Program la Godot Cafe-Teatru și la Godot SubScenă în perioada 26 aprilie – 2 mai
https://www.ziarulmetropolis.ro/program-la-godot-cafe-teatru-si-la-godot-subscena-in-perioada-26-aprilie-2-mai/

Programul la Godot Cafe-Teatru şi la Godot SubScenă în perioada 26 aprilie – 2 mai.

Un articol de Andrada Văsii|26 aprilie 2013

Programul la Godot Cafe-Teatru și la Godot SubScenă în perioada 26 aprilie – 2 mai:

Vineri 26.04 

Teatru

19:00 : ,,COLIBRI” de Garret Jon Groenveld

Regia: Florin Piersic Jr.

Cu: Daniel Popa, Laurenţiu Bănescu

Durata: 1h30 / Preț bilet: 30 lei

COLIBRI este o comedie absurdă ce are loc într-un viitor destul de apropiat în care, dacă nu ai un loc de muncă de mai mult timp, eşti trimis către un birou special. Doi angajaţi ai biroului de şomaj, unul celibatar şi altul căsătorit, reacţionează complet diferit când rutina zilnică le este distrusă în urma unui act de violenţă urbană.

Regizorul Florin Piersic jr. mizează pe atmosfera stranie, cu două variante caricaturale de Estragon şi Vladimir (Daniel Popa şi Laurenţiu Bănescu, precişi şi sincronizaţi) care nu mai aşteaptă sosirea unui Godot necunoscut, ci se joacă de-a Dumnezeu, un joc periculos atunci cînd limita între călău şi victimă devine fluidă. […] ,,Colibri” este un spectacol cu o structură lineară care, odată aşezat în tipar, se dezvoltă coerent, ca o mică lucrare camerală. Surprizele sunt coperţile, două numere muzicale care împachetează ironic povestea. Jucat la Godot cafe-teatru şi la Green Hours 2 (stadionul Dinamo), Colibri depăşeşte nivelul unui spectacol de bar, adică un show mai mult sau mai puţin haios, dar uşor accesibil. Colibri obligă spectatorul la evaluarea propriei personalităţi.

Oana Stoica,
Dilema Veche

Piesa Colibri este câştigatoare a The Internationalists 2012 Global Playwriting Contest.

http://theinternationalists.org

Concert

22:00 : Marius Mihalache Band & Irina Sârbu & – ,,Love of Swing”

Irina Sârbu (voce), Marius Mihalache (țambal), Mandela (flaut), Călin Grigoriu (chitară), Nicu Baran (bas), Dragoș Mihu (tobe)

Durata: 1h30 / Preț bilet: 40 lei

 

Sâmbătă 27.04       

Teatru

19:00 : ,,Shot sau Comedia relațiilor” după autori americani contemporani

Direcția scenică: Andreea Bibiri

Cu: Andreea Bibiri / Florina Gleznea, Andreea Mateiu, Andrei Mateiu, Rolando Matsangos

Durata: 1h35 / Preț bilet: 30 lei

 5 piese scurte.

Femeile consideră ca este despre femei. Bărbații consideră că este despre barbați. Noi toți consideram că este un text politic sau despre corectitudine politică. Dacă va simțiți cumva, pe undeva, lezați de incorectitudinea politică din spectacol, ne cerem scuze și vă dorim să aveți în continuare o viață plină de corectitudine politică.

Teatru

22:00 : ,,O piesă deșănțată” de Lia Bugnar

Regia: Dorina Chiriac

Cu Marius Manole, Ilinca Manolache, Radu Iacoban, Lia Bugnar, Andrei Alexandru Huțuleac

Durata: 1h30 / Preț bilet: 30 lei

Un spectacol în care toate personajele au dreptatea şi motivaţiile lor, o comedie în forma cea mai pură, fără niciun fel de pretenţie de adâncime. Faptul că pe alocuri risul e întrerupt de o nedumerire de-a dreptul tragică e menit doar să dezechilibreze spectatorul, să-l ia pe nepregătite şi să-i smulgă noi hohote. O piesă care chiar e deşanţată, deşi toate personajele sunt pure ca omătul.

