Principesa Margareta vorbește astăzi în Librăria Cărturești despre cartea inspirată de viața Reginei Ana
https://www.ziarulmetropolis.ro/principesa-margareta-vorbeste-astazi-in-libraria-carturesti-despre-cartea-inspirata-de-viata-reginei-ana/

Astăzi, începând cu ora 18.30, ASR Principesa Margareta va prezenta volumul dedicat mamei Alteţei Sale, “Ana. Portretul Reginei/ Portrait of the Queen”, semnat de ASR Principele Radu al României.

Un articol de Andrada Văsii|8 martie 2013

Curtea Veche Publishing și Casa Regală a României pregătesc un eveniment special de Ziua Internațională a Femeii. Astfel, astăzi, începând cu ora 18.30, ASR Principesa Margareta va prezenta volumul dedicat mamei Alteței Sale, “Ana. Portretul Reginei/ Portrait of the Queen”, semnat de ASR Principele Radu al României. Evenimentul va avea loc în Librăria Cărtureşti din AFI Palace Cotroceni (etajul I) în prezența Alteței Sale Regale Principelui Radu.

Urmând șirul cronologic al evenimentelor importante din viața Reginei Ana, albumul apărut la Curtea Veche Publishing scoate la iveală figura unei femei care, în ciuda vitregiilor sorții, a reușit să-și păstreze zâmbetul pe chip și căldura sufletească. ASR Principele Radu notează în carte și bucuria Reginei de a fi mamă:

“Venirea pe lume a primilor trei copii, Principesele Margareta, Elena și Irina, a făcut fericiți doi părinți tineri și frumoși, care au manifestat tandrețe, răbdare și iubire față de fetițele care le umpleau de bucurie viața.”

Majestatea Sa Regina Ana a României împlinește anul acesta nouăzeci de ani, devenind astfel cea mai longevivă consoartă de voievod sau rege din istoria României, iar volumul de față este un dar pentru soția Majestății Sale Regelui Mihai I.

„Ca și Regele, Regina a avut norocul de a i se așterne pe chip anii cu frumusețe și eleganță. Deși nonagenare, Majestățile Lor sunt frumoase încă. Iar frumusețea lor fără vârstă nu este numai una a chipului, ci și una a sufletului. Aceste două trăsături constituente ale ființei lor sunt modelul neprețuit pentru societatea românească de astăzi.” (Princepele Radu al României)

“Lipsa nedreaptă a Reginei Ana din prim-planul societății românești timp de zeci de ani ne-a răpit șansa la un model de eleganță, demnitate, dârzenie, frumusețe interioară și exterioară, iată de ce acest superb album îmi provoacă nu doar o imensă bucurie, ci și o mare tristețe”, a declarat Iren Arsene, Manager Curtea Veche Publishing.

Evenimentul de pe 8 martie urmează lansării volumului “Ana. Portretul Reginei/ Portrait of the Queen” ce a avut loc pe 1 martie la Muzeul Național de Istorie a României, unde peste 150 de persoane au venit pentru a lua un autograf de la ASR Principele Radu. Pe 6 martie, începând cu ora 15.00, o nouă lansare a cărții va avea loc în cadrul Târgului Internațional de Carte Librex Iași.

Volumul poate fi găsit în librării și pe site-ul www.curteaveche.ro la prețul de 41 lei. Câte un leu din prețul fiecărei cărți este donat Asociației “O viziune pe 30 de ani”.

26
/03
/20

Cartea “Izgoniții” a fost publicată anul trecut la Polirom. Ea vine după “Sectanții” și “Bandiții”, împreună formând o trilogie a marginalilor unică în literatura română. A scris-o Vasile Ernu.

23
/03
/20

Ne-am întors la o carte clasică – “I.L. Caragiale despre lume, artă și neamul românesc”, antologie de Dan C. Mihăilescu, publicată la Editura Humanitas încă din 1994 (și republicată în 2012). Să vedem, deci, ce mai vedea Nenea al nostru la noi.

17
/03
/20

”Zilele acestea cuvântul cheie ar trebui să fie solidaritate”, susține filosoful Mihai Șora, în timp ce actrița Maia Morgenstern mărturisește: ”Oamenii trebuie să nu își piardă încrederea, să fie convinși că arta, teatrul, cultura reprezintă un factor esențial al existenței noastre.”

16
/03
/20

Editura Litera organizează în perioada 16 – 18 martie 2020 o campanie de reduceri pe www.litera.ro care să îi inspire pe cititori și să îi îndemne spre activități dedicate lecturii pentru acasă.

16
/03
/20

Centrul de Resurse în Comunicare, Asociația Techsoup, Teach for Romania, Seeding Knowledge Foundation, cu sprijinul Kaufland România și în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării lansează „Școala pe Net”, o platformă multimedia gratuită, destinată cadrelor didactice care pot învăța mai ușor de la specialiști în educație și IT cum să utilizeze resurse online, utile în procesul de predare.

07
/03
/20

Marți, 10 martie, ora 19.00, la Librăria Cărtureşti Verona Demisol (Str. Pictor Arthur Verona 13-15, Bucureşti), va avea loc lansarea volumului „Academia politică de la Aiud. Deținuți politici în România anilor ’80”, de Borbély Ernő, apărut la Editura Polirom, ediţie îngrijită de Dalia Báthory și Andreea Cârstea, cuvînt‑înainte de Szőcs Géza.

05
/03
/20

Cartea “Nicolae S. Șucu. Viața și aventurile unui cioban român în Bulgaria în vremuri de război 1908-1918”, text stabilit de Cristina Jelescu, ediție îngrijită de Daniel Cain, a fost publicată la editura Humanitas în anul 2017 și este una dintre cele mai interesante lucrări referitoare la lumea din Balcani de dinainte de România Mare.

01
/03
/20

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită joi, 12 martie 2020, de la ora 15.00, în Sala Perpessicius a sediului din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, la o „Evocare Henriette Yvonne Stahl”. Participă: Elena Zaharia-Filipaș, Bianca Burța-Cernat, Simona-Grazia Dima, Nina Corcinschi și Irina Stahl.