Proiectul de muzică electro ambientală LUNT a lansat „The Inner Border”, un labirint sonic desăvârșit
https://www.ziarulmetropolis.ro/proiectul-de-muzica-electro-ambientala-lunt-a-lansat-the-inner-border-un-labirint-sonic-desavarsit/

Proiectul leton de muzică electro ambientală LUNT, condus de compozitorul şi producătorul Gilles Deles-Velins, a lansat un nou material de studio numit, „The Inner Border”.

Un articol de Petre Ivan|15 februarie 2023

Compoziția de peste 15 minute este o explorare profundă a trăirilor umane într-un context istoric tot mai tragic.

Cu o structură compozițională coagulată în muzica electronică, „The Inner Border” își complimentează misterul sonor cu elemente ambientale și drone. Un amestec ce eliberează o trăire intensă, ce descrie un tărâm în ceață, o lume care ni se înfățișează tot mai străină.

Avem de-a face, deci, cu un labirint în care simțirile își găsesc cu greu scăparea, încolțite de un univers în destrămare. Pe cât de anevoioasă se arată călătoria propusă de LUNT, pe atât de intrigant rămâne ceea ce urmează a fi descoperit, punctul culminant.

Peste orice furtună, în sânul oricărei neliniști, se așază, la un moment dat, precum o mântuire, liniștea. Iar aici, Gilles, în cuprinsul acestor clipe de pace, își definitivează în tușe calme de culoare sonică, asemeni unui van Gogh împăcat cu sine, această nouă lucrare discografică.

Sunetul se desăvârșește în armonia unor nuanțe calde răpite dintr-un peisaj abstract și reconstruite pe o pânză țesută cu fir de suflet. Aici, în acest punct, ultimul touch îți aparține. Astfel, „The Inner Border”, dintr-o piesă cu dimensiuni și forme necunoscute devine parte din ființă, elementul lipsă din mecanismul uman. Un experiment muzical complex ce te poartă în stări diverse, uneori total străine și reci, dar care te prinde și care îți rămâne în memorie.

„The Inner Border” este disponibilă pentru comandă pe pagina oficială de bandcamp a proiectului și poate fi ascultată, în exclusivitate, pe soundcloud.

Citiţi şi:
07
/10
/22

Soprana Diana Alexe este un artist cu un foarte frumos și promițător început de carieră. Invitată pentru prima oară în Stagiunea de marți seara, secondată de pianista Raluca Ouatu, artista va evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român, marți, 11 octombrie 2022, la ora 19.00, într-un program de lieduri și arii din operă.

26
/09
/22

A XVII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, intitulată Orient Express, va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2022. Festivalul a început în București, în data de 16 septembrie, și va continua în Cluj cu opt concerte inedite.

21
/09
/22

Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție. Sibiu Jazz Festival reprezintă o întâlnire cu istoria, cu capitole scrise pe note înșirate peste jumătate de secol. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va suna în inima Sibiului, în spațiile deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ și Centrul Istoric (parada de jazz).