Lia Bugnar,
dramaturg, regizor

 

Duminică 28.04

TEATRU

16:00 : ,,Marea iubire a lui Sebastian”

Cu: Marius Manole, Rodica Mandache, Ana Ioana Macaria, Istvan Teglaș

Durata: 1h / Preț bilet: 35 lei

Având la bază fragmente din însemnările lui Leny Caler, jurnalul lui Mihail Sebastian şi piesa “Jocul de-a vacanţa”, spectacolul are în centru povestea de iubire dintre scriitor şi Caler, mare actriţă a perioadei interbelice. Decor minimalist, pagini de jurnal intim, dialoguri imaginare între ea – acum, în vârstă – şi el, încă tânăr, şi muzica epocii.

 

Teatru

20:00 : ,,Noi 4″ de Lia Bugnar

Regia: Dorina Chiriac

Cu: Maria Obretin, Ilinca Manolache, Lia Bugnar, Marius Manole

Durata: 1h 30 / Preț bilet: 30 lei

Un spectacol scris în glumă, jucat în glumă, dar care a ajuns o întâmplare foarte serioasă. O întâmplare unde se abordează tot felul de teme superficiale (cotropirea actorului de către personaj, trădarea în iubire etc.) și sumedenie de teme fundamentale (tăierea colțului de la unghia de la degetul mare, proporția vodka-suc în Bloody Mary). Între aceste două limanuri, cuprinsul este surprinzător de eclectic și deopotriva tragi-comic.

 

Luni 29.04   

Teatru

20:00 : ,,Ce ne spunem când nu ne vorbim” de Chris Simion

Regia: Chris Simion

Cu: Cristi Iacob, Ilinca Goia, Vitalie Bichir, Gabriela Iacob

Durata: 1h15 / Preț bilet: 35 lei

 ,,O Poveste despre nesfârșitul conflict dintre rațiunie și inima…6 tablouri despre 6 variante de a înșela în cuplu.

Ce avem în mintea noastră, coincide foarte rar, să nu zicem întâmplător, cu ceea ce spunem sau cu ceea ce facem. De cele mai multe ori mintea nu trăiește în acord cu sufletul. De parcă am trăi permanent cu o a două persoana în noi înșine. Spectacolul din mintea noastră este al doilea volum al romanului ,,Ce ne spunem când nu ne vorbim”. În cheie absolut comică …umorul fiind singurul care ne salvează din absurd.

Romanul ,,Ce ne spunem când nu ne vorbim’’ are două volume. Primul volum, publicat de Editura Trei, se află deja în librarii. Al doilea volum este un spectacol de teatru regizat de autoare.

p.s. Cel de-al doilea volum nu va fi publicat niciodata. Pentru a avea parte de povestea integrala sunteți invitat(a) sa acceptati provocarea de a fi in sala de spectacol.

 

Marți 30.04  

Teatru

19:00 : ,,Te iubesc! Te iubesc?” după Dumitru Solomon

Regia: Chris Simion

Cu: Corina Moise, Dan Rădulescu, Manuela Hărăbor

Durata: 1h30 / Preț bilet: 35 lei

 

Miercuri 01.05

Teatru/Concert

21:00 : „Apolodor” după Gellu Naum

Cu: Ada Milea, Dorina Chiriac, Radu Bânzaru

Durata: 1h30 / Preț bilet: 30 lei

 ,,Apolodor” este ca o ,,hartă” muzicală a călătoriilor unui pinguin în căutarea fraților lui, un fel de concert cu personaje vesel și trist în același timp. De el se pot bucura și copiii, dar e bun mai ales pentru copilul ascuns în fiecare om mare.

 

Joi 02.05

Teatru

19:00 : ,,Marea iubire a lui Sebastian”

Cu: Marius Manole, Rodica Mandache, Ana Ioana Macaria, Istvan Teglaș

Durata: 1h / Preț bilet: 35 lei

Având la bază fragmente din însemnările lui Leny Caler, jurnalul lui Mihail Sebastian şi piesa “Jocul de-a vacanţa”, spectacolul are în centru povestea de iubire dintre scriitor şi Caler, mare actriţă a perioadei interbelice. Decor minimalist, pagini de jurnal intim, dialoguri imaginare între ea – acum, în vârstă – şi el, încă tânăr, şi muzica epocii.

