Program Zilele UNTEATRU – micro-festival de teatru, între 28 iulie și 4 august
https://www.ziarulmetropolis.ro/program-zilele-unteatru-micro-festival-de-teatru-intre-28-iulie-si-4-august/

Programul celei de-a 6-a ediţie a Zilelor Unteatru (28 iulie-4 august) prezintă spectacole şi concerte pentru iubitorii de teatru şi nu numai. Weekend-ul prelungit aduce în patru zile de sărbătoare nu mai puţin de opt spectacole de teatru, din care trei premiere, şapte concerte, expoziţii de fotografie şi sculptură.

Un articol de Liliana Matei|27 iulie 2016

 

Nume sonore de pe scena artistică și culturală din România au acceptat să fie invitate la micro-festivalul Zilele Unteatru. Robin and the Backstabbers, Byron, Lucia sau actori precum Șerban Pavlu vin să încânte iubitorii de artă din Capitală timp de patru zile.

“De ce Unteatru? Unteatru pentru ca din pură pasiune şi aproape lipsiți de orice mijloace, complet împotriva a ceea ce numim „mersul lucrurilor”, niste artişti se ambiționează să rămănă artişti, oferind poate cea mai complexă, originală şi proaspătă stagiune a unui teatru din Bucureşti. De ce Zilele Unteatru? Zilele Unteatru sunt aşa, un fel de „platouaş” cu tot ce are Unteatru mai bun, plus ceva invitați in concert, servit rece în plin sezon al nunților…ce poate fi mai apetisant?”, a declarat Șerban Pavlu, actor.

„E o mare bucurie pentru noi să cântăm din nou la Unteatru, de data asta la „Zilele unteatru”, cu ocazia aniversării lor. De ei ne leagă multe momente plăcute, găzduindu-ne primele concerte „wireless” în atmosfera intimă a vechiului lor sediu și făcându-ne să revenim ca spectatori și prieteni. Vă așteptăm pe toți cu drag la concertul nostru de sâmbătă, 30 iulie, să le urăm la mulți ani!”, a spus Dan Byron.

Împreună cu Andi Vasluianu, Șerban Pavlu, Oana Pellea, Marian Râlea, Marius Manole, Dorina Chiriac, Gianina Corondan și Lari Giorgescu, actori și prieteni Unteatru, au fost realizate video-uri de susținere al acestui proiect cultural inedit pe care le puteți viziona pe pagina de Facebook Unteatru.

Despre UNTEATRU:
UNTEATRU este un proiect cultural independent rezultat din dorința înființării unui spațiu dedicat activităților artistice. Trăsătura care conferă unicitate proiectului este obiectivul exclusiv cultural de la care organizatorii nu se abat: UNTEATRU nu servește scopurilor comerciale. El funcționează din 2010 ca vitrina în care produsul cultural devine exponat, iar spectatorul vizitator. Obiectivele UNTEATRU sunt vizibilitatea și promovarea tânărului artist, asigurarea unui spațiu de repetiții și producții independente și educația prin cultură.

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.