Program la Teatrul Masca
https://www.ziarulmetropolis.ro/program-la-teatrul-masca/

Joi, 13 Decembrie, ora 19.00  GEMENII Durata 1h si 30′   GEMENII – o comedie în cel mai pur stil italienesc „Gemenii e  un spectacol ce transformă experimentul într-o experienţă unică . În România au mai fost încercări de Commedia dell’Arte, dar de această dată publicul nostru va avea şansa unei reprezentaţii originale din toate […]

Un articol de Andrada Văsii|12 decembrie 2012

Joi, 13 Decembrie, ora 19.00

 GEMENII

Durata 1h si 30′

 

GEMENII – o comedie în cel mai pur stil italienesc

„Gemenii e  un spectacol ce transformă experimentul într-o experienţă unică . În România au mai fost încercări de Commedia dell’Arte, dar de această dată publicul nostru va avea şansa unei reprezentaţii originale din toate punctele de vedere.

 

DISTRIBUŢIA
Gandolfa – Alina Crăiţă
Angelica – Ana Daponte
Pancrazio – Cosmin Creţu
Zanetto – Sorin Dinculescu
Tonino – Sorin Dinculescu
Leonzio – Valentin Mihalache
Isabella – Anamaria Pîslaru
Brighella – Aurel Sorin Sandu
Arlecchino – Răzvan Teodorescu
Bargello – Ionuţ Ghenu/Bogdan Angelescu
Mama – Ionuţ Ghenu/ Bogdan Angelescu

 

Regie: Michele Modesto Cassarin

Scenografie şi costume: Licia Lucchese, Sanda Mitache
Măşti: Stefano Perocco
Maestru lupte scenice: Ion Albu
Traducerea: Adina Teodorescu

 

Vineri, 14 Decembrie, ora 19.00

 CANARUL ALBASTRU

Distribuție:

Signora, Colombina – Georgiana Vrațiu

Brighella – Anamaria Iordache

Cicinetta, Capitano Cocodrillo – Mihaela Albu

Pulcinellina – Liana Pecican

Arlechino, Francesco – Mihai Hurduc

Capitano Matamores – Alexandru Floroiu

Pulcinella, Pantalone – Antonio Tadeus Mincă

Dottore – Sebastian Ghiță

Scenariu şi regie Mihai Mălaimare

Asistenți regie Anamaria Pîslaru şi Valentin Mihalache

Costume Andreea Postelnicu şi Alina Nica Gurguță

Decor Puiu Antemir

Sambata, 15 Decembrie, ora 19.00

 TARA UNDE INGERII VIN DEGEABA

Durata spectacolului – 1 ora

Povestea plaseaza actiunea in America Latina, intr-un satuc populat de personaje care amintesc de nuvelele lui Gabriel Garcia Marquez si de picturile Friedei Kahlo. Un Inger poposeste in acest spatiu  guvernat de decretele Dictatorului, figura ignoranta si autoritara ce incearca sa se substituie Divinitatii. „Acesta e miracolul pe care l-am asteptat atatia ani?”, se intreaba oamenii, declansand  astfel o inlantuire de intamplari ce contureaza o realitate dura, nemiloasa, in care singura regula pare a fi cea din dictonul „Paine si circ”.

Distributia

Ingerul- Sebastian Ghita

Nevasta politistului- Iulia Dumitru

Femeia – Alina Craita

Tanara – Emilia Manea

Depravata – Oana Dragnea

Preotul – Aurel Sandu

Senatorul – Cosmin Cretu

Politistul – Valentin Mihalache

Ologul – Mihai Hurduc

Melchior -Eugen Fetescu

Tanarul – Cristian Neacsu

Realizatori

   Scenariul şi regia – Mihai Malaimare

Asistent regie- Ana Maria Paslaru

Lupte scenice – Albu Ioan

Scenografie – Pop Ruxandra

Muzica – Vasile Manta

Coregrafie – Simiceanu Ileana Mirela

 

 

Duminică, 16 Decembrie, ora 11.00

 O LOCOMOTIVĂ ȘI O GARĂ

 

Actorii Teatrului Masca cântă, dansează step, mânuiesc marionete şi îi însoțesc pe copii într-o călătorie pe parcursul căreia vor afla secretul împlinirii tuturor viselor.

