Principesa Margareta vorbește astăzi în Librăria Cărturești despre cartea inspirată de viața Reginei Ana
https://www.ziarulmetropolis.ro/principesa-margareta-vorbeste-astazi-in-libraria-carturesti-despre-cartea-inspirata-de-viata-reginei-ana/

Astăzi, începând cu ora 18.30, ASR Principesa Margareta va prezenta volumul dedicat mamei Alteţei Sale, “Ana. Portretul Reginei/ Portrait of the Queen”, semnat de ASR Principele Radu al României.

Un articol de Andrada Văsii|8 martie 2013

Curtea Veche Publishing și Casa Regală a României pregătesc un eveniment special de Ziua Internațională a Femeii. Astfel, astăzi, începând cu ora 18.30, ASR Principesa Margareta va prezenta volumul dedicat mamei Alteței Sale, “Ana. Portretul Reginei/ Portrait of the Queen”, semnat de ASR Principele Radu al României. Evenimentul va avea loc în Librăria Cărtureşti din AFI Palace Cotroceni (etajul I) în prezența Alteței Sale Regale Principelui Radu.

Urmând șirul cronologic al evenimentelor importante din viața Reginei Ana, albumul apărut la Curtea Veche Publishing scoate la iveală figura unei femei care, în ciuda vitregiilor sorții, a reușit să-și păstreze zâmbetul pe chip și căldura sufletească. ASR Principele Radu notează în carte și bucuria Reginei de a fi mamă:

“Venirea pe lume a primilor trei copii, Principesele Margareta, Elena și Irina, a făcut fericiți doi părinți tineri și frumoși, care au manifestat tandrețe, răbdare și iubire față de fetițele care le umpleau de bucurie viața.”

Majestatea Sa Regina Ana a României împlinește anul acesta nouăzeci de ani, devenind astfel cea mai longevivă consoartă de voievod sau rege din istoria României, iar volumul de față este un dar pentru soția Majestății Sale Regelui Mihai I.

„Ca și Regele, Regina a avut norocul de a i se așterne pe chip anii cu frumusețe și eleganță. Deși nonagenare, Majestățile Lor sunt frumoase încă. Iar frumusețea lor fără vârstă nu este numai una a chipului, ci și una a sufletului. Aceste două trăsături constituente ale ființei lor sunt modelul neprețuit pentru societatea românească de astăzi.” (Princepele Radu al României)

“Lipsa nedreaptă a Reginei Ana din prim-planul societății românești timp de zeci de ani ne-a răpit șansa la un model de eleganță, demnitate, dârzenie, frumusețe interioară și exterioară, iată de ce acest superb album îmi provoacă nu doar o imensă bucurie, ci și o mare tristețe”, a declarat Iren Arsene, Manager Curtea Veche Publishing.

Evenimentul de pe 8 martie urmează lansării volumului “Ana. Portretul Reginei/ Portrait of the Queen” ce a avut loc pe 1 martie la Muzeul Național de Istorie a României, unde peste 150 de persoane au venit pentru a lua un autograf de la ASR Principele Radu. Pe 6 martie, începând cu ora 15.00, o nouă lansare a cărții va avea loc în cadrul Târgului Internațional de Carte Librex Iași.

Volumul poate fi găsit în librării și pe site-ul www.curteaveche.ro la prețul de 41 lei. Câte un leu din prețul fiecărei cărți este donat Asociației “O viziune pe 30 de ani”.

14
/08
/17

Cartea „Țara Vinului” (traducere din chineză de Luminița Bălan) a fost publicată la editura Humanitas Fiction în anul 2014.

14
/08
/17

Din clipa în care trece pragul grădiniței, copilăria fericită a micului Grégoire se transformă într-un adevărat coșmar. Chestiile sforăitoare cu care îl pisează educatorii și profesorii nu-i intră în cap orice-ar face, colegii își bat joc de el, iar părinții îl cicălesc și-l ceartă fără încetare.

11
/08
/17

Teatrul Evreiesc de Stat prezintă sâmbătă, 12 august, de la ora 19.30, la Muzeul Naţional al Literaturii Române spectacolul de muzică şi poezie Poeţi-Actori, Actori-Poeţi, un remember liric dedicat poeţilor-actori și actorilor poeţi Theodor Danetti şi Emil Botta.

10
/08
/17

Balena Albastră, roman semnat de Sebastian Lăzăroiu, a apărut recent la Editura Polirom, în colecţia „Ego. Proză”. „Fiecare cuvînt e amintirea arderii unui neg de tuș. Și-n fiecare carte un sacerdot rotofei oficiază beat mariajul cu iluzia eternității. Cînd mă satur de minciuna vieții, scriu despre cealaltă viață. E singura garanție că nu scriu eu, că nu las așa nobilă îndeletnicire în seama mea, păcătosul.” (Sebastian Lăzăroiu)

08
/08
/17

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi – FILIT anunță numele autorilor români care vor lua parte la sărbătoarea literaturii, în perioada 4-8 octombrie 2017, la Iași. La Casa FILIT publicul se va întâlni cu autorii Dan Alexe, Simona Antonescu, Ioana Bradea, Ruxandra Cesereanu, Andrei Crăciun, Codrin Liviu Cuțitaru, Tudor Ganea, Adrian Georgescu, Mircea Mihăieș, Ioan T. Morar, Andrei Oișteanu, Marius Oprea, Dora Pavel, Mircea Pricăjan și Bogdan-Alexandru Stănescu.

26
/07
/17

Domnule Zografi, a trecut multă vreme de când vreau să vă scriu. Am motive strict literare, desigur, dar mai e ceva: Fizica. Aveți Fizica la bază, ceea ce, nu vă ascund, mă duce cu gândul la domnul Sabato.

24
/07
/17

Cartea „Călătoria diletanților (Din amintirile locotenentului în rezervă Amiran Amilahvari)” (în ireproșabila traducere a lui Nicolae Iliescu) a fost publicată la Editura Polirom, în anul 2017.

23
/07
/17

Cine nu s-a bucurat în copilărie de minunata „Lorelei” sau de extraordinarele povești din „La Medeleni”? Lumile lui Ionel Teodoreanu, un scriitor de o sensibilitate aparte, care ne-a fermecat pe toți cu „Ulița copilăriei” și care s-a stins brusc, la vârsta de 58 de ani…

21
/07
/17

Bogdan-Alexandru Stănescu (BAS) coordonează colecția „Biblioteca Polirom”. BAS (39 de ani) este poet și, din acest an, romancier. Cartea sa „Copilăria lui Kaspar Hauser” a fost primită cu entuziasm, primind elogii peste elogii. Ne-am întâlnit să stăm un pic de vorbă despre cărți, nu neapărat ale noastre. A reieșit că situația nu e deloc roz. Iată.

20
/07
/17

Astăzi, 20 iulie, de la ora 18.30, în Grădina Cărturești Verona din București (Str. Pictor Arthur Verona 13-15), Veronica D. Niculescu va citi fragmente din primul său roman pentru copii, O vară cu Isidor, apărut de curînd în colecția „Junior” a Editurii Polirom, ediţie ilustrată, disponibilă și în format digital.