Rachmaninov, la Sala Radio, cu Horia Mihail şi Cristian Măcelaru
https://www.ziarulmetropolis.ro/rachmaninov-la-sala-radio-cu-horia-mihail-si-crisitan-macelaru/

Doi artişti români care au stârnit aprecierea deopotrivă a publicului român, cât şi a celui de peste hotare – dirijorul CRISTIAN MĂCELARU şi pianistul HORIA MIHAIL – se întâlnesc pe scena Sălii Radio, vineri, 11 decembrie (19.00), într-un eveniment în care iubitorii muzicii pot asculta şi unul dintre emoţionantele concerte semnate de compozitorul rus Serghei Rachmaninov, considerat ultimul mare compozitor romantic.

Un articol de Petre Ivan|8 decembrie 2015

În ipostază solistică, alături de Orchestra Națională Radio, HORIA MIHAIL, unul dintre cei mai apreciaţi pianişti români ai momentului, va interpreta Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră, compus de artistul rus la doar 18 ani, dar revizuit ulterior în mai multe rânduri.

Dirijor asociat al Filarmonicii din Philadelphia, cu o frumoasă carieră în special în S.U.A şi în Canada, CRISTIAN MĂCELARU colaborează în mod

Horia Mihail

Horia Mihail

curent cu Orchestra Métropolitain din Montréal, Orchestrele Simfonice din Washington, Seattle, Toronto și Baltimore.

Seara se va deschide cu uvertura Hebridele, creată de Mendelssohn după o vizită în arhipelagul cu același nume din nord-vestul Scoției.

Ca urmare a aceleiași călătorii întreprinse inițial în Anglia – la invitația Societății Filarmonice londoneze – și continuată printr-o vizită în Scoția, compozitorul a creat și cunoscuta Simfonie nr. 3, supranumită Scoțiana.

Concertul de la Sala Radio se va încheia cu Simfonia nr. 7, creație a lui Dvořák, compusă la invitația Societății Filarmonice londoneze.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet pe radioromaniacultural.ro şi romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărtureşti, Humanitas, în benzinăriile OMV şi la casa de bilete a Sălii Radio.

Foto: Rachmaninov, Horia Mihail, Crisitan Măcelaru – radioromaniacultural.ro

07
/10
/22

Soprana Diana Alexe este un artist cu un foarte frumos și promițător început de carieră. Invitată pentru prima oară în Stagiunea de marți seara, secondată de pianista Raluca Ouatu, artista va evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român, marți, 11 octombrie 2022, la ora 19.00, într-un program de lieduri și arii din operă.

26
/09
/22

A XVII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, intitulată Orient Express, va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2022. Festivalul a început în București, în data de 16 septembrie, și va continua în Cluj cu opt concerte inedite.

21
/09
/22

Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție. Sibiu Jazz Festival reprezintă o întâlnire cu istoria, cu capitole scrise pe note înșirate peste jumătate de secol. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va suna în inima Sibiului, în spațiile deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ și Centrul Istoric (parada de jazz).

20
/09
/22

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, revine în decembrie în România după 10 ani de la primul concert. Prima sa apariție artistică în România a avut loc în 2011 în cadrul Festivalului Internațional George Enescu de la București. Artista din Israel va susține un concert pe 11 decembrie la Sala Palatului din Capitală alături de chitaristul său și Orchestra Metropolitană București formată din peste 80 de artiști, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

20
/09
/22

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine în România într-un spectacol extraordinar pe 10 decembrie la Sala Palatului din București. Celebra cântăreață portugheză a mai încântat și în 2015 spectatorii români, promițând atunci că va reveni.