Un musical pentru copii

Adaptare după „Cartea cu jucării” de Tudor Arghezi

 

Tatuțu’/Șeful de gară……………….Sorin Dinculescu

Baruțu……………………………………….Răzvan Teodorescu

Baruțu Papuşă/Marionetă.…..Laura Dumitraşcu

Mitzu……………….…………………………..Ana Daponte

Scenariu şi regie………….Mihai Mălaimare

Scenografie şi costume….. Sanda Mitache

Muzică……………..…..Paul Urmuzescu

Coregrafie……………….Ioan Tugearu

 

Duminică , 16 Decembrie, ora 17.00

ÎMPODOBIREA BRADULUI

Sărbătorile de iarnă au stat mereu sub semnul iubirii, frumosului şi al generozității, iar împodobirea bradului la Teatrul Masca a devenit o tradiție pentru locuitorii cartierului Militari. Vă aşteptăm duminică să trăiți alături de noi o clipă din magia acestor sărbători.

 

 

02
/10
/14

CRONICĂ DE FILM „Planșa”, debutul tânărului regizor Andrei Gheorghe, este un film curajos, care epatează prin imagine și rămâne restanțier la construcția personajelor și la acordarea dialogurilor. Însă merită salutată lejeritatea căreia i se dedă cu voluptate.

02
/10
/14

Dacă tot nu poți să combați legenda devenită (fals) brand de țară, atunci de ce să n-o folosești ca vehicul de promovare a unui festival de film (de nișă)? Dracula Film: Horor & Fantasy Festival de la Brașov s-a deschis cu blockbusterul „Dracula Untold”, un debut cu multe locuri comune, dar și cu câteva ingeniozități.

02
/10
/14

”America de peste pogrom”, un nou roman semnat de Cătălin Mihuleac și apărut la Editura Cartea Românească, este disponibil în librăriile din țară și în ediție digitală. Volumul apare după ”Aventurile unui gentelman bolşevic” şi ”Zece povestiri multilateral dezvoltate”, apărute în 2012, respectiv 2010, la aceeași editură.

01
/10
/14

Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional Bucureşti, a fost reales în funcţia de preşedinte al Uniunii Teatrale din România (UNITER), în urma votului Adunării Generale a instituţiei, potrivit site-ului organizaţiei culturale.

01
/10
/14

După ce fost scena de derulare a singurului festival internaţional al orchestrelor radio din Europa – RadiRo, produs şi organizat de Radio România (20-27 septembrie), Sala Radio se pregăteşte pentru deschiderea oficială a noii stagiuni, 2014-2015! Invitaţi speciali din ţară şi din străinătate, partituri devenite „hit-uri” ale muzicii clasice, dar şi lucrări în primă audiţie, muzică simfonică sau de cameră, alături de jazz, tango, pop, muzică populară etc., o largă paletă de evenimente este pregătită pentru cele nouă luni de stagiune şi de muzică bună!

01
/10
/14

Miercuri, 1 octombrie 2014, desenele și experimentele grafice ale lui Andrei Tudoran evadează din arhiva sa personală, în care stau închise de obicei, ieșind la aer doar pentru a puncta o evoluție sau a oferi o soluție, și se cațără pe pereții galeriei Pleshoo Contemporary, pentru a-și revendica propriile calități în fața picturii mult mai cunoscute a artistului.

01
/10
/14

De la primul descălecat al lui Marcel Pavel pe iarba suferindă a Arenei Naţionale era clar pentru orice om cu spirit de observaţie că fotbalul nostru are o problemă cu imnurile, nu cu acordurile muzicale, ci cu versurile. Dornic să facă ceva notabil după ce l-a înlocuit pe Mircea Sandu, noul şef al Federaţiei de Fotbal, Răzvan Burleanu, a cotcodăcit câteva luni şi a ouat un ... imn.