Principesa Margareta vorbește astăzi în Librăria Cărturești despre cartea inspirată de viața Reginei Ana
https://www.ziarulmetropolis.ro/principesa-margareta-vorbeste-astazi-in-libraria-carturesti-despre-cartea-inspirata-de-viata-reginei-ana/

Astăzi, începând cu ora 18.30, ASR Principesa Margareta va prezenta volumul dedicat mamei Alteţei Sale, “Ana. Portretul Reginei/ Portrait of the Queen”, semnat de ASR Principele Radu al României.

Un articol de Andrada Văsii|8 martie 2013

Curtea Veche Publishing și Casa Regală a României pregătesc un eveniment special de Ziua Internațională a Femeii. Astfel, astăzi, începând cu ora 18.30, ASR Principesa Margareta va prezenta volumul dedicat mamei Alteței Sale, “Ana. Portretul Reginei/ Portrait of the Queen”, semnat de ASR Principele Radu al României. Evenimentul va avea loc în Librăria Cărtureşti din AFI Palace Cotroceni (etajul I) în prezența Alteței Sale Regale Principelui Radu.

Urmând șirul cronologic al evenimentelor importante din viața Reginei Ana, albumul apărut la Curtea Veche Publishing scoate la iveală figura unei femei care, în ciuda vitregiilor sorții, a reușit să-și păstreze zâmbetul pe chip și căldura sufletească. ASR Principele Radu notează în carte și bucuria Reginei de a fi mamă:

“Venirea pe lume a primilor trei copii, Principesele Margareta, Elena și Irina, a făcut fericiți doi părinți tineri și frumoși, care au manifestat tandrețe, răbdare și iubire față de fetițele care le umpleau de bucurie viața.”

Majestatea Sa Regina Ana a României împlinește anul acesta nouăzeci de ani, devenind astfel cea mai longevivă consoartă de voievod sau rege din istoria României, iar volumul de față este un dar pentru soția Majestății Sale Regelui Mihai I.

„Ca și Regele, Regina a avut norocul de a i se așterne pe chip anii cu frumusețe și eleganță. Deși nonagenare, Majestățile Lor sunt frumoase încă. Iar frumusețea lor fără vârstă nu este numai una a chipului, ci și una a sufletului. Aceste două trăsături constituente ale ființei lor sunt modelul neprețuit pentru societatea românească de astăzi.” (Princepele Radu al României)

“Lipsa nedreaptă a Reginei Ana din prim-planul societății românești timp de zeci de ani ne-a răpit șansa la un model de eleganță, demnitate, dârzenie, frumusețe interioară și exterioară, iată de ce acest superb album îmi provoacă nu doar o imensă bucurie, ci și o mare tristețe”, a declarat Iren Arsene, Manager Curtea Veche Publishing.

Evenimentul de pe 8 martie urmează lansării volumului “Ana. Portretul Reginei/ Portrait of the Queen” ce a avut loc pe 1 martie la Muzeul Național de Istorie a României, unde peste 150 de persoane au venit pentru a lua un autograf de la ASR Principele Radu. Pe 6 martie, începând cu ora 15.00, o nouă lansare a cărții va avea loc în cadrul Târgului Internațional de Carte Librex Iași.

Volumul poate fi găsit în librării și pe site-ul www.curteaveche.ro la prețul de 41 lei. Câte un leu din prețul fiecărei cărți este donat Asociației “O viziune pe 30 de ani”.

15
/02
/21

Autoarea bestselerurilor internaționale „Miniaturista” și „Muza” revine cu un roman luminos, puternic și emoționant despre secretele scrisului, ale maternității și prieteniei, despre cum ne pierdem și ne regăsim pe noi înșine. Vă invităm să parcurgeți un fragment din „Confesiunea” (Editura Humanitas Fiction).

10
/02
/21

Polirom deschide anul 2021 cu o ofertă bogată de literatură română contemporană, una dintre principalele sale misiuni editoriale, marcată prin lansarea colecției „Ego. Proză” în anul 2004 și continuată de colecții prestigioase și serii de autor dedicate cîtorva dintre numele de prim rang ale literaturii autohtone.

10
/02
/21

Ziarul Metropolis vă invită să descoperiți cea mai nouă carte semnată de scriitorul Vasile Ernu, „Sălbaticii copii dingo”, recent apărută la Editura Polirom, în colecția „Ego-grafii”, cu ilustraţii de Roman Tolici. Volumul, din care vă oferim un fragment, este o fascinantă incursiune în anii ’80.

09
/02
/21

Întâlnirea lui Cioran cu Camus, care a avut loc chiar înainte ca filozoful plecat din România să debuteze în Franţa, l-a marcat profund pe autorul lui „Précis de décomposition”. Îndemnul intelectualului francez de a intra în „circulaţia ideilor” l-a umilit pe Cioran: „Îmi dădea mie lecţii. Avea o cultură de învăţător”.

08
/02
/21

CARTEA DE CINEMA În septembrie 1939, Franţa trebuia să găzduiască la Cannes, cu sprijinul SUA, un mare festival de film, o alternativă la Mostra de la Veneţia, din Italia fascistă. Izbucnirea războiului opreşte planul în ultimul moment. O carte a unui istoric francez, apărută şi în limba română, reconstituie această poveste fascinantă.

08
/02
/21

Editura Litera anunță lansarea pe litera.ro a noului Litera Blog, locul de întâlnire a celor mai interesante articole de opinie, dialoguri-eveniment, idei și sugestii de lectură pentru cititorii săi. Critici literari, scriitori români și străini, formatori de opinie, bloggeri, traducători, actori, traineri fac parte acum din comunitatea Litera Blog pentru a oferi publicului iubitor de carte cea mai bună experiență a lecturii.

05
/02
/21

Zilele acestea, a plecat către librăriile fizice și online din întreaga țară ediția în limba română a uneia dintre cele mai așteptate traduceri ale anului. Este vorba despre romanul „Hamnet”, semnat de prozatoarea britanică Maggie O’Farrell, apărut în traducere în colecția Anansi. World Fiction de la Editura Pandora M.

05
/02
/21

CARTE DE CINEMA În 2020 s-au implinit 100 de ani de la premiera primului film românesc de animaţie. Prilej pentru apariţia unui volum care analizează evoluţia acestui gen pe parcursul unui secol, „Istoria filmului românesc de animaţie – 1920-2020”, scris de criticul Dana Duma.

04
/02
/21

10 idei despre globalizare și criza acesteia, oferite de israelianul Nadav Eyal în cartea sa „Revolta. În tranșeele luptei împotriva globalizării” (Editura Polirom, 2020), o lectură esențială pentru omul de azi.

03
/02
/21

La Editura Seneca, în colecția „Noi” (dedicată mediului și ecologiei), apare, zilele acestea, volumul „Omenirea în pericol. Reconfigurare de traseu!“ de Fred Vargas (traducere din limba franceză de Alina Marc-Ciulacu; ilustrația de copertă este semnată de Dan Perjovschi: You are here, 2017).

01
/02
/21

CARTEA DE CINEMA Proaspăt apărută la Editura Polirom, „Cinema în RSR. Conformism şi disidenţă în industria ceauşistă de film” este o provocatoare carte a istoricului Bogdan Jitea. O analiză a mecanismelor de control şi propagandă, dar şi a câtorva forme de rezistenţă în cinematografia din perioada lui Ceauşescu.