Program Zilele UNTEATRU – micro-festival de teatru, între 28 iulie și 4 august
https://www.ziarulmetropolis.ro/program-zilele-unteatru-micro-festival-de-teatru-intre-28-iulie-si-4-august/

Programul celei de-a 6-a ediţie a Zilelor Unteatru (28 iulie-4 august) prezintă spectacole şi concerte pentru iubitorii de teatru şi nu numai. Weekend-ul prelungit aduce în patru zile de sărbătoare nu mai puţin de opt spectacole de teatru, din care trei premiere, şapte concerte, expoziţii de fotografie şi sculptură.

Un articol de Liliana Matei|27 iulie 2016

 

Nume sonore de pe scena artistică și culturală din România au acceptat să fie invitate la micro-festivalul Zilele Unteatru. Robin and the Backstabbers, Byron, Lucia sau actori precum Șerban Pavlu vin să încânte iubitorii de artă din Capitală timp de patru zile.

“De ce Unteatru? Unteatru pentru ca din pură pasiune şi aproape lipsiți de orice mijloace, complet împotriva a ceea ce numim „mersul lucrurilor”, niste artişti se ambiționează să rămănă artişti, oferind poate cea mai complexă, originală şi proaspătă stagiune a unui teatru din Bucureşti. De ce Zilele Unteatru? Zilele Unteatru sunt aşa, un fel de „platouaş” cu tot ce are Unteatru mai bun, plus ceva invitați in concert, servit rece în plin sezon al nunților…ce poate fi mai apetisant?”, a declarat Șerban Pavlu, actor.

„E o mare bucurie pentru noi să cântăm din nou la Unteatru, de data asta la „Zilele unteatru”, cu ocazia aniversării lor. De ei ne leagă multe momente plăcute, găzduindu-ne primele concerte „wireless” în atmosfera intimă a vechiului lor sediu și făcându-ne să revenim ca spectatori și prieteni. Vă așteptăm pe toți cu drag la concertul nostru de sâmbătă, 30 iulie, să le urăm la mulți ani!”, a spus Dan Byron.

Împreună cu Andi Vasluianu, Șerban Pavlu, Oana Pellea, Marian Râlea, Marius Manole, Dorina Chiriac, Gianina Corondan și Lari Giorgescu, actori și prieteni Unteatru, au fost realizate video-uri de susținere al acestui proiect cultural inedit pe care le puteți viziona pe pagina de Facebook Unteatru.

Despre UNTEATRU:
UNTEATRU este un proiect cultural independent rezultat din dorința înființării unui spațiu dedicat activităților artistice. Trăsătura care conferă unicitate proiectului este obiectivul exclusiv cultural de la care organizatorii nu se abat: UNTEATRU nu servește scopurilor comerciale. El funcționează din 2010 ca vitrina în care produsul cultural devine exponat, iar spectatorul vizitator. Obiectivele UNTEATRU sunt vizibilitatea și promovarea tânărului artist, asigurarea unui spațiu de repetiții și producții independente și educația prin cultură.

30
/04
/24

Violoncelistul de talie internațională Andrei Ioniță va cânta la Iași în cadrul seriei concertelor organizate de Fundația Culturală Gaudium Animae. Recitalul va avea loc joi, 9 mai 2024, ora 19.00, în sala Henri Coandă de la Palatul Culturii Iași.

30
/04
/24

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, prin Departamentul de Cercetare, Dezvoltare, Inovare, și Centrul de Teatru Educațional Replika desfășoarpă, în perioada 27 mai-1 iunie 2024, evenimentul care încheie proiectul european TabThePAST. Taboo History. Fill the Past to Sense the Present (Istoria Tabu. Umple golurile din trecut pentru a percepe prezentul).

30
/04
/24

Luni, pe 29 aprilie, la Teatrului Național ,,I. L. Caragiale’’ din București, a avut loc cea de-a 18-a ediție a Galei Premiilor Gopo, în cadrul căreia au fost celebrate performanțele înregistrate de cinematografia română în ultimii ani.

30
/04
/24

În pofida starturilor false, primăvara pare a se fi împământenit. Asta mai ales dacă te iei după lumina care se filtrează printre copaci. Pare greu de crezut, iar oamenii de la meteo sunt fiecare un soi de Cassandra care a tot strigat „lup” până a rămas fără voce. Dar e suficient să tragem adânc aer în plămâni și, printre moleculele de îndoială își va face loc și aerul proaspăt. În întâmpinarea căldurii, acum că am trecut de cea mai crudă dintre luni, Vanner Collective invită publicul la trei spectacole dezghețate.

30
/04
/24

Galeria Jecza din Timișoara alături de Fundația Interart Triade magnetizează publicul din Veneția cu o expoziție în premieră în orașul celebrei Bienale de Artă, redeschizând vizitatorilor, după un deceniu un spațiu vechi de peste 900 de ani, cu o expoziție intens apreciată de critici, colecționari și iubitori de artă.

29
/04
/24

După „MANual”, spectacolul care a umplut sala la fiecare reprezentație de la Centrul Național al Dansului București (CNDB), Sergiu Diță, un coregraf în plină ascensiune, revine cu o nouă premieră. Publicul este invitat la „Memetics”, un spectacol de dans contemporan inspirat din cultura digitală, în 11 și 12 mai. Un spectacol care va ajunge viral, însă nu pe Internet, ci pe scenă.

29
/04
/24

Tuturor ne place să călătorim. În locuri exotice, în orașe aglomerate, la capătul lumii sau la doi pași de casă. Dar există și locuri unde poți călători în timp. Iar Râșnov este locul ideal pentru o astfel de experiență.

29
/04
/24

Romanul „Părinți” al Dianei Bădica este romanul unei generații. Este acel moment din proza noastră contemporană în care simți respirația unei scriitoare cu totul speciale, care reușește să surprindă suflul și sufletul unei generații în care s-au întâlnit și s-au ciocnit toate tranzițiile ultimelor decenii.

29
/04
/24

Timp de 12 zile, în perioada 17 mai – 9 iunie, copiii sunt așteptați, alături de părinții lor, la cea de-a opta ediție a Festivalului Opera Copiilor, unde vor fi întâmpinați cu surprize și activități distractive, desfășurate în locurile binecunoscute, dar și în spații recente deschise publicului.

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.