Program la Godot Cafe-Teatru și la Godot SubScenă în perioada 26 aprilie – 2 mai
https://www.ziarulmetropolis.ro/program-la-godot-cafe-teatru-si-la-godot-subscena-in-perioada-26-aprilie-2-mai/

Programul la Godot Cafe-Teatru şi la Godot SubScenă în perioada 26 aprilie – 2 mai.

Un articol de Andrada Văsii|26 aprilie 2013

Programul la Godot Cafe-Teatru și la Godot SubScenă în perioada 26 aprilie – 2 mai:

Vineri 26.04 

Teatru

19:00 : ,,COLIBRI” de Garret Jon Groenveld

Regia: Florin Piersic Jr.

Cu: Daniel Popa, Laurenţiu Bănescu

Durata: 1h30 / Preț bilet: 30 lei

COLIBRI este o comedie absurdă ce are loc într-un viitor destul de apropiat în care, dacă nu ai un loc de muncă de mai mult timp, eşti trimis către un birou special. Doi angajaţi ai biroului de şomaj, unul celibatar şi altul căsătorit, reacţionează complet diferit când rutina zilnică le este distrusă în urma unui act de violenţă urbană.

Regizorul Florin Piersic jr. mizează pe atmosfera stranie, cu două variante caricaturale de Estragon şi Vladimir (Daniel Popa şi Laurenţiu Bănescu, precişi şi sincronizaţi) care nu mai aşteaptă sosirea unui Godot necunoscut, ci se joacă de-a Dumnezeu, un joc periculos atunci cînd limita între călău şi victimă devine fluidă. […] ,,Colibri” este un spectacol cu o structură lineară care, odată aşezat în tipar, se dezvoltă coerent, ca o mică lucrare camerală. Surprizele sunt coperţile, două numere muzicale care împachetează ironic povestea. Jucat la Godot cafe-teatru şi la Green Hours 2 (stadionul Dinamo), Colibri depăşeşte nivelul unui spectacol de bar, adică un show mai mult sau mai puţin haios, dar uşor accesibil. Colibri obligă spectatorul la evaluarea propriei personalităţi.

Oana Stoica,
Dilema Veche

Piesa Colibri este câştigatoare a The Internationalists 2012 Global Playwriting Contest.

http://theinternationalists.org

Concert

22:00 : Marius Mihalache Band & Irina Sârbu & – ,,Love of Swing”

Irina Sârbu (voce), Marius Mihalache (țambal), Mandela (flaut), Călin Grigoriu (chitară), Nicu Baran (bas), Dragoș Mihu (tobe)

Durata: 1h30 / Preț bilet: 40 lei

 

Sâmbătă 27.04       

Teatru

19:00 : ,,Shot sau Comedia relațiilor” după autori americani contemporani

Direcția scenică: Andreea Bibiri

Cu: Andreea Bibiri / Florina Gleznea, Andreea Mateiu, Andrei Mateiu, Rolando Matsangos

Durata: 1h35 / Preț bilet: 30 lei

 5 piese scurte.

Femeile consideră ca este despre femei. Bărbații consideră că este despre barbați. Noi toți consideram că este un text politic sau despre corectitudine politică. Dacă va simțiți cumva, pe undeva, lezați de incorectitudinea politică din spectacol, ne cerem scuze și vă dorim să aveți în continuare o viață plină de corectitudine politică.

Teatru

22:00 : ,,O piesă deșănțată” de Lia Bugnar

Regia: Dorina Chiriac

Cu Marius Manole, Ilinca Manolache, Radu Iacoban, Lia Bugnar, Andrei Alexandru Huțuleac

Durata: 1h30 / Preț bilet: 30 lei

Un spectacol în care toate personajele au dreptatea şi motivaţiile lor, o comedie în forma cea mai pură, fără niciun fel de pretenţie de adâncime. Faptul că pe alocuri risul e întrerupt de o nedumerire de-a dreptul tragică e menit doar să dezechilibreze spectatorul, să-l ia pe nepregătite şi să-i smulgă noi hohote. O piesă care chiar e deşanţată, deşi toate personajele sunt pure ca omătul.

Lia Bugnar,
dramaturg, regizor

 

Duminică 28.04

TEATRU

16:00 : ,,Marea iubire a lui Sebastian”

Cu: Marius Manole, Rodica Mandache, Ana Ioana Macaria, Istvan Teglaș

Durata: 1h / Preț bilet: 35 lei

Având la bază fragmente din însemnările lui Leny Caler, jurnalul lui Mihail Sebastian şi piesa “Jocul de-a vacanţa”, spectacolul are în centru povestea de iubire dintre scriitor şi Caler, mare actriţă a perioadei interbelice. Decor minimalist, pagini de jurnal intim, dialoguri imaginare între ea – acum, în vârstă – şi el, încă tânăr, şi muzica epocii.