 

Improvizație

 

21:30 : Seară de improvizație cu ImproVizați.ro

Durata: 2h / Preț bilet: 30 lei

 Godot Sub-Scenă

 

 Vineri 26.04

Teatru

19:00: ,,Pisica Verde” de Elise Wilk

Regia: Cristi Juncu

Cu: Rares Andrici, Deborah Feldman, Mihai Cojocaru, Andrei Catalin, Irina Antonie, Iulia Ciochina

(Anul III UNATC „I.L.Caragiale”, clasa prof. Adrian Titieni)

Durata: 1h30 / Preț bilet: 15 lei

 

Sâmbătă 27.04

Teatru

19:00: ,,(CU)CUIEÎNFRUNTE” după Eric Bogosian

Cu: Radu Iacoban, Tudor Aaron Istodor

Durata: 1h20 / Preț bilet: 20 lei

 

Duminică 28.04

Teatru

20:00 : ,,Trust me if you can” de Iris Spiridon, după o idee de Neil LaBute

Cu: Ana Ularu, Radu Iacoban, Istvan Teglaș

Durata: 1h10 / Preț bilet: 20 lei

Un spectacol de teatru experimental sub forma unui joc de societate – ,,Adevăr sau provocare”, în care actorii Ana Ularu, Radu Iacoban şi Istvan Teglas îndeamnă publicul să pătrundă în universul lor interior şi să aleagă între realitate şi ficţiune.

O fată fredonează o melodie despre povestea de dragoste pe care a trăit-o alături de fratele ei, un actor vrea să convingă publicul că este un personaj, un tânăr încearcă să facă lumea să râdă printr-un stand-up care devine tragic. În toate cele trei cazuri, limita dintre adevăr şi iluzie este stabilită de spectator, care decide dacă rămâne simplu privitor sau dacă acceptă provocarea, alăturându-se celor trei personaje în universul acestora.

Info:

Str. Blănari 14

 0736 414 244 | 021 316 16 82

[email protected] |

www.godotcafeteatru.ro

Foto credit: Alexandra Pașca și Godot Cafe-teatru (Facebook)

27
/09
/12

„The Casual Vacancy”, primul roman pentru adulţi al scriitoarei britanice J.K. Rowling, a fost lansat joi dimineaţă în librăriile din Marea Britanie. Romanul „The Casual Vacancy” a fost îndelung aşteptat de fanii britanici ai scriitoarei, mulţi dintre aceştia luând cu asalt librăriile încă de la primele ore ale dimineţii. Noua carte a lui J.K. Rowling […]

27
/09
/12

În cadrul iniţiativelor organizate cu ocazia Anului Culturii Române în Italia, Biblioteca Nazionale Centrale din Roma în colaborare cu Asociaţiile culturale Dacia şi Propatria prezintă vineri, 28 septembrie, volumul ”Poeţi români la răscruce: continuitate şi ruptură”, scris în italiană de reputatul italienist şi critic literar Geo Vasile şi apărut de curând la Fundaţia ‘Scrisul românesc’. […]

27
/09
/12

Studioul Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” sărbătoreşte, miercuri, 3 octombrie, de la ora 19,30, împreună cu publicul său, Ziua Naţională a Germaniei printr-un concert special, informează Biroul de presă al Operei Naţionale Bucureşti (ONB). În cadrul evenimentului, sopranele Edith Borsos, Anda Pop şi Andreea Iftimescu, acompaniate de pianista Verona Maier, vor interpreta lucrări […]

27
/09
/12

Trei dintre scurtmetrajele regizorului Cristian Nemescu, realizatorul celebrului film „California Dreamin'” (2007), vor fi prezentate în acest sfârşit de săptămână în cadrul centrului cultural nonprofit 92Y Tribeca, din New York, conform unui material publicat în L Magazine.  Cele trei scurtmetraje selectate pentru a fi prezentate la New York sunt „Mihai şi Cristina” (2001), „Poveste de […]

27
/09
/12

RCS&RDS a primit, joi, aprobarea Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru a lansa televiziunile de documentare DigiWorld şi DigiLife, care vor începe să emită de la 1 octombrie, în reţelele companiei de telecomunicaţii.   Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, din nou în şedinţa de joi, solicitarea companiei RCS&RDS de modificare a licenţei audiovizuale […]

27
/09
/12

În 1917, a încetat din viaţă pictorul impresionist Edgar Degas (n. 19 iulie 1834). 1389 – S-a născut Cosimo de Medici (Cosimo cel Bătrân), primul membru al familiei de bancheri Medici care a ajuns la conducerea republicii florentine (din 1434); protector al literaturii şi artelor; întemeietor al bibliotecii Laurenziana (m.1 august 1464) 1461 – Prima […]

