Program de dezvoltare personală pentru liceeni: Ce nu te învaţă şcoala?
https://www.ziarulmetropolis.ro/program-de-dezvoltare-personala-pentru-liceeni-ce-nu-te-invata-scoala/

Fundaţia Calea Victoriei lansează din 7 octombrie 2019 primul program de dezvoltare personală adresat adolescenţilor.

Un articol de Petre Ivan|27 august 2019

Timp de un an, liceenii au șansa să își formeze și antreneze abilitățile de comunicare, planificare, analiză și sinteză, prin tehnici și instrumente care îi ajută să se dezvolte armonios. Evoluția lor pe plan personal și educațional îi va ajuta să-și aleagă o carieră care să îi reprezinte și să îi împlinească.

Tinerii înscriși în acest program educațional alternativ vor beneficia de cursuri complementare și esențiale pentru dezvoltarea personalității lor: time management, construirea încrederii în sine, gândire critică, vorbire în public, mindfulness, debate și alegerea vocației.

Activitățile sunt gândite cu accent pe interactivitate, dialog și exerciții de grup și urmăresc dezvoltarea abilităților de comunicare. La cursuri sunt încurajate exprimarea și susținerea ideilor proprii în public, stabilirea relațiilor dintre participanți și crearea spiritului de echipa.

Acest program vine ca răspuns la nevoia de completare a educației oferite de școală, care tinde să neglijeze partea de exprimare și dezvoltare a individualității. La Fundația Calea Victoriei, liceenii au ocazia să-și descopere vocea și vocația, într-un spațiu informal, alături de alți adolescenți, inspirați de lectori carismatici și foarte bine pregătiți.

La finalul acestui modul de cursuri multidisciplinar, dezvoltat împreună cu psihologi și coacheri cu experiență, va avea loc o ceremonie de acordare a certificatelor de participare. La eveniment, absolvenții modulului „Ce nu te învață școala?” vor susține scurte prezentari prin care să-și arate abilitățile dobândite.

Întâlnirile au loc săptămânal, în fiecare luni, de la 9.00-11.00, exceptând perioadele în care sunt vacanțe școlare și sărbători publice.

Taxa de participare pentru modulul de dezvoltare personală cu durata de un an (7 octombrie 2019 – 25 mai 2020) este de 2200 de lei. Persoanele care achită până în 15 septembrie beneficiază de costul redus de 2000 de lei. Locurile sunt limitate și se rezervă doar prin plata taxei de participare.

Cursurile au loc la sediul Fundației Calea Victoriei, pe strada C. A. Rosetti nr. 47, etajul 1, într-o casă elegantă, aflată la cca 7 minute de stațiile de metrou Universității și Romană.

Fundația Calea Victoriei este singurul loc din București în care te poți dezvolta cu ajutorul artei și culturii printr-o diversitate mare de cursuri și evenimente culturale si interactive. De 12 ani inspirăm prin arte și cultură și susținem tinerii talentați. Am reușit să ducem o muncă de pionierat în felul în care se organizează evenimentele culturale și, în timp, am devenit o academie în cadrul căreia peste 100 de cercetători, artiști și traineri s-au format ca lectori.

Ne mândrim cu peste 50 000 de cursanți care au participat la proiectele noastre. Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în toți acești ani: Cercul Militar Național, Grand Hotel Continental, Universitatea Națională de Muzică din București, Banca Națională a României, Teatrul Odeon și Muzeul Cotroceni.

Foto: Program de dezvoltare personală – facebook

01
/08
/15

Humanitas Multimedia vă invită marți, 4 august, la ora 19.00, pe terasa librăriei Humanitas Kretzulescu să descoperiți audiobookul verii: ,,Ferma animalelor” de George Orwell, în lectura lui Victor Rebengiuc. Discuția la care vor participa Victor Rebengiuc, Dan C. Mihăilescu și Lidia Bodea va fi urmată de lectura câtorva fragmente din nuvela lui Orwell. 

31
/07
/15

Editura Polirom vă propune şi în această săptămînă două volume fascinante, de neratat, în colecţia „Hexagon. Cartea de călătorie”: Căzînd în gol, de Joe Simpson, un bestseller al literaturii montane, şi Trenul-fantomă către Răsărit, de Paul Theroux, continuarea Bazarului pe roţi, un clasic al literaturii de călătorie.

31
/07
/15

Festivalul Dilema veche se întoarce la Alba Iulia, între 21 şi 23 august 2015, cu – anunţă organizatorii - nouă ordine de zi care răsuceşte minţile: Pleşu, Liiceanu, Patapievici, folk, jazz şi alte fineţuri muzicale, politică europeană şi idei, scriitori şi filme documentare şi, mai ales, bună dispoziție şi umor dublu rafinat. Aceasta e situaţiunea.

30
/07
/15

Teatrul Pygmalion din Viena prezintă spectacolul-lectură Insula (Die Insel), de Gellu Naum, vineri, 31 iulie, de la ora 20.00. Evenimentul marchează împlinirea a 100 de ani de la naşterea dramaturgului, poetului, prozatorului şi eseistului român. Gellu Naum (1 august 1915 – 29 septembrie 2001) este considerat cel mai important reprezentant român al curentului suprarealist și unul dintre ultimii mari reprezentanți ai acestuia pe plan european.

29
/07
/15

„Creştinismul e dogmă, e mistică, e morală, e de toate, dar e în mod special un mod de a trăi şi o soluţie şi e reţeta de fericire.” Spunea Nicolae Steinhardt, unul dintre cei mai importanți intelectuali români ai secolului trecut. S-a născut pe 29 iulie 1912.

24
/07
/15

Recitesc “Sonata Kreutzer”. E o capodoperă, scurtă, dar capodoperă. Găsesc concluziile marelui rus false, dar premisele adevărate. Demonstrația – însă – strict textual, demonstrația că viața bărbatului cu femeia pe pământ e sortită unui lung șir de chinuri care pot decurge, lesne, în crimă, demonstrația e superbă.

22
/07
/15

Abia acum am ajuns – la doi ani de când a fost publicată – să citesc “Sărbătoarea neînsemnătății”, de Milan Kundera. Sunt un kunderian rezonabil. Iubesc literatura care a plecat din Cehia pentru a ajunge în inima lucrurilor.

20
/07
/15

Duc în chestiunea bibliografiei generale povara unor lipsuri enorme. Toate aceste lipsuri enorme sunt, în același timp, o discretă dovadă de înțelepciune. Am amânat ani de zile întâlniri cu anume scriitori. Cred că în literatură, la fel ca în dragoste, întâlnirile cuvenite tot se vor întâmpla.

17
/07
/15

„Cum suntem?”, „Cum credem că suntem?”, „Cum cred alţii că suntem?”, „Cum am ajuns să fim aşa?” sunt întrebări esenţiale atât pentru fiecare dintre noi, cât şi pentru întreaga societatea românească. În volumul Psihologia poporului român. Profilul psihologic al românilor într-o monografie cognitiv-experimentală, apărut la Editura Polirom, disponibil în librării din această săptămînă, renumitul psiholog Daniel David ne oferă, într-o manieră analitică riguroasă şi complexă, răspunsuri bine documentate.