 

Teatru

20:00 : ,,Noi 4″ de Lia Bugnar

Regia: Dorina Chiriac

Cu: Maria Obretin, Ilinca Manolache, Lia Bugnar, Marius Manole

Durata: 1h 30 / Preț bilet: 30 lei

Un spectacol scris în glumă, jucat în glumă, dar care a ajuns o întâmplare foarte serioasă. O întâmplare unde se abordează tot felul de teme superficiale (cotropirea actorului de către personaj, trădarea în iubire etc.) și sumedenie de teme fundamentale (tăierea colțului de la unghia de la degetul mare, proporția vodka-suc în Bloody Mary). Între aceste două limanuri, cuprinsul este surprinzător de eclectic și deopotriva tragi-comic.

 

Luni 29.04   

Teatru

20:00 : ,,Ce ne spunem când nu ne vorbim” de Chris Simion

Regia: Chris Simion

Cu: Cristi Iacob, Ilinca Goia, Vitalie Bichir, Gabriela Iacob

Durata: 1h15 / Preț bilet: 35 lei

 ,,O Poveste despre nesfârșitul conflict dintre rațiunie și inima…6 tablouri despre 6 variante de a înșela în cuplu.

Ce avem în mintea noastră, coincide foarte rar, să nu zicem întâmplător, cu ceea ce spunem sau cu ceea ce facem. De cele mai multe ori mintea nu trăiește în acord cu sufletul. De parcă am trăi permanent cu o a două persoana în noi înșine. Spectacolul din mintea noastră este al doilea volum al romanului ,,Ce ne spunem când nu ne vorbim”. În cheie absolut comică …umorul fiind singurul care ne salvează din absurd.

Romanul ,,Ce ne spunem când nu ne vorbim’’ are două volume. Primul volum, publicat de Editura Trei, se află deja în librarii. Al doilea volum este un spectacol de teatru regizat de autoare.

p.s. Cel de-al doilea volum nu va fi publicat niciodata. Pentru a avea parte de povestea integrala sunteți invitat(a) sa acceptati provocarea de a fi in sala de spectacol.

 

Marți 30.04  

Teatru

19:00 : ,,Te iubesc! Te iubesc?” după Dumitru Solomon

Regia: Chris Simion

Cu: Corina Moise, Dan Rădulescu, Manuela Hărăbor

Durata: 1h30 / Preț bilet: 35 lei

 

Miercuri 01.05

Teatru/Concert

21:00 : „Apolodor” după Gellu Naum

Cu: Ada Milea, Dorina Chiriac, Radu Bânzaru

Durata: 1h30 / Preț bilet: 30 lei

 ,,Apolodor” este ca o ,,hartă” muzicală a călătoriilor unui pinguin în căutarea fraților lui, un fel de concert cu personaje vesel și trist în același timp. De el se pot bucura și copiii, dar e bun mai ales pentru copilul ascuns în fiecare om mare.

 

Joi 02.05

Teatru

19:00 : ,,Marea iubire a lui Sebastian”

Cu: Marius Manole, Rodica Mandache, Ana Ioana Macaria, Istvan Teglaș

Durata: 1h / Preț bilet: 35 lei

Având la bază fragmente din însemnările lui Leny Caler, jurnalul lui Mihail Sebastian şi piesa “Jocul de-a vacanţa”, spectacolul are în centru povestea de iubire dintre scriitor şi Caler, mare actriţă a perioadei interbelice. Decor minimalist, pagini de jurnal intim, dialoguri imaginare între ea – acum, în vârstă – şi el, încă tânăr, şi muzica epocii.

 

Improvizație

 

21:30 : Seară de improvizație cu ImproVizați.ro

Durata: 2h / Preț bilet: 30 lei

 Godot Sub-Scenă

 

 Vineri 26.04

Teatru

19:00: ,,Pisica Verde” de Elise Wilk

Regia: Cristi Juncu

Cu: Rares Andrici, Deborah Feldman, Mihai Cojocaru, Andrei Catalin, Irina Antonie, Iulia Ciochina

(Anul III UNATC „I.L.Caragiale”, clasa prof. Adrian Titieni)

Durata: 1h30 / Preț bilet: 15 lei

 

Sâmbătă 27.04

Teatru

19:00: ,,(CU)CUIEÎNFRUNTE” după Eric Bogosian

Cu: Radu Iacoban, Tudor Aaron Istodor

Durata: 1h20 / Preț bilet: 20 lei

 

Duminică 28.04

Teatru

20:00 : ,,Trust me if you can” de Iris Spiridon, după o idee de Neil LaBute

Cu: Ana Ularu, Radu Iacoban, Istvan Teglaș

Durata: 1h10 / Preț bilet: 20 lei

Un spectacol de teatru experimental sub forma unui joc de societate – ,,Adevăr sau provocare”, în care actorii Ana Ularu, Radu Iacoban şi Istvan Teglas îndeamnă publicul să pătrundă în universul lor interior şi să aleagă între realitate şi ficţiune.