27
/09
/12

Institutul Cultural Român (ICR) în colaborare cu editura Archipelago Books vor organiza la data de 3 octombrie la sediul centrului literar Poets House din New York o ‘noapte de poezie’ în onoarea lui Nichita Stănescu – ‘cel mai mare poet contemporan român’ – cu ocazia lansării antologiei în limba engleză ‘Wheel with a Single Spoke […]

26
/09
/12

Concursul literar în urma căruia va fi acordat Premiul „Augustin Frăţilă”, a cărui valoare este de 10.000 de euro, a strâns 59 de romane înscrise, din care vor fi selectate cinci finaliste. Juriul de specialitate, format din criticii literari Alex Ştefănescu, Dan C. Mihăilescu şi Daniel Cristea-Enache, va stabili cinci autori finalişti care vor intra […]

26
/09
/12

Curtea Constituţională a României a admis, miercuri, sesizarea Partidului Democrat Liberal privind hotărârea plenului Parlamentului referitoare la componenţa actuală a Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune, validată la sfârşitul lunii iunie. Potrivit CCR, cei 8 membri ai CA al SRTv validaţi de Parlament urmează să-şi piardă calitatea odată cu publicarea hotărârii Curţii în […]

26
/09
/12

Pictura „Nud cu spatele” de Nicolae Tonitza a fost vedeta Licitaţiei de Impresionism şi Postimpresionism, organizată marţi seară la Ateneul Român din Bucureşti, suma pentru care a fost adjudecată depăşind 100.000 de euro. Licitaţia de Impresionism şi Postimpresionism a deschis noul sezon al pieţei de artă. Cu o rată de adjudecare de 92,41%, la care […]

26
/09
/12

Permisul de conducere al Principesei Maria şi evantaiul Reginei Elisabeta se numără printre atracţiile „Licitaţiei România Regală”, care va fi organizată, pe 4 octombrie, de casa de licitaţii Artmark. „Licitaţia România Regală” va avea loc pe 4 octombrie, la J.W. Marriott Grand Hotel din Bucureşti, şi aduce în atenţia colecţionarilor de artă obiecte rare, piese […]

26
/09
/12

Premierul Ponta a cerut, miercuri, ministrului Comunicaţiilor, Dan Nica, ca din banii obţinuţi la licitaţia pentru licenţe 4G să pregătească finanţarea proiectului care prevede introducerea de anul viitor, a unei reţele gratuite de Internet wireless în toate şcolile şi instituţiile publice. Ponta a arătat, la începutul şedinţei de miercuri a Guvernului, că România este deja […]

26
/09
/12

Scriitorii Radu Paraschivescu şi Cezar Paul Bădescu, jurnalistul Marius Constantinescu şi Bogdan-Alexandru Stănescu, director editorial al Polirom, au depănat „amintiri” despre Salman Rushdie, marţi seară, la lansarea din Bucureşti a celui mai recent volum al scriitorului, „Joseph Anton. Memorii”. Volumul „Joseph Anton. Memorii” a apărut în colecţia „Biblioteca Polirom” (coordonator Bogdan-Alexandru Stănescu), traducerea din limba […]

26
/09
/12

Guvernul turc va interzice accesul navigatorilor pe Internet din ţară la fragmente din filmul „Inocenţa musulmanilor”, care a provocat proteste masive şi mai mulţi morţi în ţările islamice, a anunţat miercuri Ministerul turc al Comunicaţiilor. „O procedură legală a fost angajată pentru a suprima conţinutul înregistrărilor video la adresele URL (…), din cauza tulburărilor provocate […]

26
/09
/12

La 26 septembrie 1898 s-a născut compozitorul George Gershwin, creatorul jazzului simfonic (m. 11 iulie 1937). 1791    – S-a născut pictorul şi graficianul Theodore Gericault (m. 26 ianuarie 1824). 1874    – Are loc, la Bucureşti, prima competiţie internaţională din analele sportului românesc – un concurs de tir (tragere la semn) 1888    – S-a născut poetul […]

26
/09
/12

Turneul ‘”Duelul viorilor”, organizat de Radio România Cultural şi Asociaţia Culturală Accendo, devenit deja un brand, obţinând notorietate şi admiratori de la un an la altul, a ajuns la finalul celei de-a doua ediţii, informează un comunicat al Radio România. „Iniţial, în mintea mea, Duelul viorilor a fost o joacă. Dar după o a doua […]