Proiectul muzical LIPICIOȘII aniversează trei ani de viață
https://www.ziarulmetropolis.ro/proiectul-muzical-lipiciosii-aniverseaza-trei-ani-de-viata/

Acum trei ani, nişte actori sibieni s-au decis să pună bazele unui proiect care să îmbine teatrul cu muzica, performance-ul şi poezia. Germenele aventurii se regăseşte în Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, când în primăvara anului 2012, Bogdan Sărătean a regizat un spectacol-lectură (Camera Isabelei) în prezenţa autorului, Jan Lauwers de la NeedCompany.

Un articol de Liliana Matei|15 decembrie 2015

Muzica originală pentru spectacol a fost compusă de Claudiu Fălămaș. Succesul “coloanei sonore” a lecturii i-a determinat pe cei implicați în spectacol să iasă la public, într-un format inedit, care îmbina poveștile personale cu muzica live.

Astfel s-a născut performance-ul “Despre vise și alte amăgiri” (primul show marca Lipicioșii), cu personaje precum Piticul Cioplitor de Sunete, Dada Embarasada, Matli Câinele Vostru și Mistrețul Cu Colții Degeaba. Prima ieșire la public a avut loc în decembrie 2012, în Bohemian Flow Art & Pub din Sibiu. În distribuție puteau fi găsiți cei patru Lipicioși care în această lună aniversează 3 ani de comuniune artistică: Claudiu Fălămaș, Andrada Grosu, Bogdan Sărătean și Dan Țilea <Matli>.

Spectacolul „Despre vise și alte amăgiri” s-a jucat și s-a cântat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, în cadrul Festivalului “25 de ore de teatru non-stop”, dar și pe scene din București, Timișoara, Vama Veche.

Sunt de remarcat prestațiile trupei în spații neconvenționale, de genul bisericilor părăsite sau al castelelor, spații preferate de cei patru artiști. În vara anului 2013, artiștii sibieni au concertat în Engelthal, pentru singurul locuitor al satului, ciobanul Aurel. Chiar dacă între timp, ciobanul Aurel a părăsit și el satul, LIPICIOȘII au susținut încă două concerte în vara anului 2014 în biserica părăsită din satul Engelthal (Mighindoala), la invitația artistului plastic Tara Von Neudorf.

În timp, LIPICIOȘII au adoptat și formatul de concert, putând fi văzuți live la festivaluri precum: HolzStock, Focus Festival, Huet Urban, Festivalul de pe Scări.

În 3 noiembrie 2015, în cadrul Festivalului Național de Teatru Independent de la București, LIPICIOȘII au scos la iveală un nou format, care îmbină versurile rostite cu muzica live.

Show-ul se numește “Despre iubire, beție și alte forme de singurătate (un basm muzical cu nuanțe de stand up tragedy)” și poate fi văzut în exclusivitate la Atrium Café Bistro & Art, miercuri, 16 decembrie, la ora 20.00.

Pe 19 decembrie, la ora 20.00, LIPICIOȘII vor concerta în aer liber, în Cupola luminată de pe pietonala Nicolae Bălcescu, în cadrul SIBIU LIGHTS & MORE.

Decembrie este așadar lună aniversară pentru LIPICIOȘII. Cu ocazia împlinirii a 3 ani de viață, trupa va susține 3 show-uri aniversare în Sibiu, orașul de baștină, după următorul program:

Miercuri, 16 decembrie 2015, ora 20.00, Atrium café Bistro & Art (Piața Mică, nr. 16) – “Despre iubire, beție și alte forme de singurătate (un basm muzical cu nuanțe de stand up tragedy)”. (rezervări la 0723287486)

Sâmbătă, 19 decembrie 2015, ora 20.00, Pietonala Sibiu, Cupola luminată – CONCERT aniversar în cadrul Sibiu Lights & More.

Sâmbătă, 19 decembrie 2015, ora 22.00, Imperium Live (Str. Nicolae Bălcescu nr. 24) – CONCERT cu intrare liberă. (rezervări la 0369 454 690)

Mai multe detalii pe pagina de facebook.

LIPICIOȘII este un proiect muzical marca BIS TEATRU.

11
/11
/15

După o experiență care sondează partea întunecată a sufletului uman (“Casa cu pisici” la Foarte Mic), dramaturgul Radu Iacoban revine cu „After Hours”, o comedie de “small talk”. Se joacă în Sala Mică a Naționalului bucureștean în cadrul proiectului 9G (Noua Generație).

