muzicieni români, împlinește astăzi 76 de ani. Tot ]ntr-o zi de 6 aprilie se năștea pictorul şi arhitectul italian Rafael Sanzio reprezentant de seamă al Renaşterii italiene și înceta din viaţă scriitorul de literatură ştiinţifico-fantastică Isaac Asimov.

06
/04
/17

Primul concert al ediției a V-a SoNoRo Conac va avea loc pe 7 aprilie, la Palatul Marincu, Muzeul de Artă Calafat, județul Dolj, iar duminică, 9 aprilie, cel de-al doilea, la Palatul Brâncovenesc, de la Potlogi. Programul muzical va cuprinde lucrări de Franz Schubert, Ludwing van Beethoven, si Sir Edward Elgar.

06
/04
/17

Vineri, 7 aprilie 2017, de la ora 19.00, Orchestra Națională Radio, sub bagheta dirijorului Julien Salemkour, alături de Corul Academic Radio, pregătit de Ciprian Țuțu, de soprana Irina Iordăchescu, mezzosoprana Aura Twarowska, tenorul Cosmin Ifrim și de basul Marius Boloș, vor oferi bucuria unui adevărat spetacol orchestral și coral, în Messa da Requiem de Verdi.

05
/04
/17

Editura de carte pentru copii Nemi publică o nouă serie pasionantă și plină de învățăminte: Tărâmul poveștilor. Vraja dorințelor, de Chris Colfer, o carte ce revalorifică și reinterpretează basmele clasice ale copilăriei, toată bogăția fantastică din cărțile lui Charles Perrault și ale Fraților Grimm. Cartea este recomandată copiilor de peste 9 ani.

05
/04
/17

Organizatorii Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) anunţă încasări record de 125.000 de lei în prima săptămână de la punerea în vânzare a primului set de bilete, mai multe spectacole, între care şi ”Faust”, în regia lui Silviu Purcărete, fiind sold out.

05
/04
/17

Între 20 și 23 aprilie, se desfășoară în România, la Teatrul Național din București și la Centrul Național al Dansului, IETM Bucharest Plenary Meeting 2017. Despre ce este vorba și ce oferă un astfel de eveniment ne spune Victor Mayot, project manager-ul IETM.

05
/04
/17

“Rerotikon”, prima expoziție de artă erotică găzduită de Galeria Rotenberg-Uzunov din București, va fi vernisată joi, 6 aprilie, ora 19.00. Semnatara picturilor expuse este tânăra artistă Diana Manole, care explorează puterea de seducție a nudurilor umane, cu accente vintage din pin-up-ul american într-o combinație cu tușa mult mai recentei Școli de la Cluj.

05
/04
/17

Pe 9 aprilie, Teatrul Mic propune publicului său o nouă premieră, o piesă inedită în România, Rendez-vous pe Lună, de Alexandr Galin, în regia lui Gelu Colceag. Din distribuție fac parte veteranii trupei: Dan Condurache, Ruxandra Enescu și Claudiu Istodor, alături de Valentina Popa și Ana Bianca Popescu, recent nominalizată la un premiu UNITER.

04
/04
/17

Irlandez. Unul dintre cei mai autentici și buni români pe care îi știu. Când vorbește despre România ("E o țară așa de bogată, nici nu vă dați seama!") te face să te (re) îndrăgostești și tu de ea cu pasiune, cu acel realism care știe că, uneori, obstacolele sunt mari și entuziasmul e greu pus la încercare, dar care totodată vede și simte cât Bine, Frumos, Adevăr și Frumusețe e aici.

04
/04
/17

IN MEMORIAM . S-au împlinit 85 de ani de la naşterea regizorului Andrei Tarkovski (răpus de boală la 29 decembrie 1986, la doar 54 de ani). Un bun prilej pentru a vedea cum (mai) este receptat marele cineast în România.

04
/04
/17

Violonista Cristina Anghelescu și pianistul Daniel Goiți propun un recital romantic la Sala Radio, miercuri, 5 aprilie 2017, ora 19.00. Pe afișul recitalului se vor afla Sonata nr. 1 în la minor, op. 105 și piesa Fantasiestücke, op. 73, de R. Schumann, Romanța, op. 28 de G. Fauré și Sonata nr. 3 în do minor, op. 45, de E. Grieg.

04
/04
/17

Într-o zi de 4 aprilie se năştea Andrei Tarkovsky, unul dintre cei mai importanţi cineaști din istoria filmului. Tarkovsky a realizat doar 7 filme în cei 27 de ani ai carierei sale. Tot într-o zi de 4 aprilie se nășteau actorii Ștefan Tapalagă și Heath Ledger, se realiza primul film românesc de desen animat „Păcală în Lună” și era asasinat Martin Luther King Jr., laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 1964, cunoscut militant pentru apărarea drepturilor civile ale populației de culoare.