Primul festival de teatru dedicat dramaturgilor clujeni
https://www.ziarulmetropolis.ro/primul-festival-de-teatru-dedicat-dramaturgilor-clujeni/

Primul festival de teatru dedicat dramaturgilor clujeni începe marţi în Studioul „Euphorion” al Naţionalului, cu spectacol cu piesa „Hell’s Cabaret” de Flavius Lucăcel, în regia semnată de Sorin Misirianţu.  Timp de trei zile, publicul este aşteptat să vizioneze montări scenice ale cunoscuţilor dramaturgi clujeni Cornel Udrea, Flavius Lucăcel, Ovidiu şi Alexandru Pecican, Radu Ţuculescu şi […]

Un articol de |28 noiembrie 2012

Primul festival de teatru dedicat dramaturgilor clujeni începe marţi în Studioul „Euphorion” al Naţionalului, cu spectacol cu piesa „Hell’s Cabaret” de Flavius Lucăcel, în regia semnată de Sorin Misirianţu.

 Timp de trei zile, publicul este aşteptat să vizioneze montări scenice ale cunoscuţilor dramaturgi clujeni Cornel Udrea, Flavius Lucăcel, Ovidiu şi Alexandru Pecican, Radu Ţuculescu şi Andras Hathazi.

Tot marţi, la festival se va juca „Drumul spre Indii” de Ovidiu Pecican şi Alexandru Pecican, în viziunea regizorală aparţinând lui Laszlo Vadas, iar miercuri, 28 noiembrie – „Bravul nostru Micşa!” de Radu Ţuculescu, în regia lui Tudor Lucanu, şi „Soţia mea, Shakespeare” de Cornel Udrea, de asemenea în regia lui Tudor Lucanu.

În ultima zi a Festivalului, la sediul Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor din România va avea loc o masă rotundă la care se vor purta discuţii despre spectacolele prezentate la acest eveniment teatral, iar seara, pe scena Naţionalului se va juca piesa „Poarta” de Andras Hathazi.

Festivalul are ca scop promovarea dramaturgiei clujene şi diversificarea ofertei culturale a oraşului, în perspectiva în care municipiul va fi Capitală Culturală Europeană, în anul 2021. Manifestarea se bucură de sprijinul Primăriei şi Consiliului Local.

Naţionalul clujean a lansat, în acest an, programul intitulat „Cluj 05 Teatru”, în parteneriat cu Fundaţia Culturală „Jad”, cu scopul de a face cunoscute în întreaga ţară creaţiile dramaturgilor consacraţi în oraşul din inima Transilvaniei.

Sursa: Agerpres

02
/10
/14

CRONICĂ DE FILM „Planșa”, debutul tânărului regizor Andrei Gheorghe, este un film curajos, care epatează prin imagine și rămâne restanțier la construcția personajelor și la acordarea dialogurilor. Însă merită salutată lejeritatea căreia i se dedă cu voluptate.

02
/10
/14

Dacă tot nu poți să combați legenda devenită (fals) brand de țară, atunci de ce să n-o folosești ca vehicul de promovare a unui festival de film (de nișă)? Dracula Film: Horor & Fantasy Festival de la Brașov s-a deschis cu blockbusterul „Dracula Untold”, un debut cu multe locuri comune, dar și cu câteva ingeniozități.

02
/10
/14

”America de peste pogrom”, un nou roman semnat de Cătălin Mihuleac și apărut la Editura Cartea Românească, este disponibil în librăriile din țară și în ediție digitală. Volumul apare după ”Aventurile unui gentelman bolşevic” şi ”Zece povestiri multilateral dezvoltate”, apărute în 2012, respectiv 2010, la aceeași editură.

01
/10
/14

Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional Bucureşti, a fost reales în funcţia de preşedinte al Uniunii Teatrale din România (UNITER), în urma votului Adunării Generale a instituţiei, potrivit site-ului organizaţiei culturale.

01
/10
/14

După ce fost scena de derulare a singurului festival internaţional al orchestrelor radio din Europa – RadiRo, produs şi organizat de Radio România (20-27 septembrie), Sala Radio se pregăteşte pentru deschiderea oficială a noii stagiuni, 2014-2015! Invitaţi speciali din ţară şi din străinătate, partituri devenite „hit-uri” ale muzicii clasice, dar şi lucrări în primă audiţie, muzică simfonică sau de cameră, alături de jazz, tango, pop, muzică populară etc., o largă paletă de evenimente este pregătită pentru cele nouă luni de stagiune şi de muzică bună!

01
/10
/14

Miercuri, 1 octombrie 2014, desenele și experimentele grafice ale lui Andrei Tudoran evadează din arhiva sa personală, în care stau închise de obicei, ieșind la aer doar pentru a puncta o evoluție sau a oferi o soluție, și se cațără pe pereții galeriei Pleshoo Contemporary, pentru a-și revendica propriile calități în fața picturii mult mai cunoscute a artistului.

01
/10
/14

De la primul descălecat al lui Marcel Pavel pe iarba suferindă a Arenei Naţionale era clar pentru orice om cu spirit de observaţie că fotbalul nostru are o problemă cu imnurile, nu cu acordurile muzicale, ci cu versurile. Dornic să facă ceva notabil după ce l-a înlocuit pe Mircea Sandu, noul şef al Federaţiei de Fotbal, Răzvan Burleanu, a cotcodăcit câteva luni şi a ouat un ... imn.