Primul pas pe scenă. Gala Absolvenților la UNATC
https://www.ziarulmetropolis.ro/primul-pas-pe-scena-gala-absolventilor-la-unatc/

Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti prezintă în perioada 18-22 mai (master), respectiv 25 mai – 3 iunie (licenţă), Gala Absolvenţilor UNATC 2018.

Un articol de Liliana Matei|19 mai 2018

Gala Absolvenților UNATC sărbătorește, ca în fiecare an, inspirația și pasiunea pentru excelență, prin recunoaşterea celor care vor duce mai departe în noi forme, teatrul și filmul românesc.

În cele 15 zile de Gală, vor fi prezentate publicului peste 40 de evenimente – spectacole, expoziții, proiecții de filme, proiecte de cercetare practică și teoretică ale studenților de la specializările Facultății de Teatru și ale Facultății de Film.

Evenimentele din cadrul Galei se adresează atât publicului consumator de teatru și film, cât și specialiștilor din domeniu care sunt invitați să descopere și să susțină o nouă generație de artiști, aflată la debut.

Programul detaliat al evenimentelor îl puteți găsi pe www.unatc.ro și pe pagina https://www.facebook.com/galaabsolventilorunatc/

Evenimentele din cadrul Galei Absolvenților UNATC 2018 vor avea loc la sediul Universității din str. Matei Voievod, nr. 75-77, la Teatrul Metropolis (str. Mihai Eminescu, nr. 89), la LINOTIP – Centru independent coregrafic (str. Ion Brezoianu, nr. 24) și la Centrul Cultural „Ion Manu” Otopeni (str. 23 August, nr. 8).

06
/09
/23

Sibiu, 6 septembrie 2023. Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu și Centrul de Teatru Educațional „Replika” din București prezintă sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 18:00, premiera spectacolului „Povești invizibile” cu Eliza Păuna și Mihaela Rădescu. Spectacolul va mai avea două reprezentații în avanpremieră, vineri, 8 septembrie de la ora 18:00 și sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 11:00.

06
/09
/23

În prag de toamnă iubitorii de operă şi operetă sunt invitaţi să se bucure de un eveniment de înaltă ţinută, în care muzica clasică, tradiţia şi eleganţa se îmbină pentru o experienţă unică şi memorabilă: MH Orchestra prezintă, în premieră, concertul de “De la Operă la Operetă”, o fascinată incursiune sonoră printre cele mai îndrăgite arii şi cele mai aplaudate duete, din lucrări ce se joacă cu casa închisă pe scenele din întreaga lume.

06
/09
/23

Atelierele de film documentar pentru adolescenți organizate de Asociația One World Romania capătă anul acesta o nouă dimensiune: cu scopul de a crea noi contexte de schimb intercultural și de a contribui la incluziunea socială a refugiaților ucraineni aflați în România, fiecare dintre cele 4 ateliere (Oradea, Brașov, Timișoara, București) va aduce laolaltă 16 participanți, dintre care 8 ucraineni.

05
/09
/23

În perioada 6 – 10 septembrie, la Brașov, are loc prima ediție a festivalului „CULMEA: Film și educație de mediu“, primul festival de film pe teme de mediu dedicat copiilor și tinerilor, un demers inițiat de Sabina Baciu – director festival, alături de Raluca Bugnar – director artistic și Alexandra Safriuc – selecționer scurtmetraje.

05
/09
/23

Panorama teatrală la jumătatea anului Capitalei Europene a Culturii demonstrează felul în care Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara a reconfigurat pentru orașul și pentru comunitatea pe care le reprezintă o structură culturală înalt profesională.

05
/09
/23

În cadrul proiectului Heritage Hub Râșnov, Asociația Mioritics în parteneriat cu Primăria Orașului Râșnov și Hands on History Norvegia va organiza Festivalul Medieval. Evenimentul va avea loc în perioada 7‑10 septembrie 2023 și va aduce în prim-plan o serie de activități și experiențe medievale menite să promoveze Cetatea Râșnov ca un important obiectiv turistic atât pentru România, cât și pentru Europa dar și un spațiu de învățare și implicare a comunității locale.

05
/09
/23

DIPLOMA Show, festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank la Combinatul Fondului Plastic între 7 și 15 octombrie, reunește anul acesta 130 de lucrări din 16 domenii creative, alese dintr-un număr record de înscrieri.