Profitori și beneficiari ai Revoluției, la TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/profitori-si-beneficiari-ai-revolutiei-la-tnb/

Duminică 22 decembrie 2019, de la ora 11.00, la Sala Mică, în cadrul programului
Conferinţele Teatrului Naţional, va avea loc o dezbatere a Revistei „22” la Teatrul Naţional Bucureşti, cu tema „Profitori şi beneficiari ai Revoluţiei”.

Un articol de Liliana Matei|19 decembrie 2019

Sunt 30 de ani de la revoluția românilor. Persistă întrebări fără răspuns despre vinovații pentru morții Revoluției, despre felul cum s-au poziționat instituțiile statului și politicienii față de nevoia de adevăr.

Dar există și întrebări mai generale despre evoluția României în cele trei decenii, despre dreptatea socială, despre câștiguri și pierderi. Acestea vor fi temele puse în discuție de Revista „22” la ediția din 22 decembrie 2019, ora 11.00, a Conferințelor Teatrului Național București sub titlul  Revoluția – 30 de ani. Profitori și beneficiari, dezbatere care va avea loc în Sala Mică a TNB. Moderată de jurnalista Brîndușa Armanca, dezbaterea are invitați de prestigiu care vor contura o imagine consistentă a României postdecembriste: Andreea Pora, redactor-șef  al revistei, Prof.univ.Dr. Andrei Cornea – editorialist, Germina Nagâț – membră în Colegiul CNSAS, Andrei Oișteanu, scriitor și Dan Perjovschi, artist plastic, designerul revistei.

Contribuțiile din sală vor completa tabloul și vor reitera practica dialogului deschis despre ceea ce ne preocupă pe toți.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.