11
/11
/15

Actorul American Leonardo DiCaprio împlineşte, astăzi, 41 de ani. Tot într-o zi de 11 noiembrie s-au mai născut scriitorii Fiodor Mihailovici Dostoievski (1821), Alfred de Musset (1810), Kurt Vonnegut (1922), Carlos Fuentes (1928) şi Mircea Dinescu (1950), regizorii Rene Clair (1898) şi Mircea Mureșan (1928) şi actriţele Demi Moore (1962) şi Calista Flockhart (1964). De asemenea, într-o zi de 11 noiembrie se stingeau din viaţă filozoful danez Søren Kierkegaard (1855) şi politicianul român Corneliu Coposu (1995)

11
/11
/15

În perioada 18-22 noiembrie 2015, Grupul editorial ALL va fi prezent la cea de-a XXII-a ediție a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învățătură. Cu această ocazie, va fi lansată ediția a doua a campaniei Cartea în așteptare, un proiect care încurajează lectura și cultivarea interesului pentru cărți în rândul tinerilor.

11
/11
/15

Joi, 12 noiembrie 2015, , începând cu ora 19.00, la Connect Hub (Bulevardul Dacia, nr. 99, etaj IV). scriitorul Răzvan Petrescu îşi lansează cel mai recent volum, “Ursulețul lui Freud” (editura Curtea Veche). Organizatorii evenimentului promit “o seară liniștită, dar tulburată de hohote de râs, şi o altfel de abordare a indecențelor literare.”

11
/11
/15

Miercuri, 18 noiembrie (19.00), Orchestra de Cameră Radio va susţine un concert dedicat francofoniei, eveniment ce se va derula chiar în prima zi a Târgului Gaudeamus Radio România - ediţia a XXII-a. Din program, Din program: Ciprian Porumbescu, Maurice Ravel, Franz Schubert (Simfonia nr. 6)

11
/11
/15

Miercuri, 18 noiembrie (19.00), Orchestra de Cameră Radio vă invită la un concert dedicat FRANCOFONIEI, eveniment ce se va derula chiar în prima zi a Târgului Gaudeamus Radio România - ediţia a XXII-a, în contextul în care invitat de onoare al târgului în 2015 este GADIF – Grupul Ambasadelor, Delegaţiilor şi Instituţiilor Francofone din România.

11
/11
/15

Molly Moon și Incredibila carte a hipnozei, regizat de Christopher N. Rowley, va fi prezentat în premieră națională, la Kinodiseea, Festivalul Internațional de Film pentru Copii. Filmul va putea fi văzut pe 13 noiembrie (de la ora 12.00, la Cinemateca Eforie), 14 noiembrie (de la ora16.30, Hollywood Multiplex – Mall Vitan) și 18 noiembrie 2015 (de la ora 17.00, la Cinemateca Eforie). Intrarea este liberă.

10
/11
/15

Marți, 17 noiembrie, de la ora 19.00, iubitorii de literatură au întâlnire, la Clubul Țăranului, cu David Grossman, unul dintre cei mai importanți scriitori israelieni, precum și unul dintre cei mai cunoscuți comentatori ai politicii țării sale.

10
/11
/15

Între 13 și 15 noiembrie, Casa de Cultură a Sindicatelor va găzdui a doua ediţie a celui mai „cool” festival de jazz din Sibiu, Mozaic Jazz Festival. Poziţionat deja ca un eveniment cultural de cea mai înaltă calitate, festivalul va aduce pe aceeaşi scenă şase trupe, dintre care trei în premieră pentru România.

10
/11
/15

Prima ediție a Festivalului Love is in the ART va avea loc, între 13 și 15 noiembrie, în mai multe spații din București, tema pricipală a evenimentului fiind o celebrare a modului în care dragostea se reflectă în diferitele domenii ale artei. Evenimentul va aduce în fața publicului, timp de 3 zile, piese de teatru, spectacole de dans contemporan, expoziții foto, proiecții de film și concerte.

10
/11
/15

"Cel ales", de Cristian Comeagă, a fost distins cu trei premii, zilele trecute, la gala International Filmmaker Festival of World Cinema din Milano. La rândul său, filmul independent semnat de Nicolae Constantin Tănase, "Lumea e a mea", a câştigat Discovery Award la cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Est-European de la Cottbus.