O fată fredonează o melodie despre povestea de dragoste pe care a trăit-o alături de fratele ei, un actor vrea să convingă publicul că este un personaj, un tânăr încearcă să facă lumea să râdă printr-un stand-up care devine tragic. În toate cele trei cazuri, limita dintre adevăr şi iluzie este stabilită de spectator, care decide dacă rămâne simplu privitor sau dacă acceptă provocarea, alăturându-se celor trei personaje în universul acestora.

Info:

Str. Blănari 14

 0736 414 244 | 021 316 16 82

[email protected] |

www.godotcafeteatru.ro

Foto credit: Alexandra Pașca și Godot Cafe-teatru (Facebook)

22
/09
/17

Pe 30 septembrie și 1 octombrie, Teatrul Mic propune publicului său o nouă premieră, o piesă dinstinsă în anul 2008 cu Premiul Pulitzer pentru dramaturgie. Din distribuție fac parte nume consacrate ale scenei Teatrului Mic, Rodica Negrea, Dana Dembinski-Medeleanu și Caudiu Istodor, dar și o parte din trupa tânără de actori, Silvana Mihai, Cezar Grumăzescu și Ionuț Vișan.

22
/09
/17

După ce a deschis Festivalul "George Enescu" la București, pe 2 septembrie 2017, cu opera „Oedipe“, în variantă concertantă, alături de London Philharmonic Orchestra, Vladimir Jurowski, directorul artistic al Festivalului "George Enescu", conduce aceeaşi celebră orchestră la ea acasă, prezentând opera lui George Enescu, pe 23 septembrie 2017, la Royal Festival Hall din Londra.

21
/09
/17

Editura Nemira lansează un nou roman scris de Iulian Tănase – Melciclopedia, o carte plină de jocuri de cuvinte și cu numeroase trimiteri culturale, o aventură a imaginației, a erudiției și a spiritului ludic. Povestea este însoțită de ilustrațiile lui Mircea Pop.

21
/09
/17

Festivalul Enescu aşază, de ceva vreme, România pe harta festivalurilor de muzică clasică din lumea largă. Citim topuri în care Festivalul Enescu se află pe locul trei după evenimente precum BBC Proms (Marea Britanie) şi Festivalul din Lucerna (Elveţia).

21
/09
/17

Teatrul Apollo111 anunță primul spectacol din stagiunea Satelit – PULVERIZARE – în regia lui Andrei Măjeri. Bazat pe un text premiat al Alexandrei Badea care a fost pus în scenă cu succes în mai multe țări europene, piesa se află la prima montare în România.

20
/09
/17

Peste o treime (34%) din numărul biletelor pentru spectacolele celei de-a 27-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru au fost deja epuizate, la doar 24 de ore de la momentul punerii lor în vânzare. Recordul a fost stabilit după primele 4 ore, când se înregistra o cotă de 25% vânzări din totalul biletelor Festivalului.

20
/09
/17

„Perfect sănătos”, noul lungmetraj al Ancăi Damian (scenariu – Lia Bugnar, actori în cele mai importante roluri: Anghel Damian, Olimpia Melinte, Vlad Ivanov și Cristina Florea), nu se înscrie în noul val. Ceea ce nu înseamnă că nu e important.

20
/09
/17

„Am avut norocul de a avea succes în anii ‘50, când frumuseţea avea o altă însemnătate decât are astăzi. În zilele noastre, orice actriţă tânără sau model devin celebre foarte repede şi nu au timp să-şi dezvolte personalitatea.” - Sophia Loren. Legendă a cinematografiei mondiale, divă inconfundabilă a marelui ecran și una dintre cele mai intens celebrate frumuseți din lume, Sophia Loren împlineşte, astăzi, 83 de ani.

19
/09
/17

CRONICA DE FILM „Un pas în urma serafimilor”, debutul extrem de aşteptat al lui Daniel Sandu, ficţionalizează, într-un stil apropiat de un anume cinema mainstream nu foarte ofertant, experienţa nefericită a regizorului ca elev într-un seminar teologic ortodox.

19
/09
/17

O dată la doi ani Festivalul Enescu aduce împreună, timp de trei săptămâni, în Bucureşti, iubitorii muzicii clasice. Începători ori melomani cu ştate vechi, tineri sau oameni în puterea vârstei ori bunici, specialişti şi amatori, copii visători, făuritori de frumos, exploratori sau pur şi simplu curioşi.

19
/09
/17

Filmările la "Moromeții 2", în regia lui Stere Gulea, cu Horațiu Mălăele în rolul principal, au debutat ieri (18 septembrie), în comuna Talpa, locație unde, în urmă cu mai bine de 30 de ani, s-a înregistrat prima parte a filmului. Filmările vor dura trei săptămâni și au loc în cinci imobile, una dintre case fiind aceeași în care s-a înregistrat prima peliculă.