Radu Beligan, în Top 100 personalități din divertisment
https://www.ziarulmetropolis.ro/radu-beligan-in-top-100-personalitati-din-divertisment/

Actorul Român Radu Beligan a fost inclus într-un top al celor mai puternice o sută de personalităţi din lume din domeniul divertismentului. Alături de Beligan, în acest top se regăsesc numeroase celebrităţi de la Hollywood, conform Business Insider.

Un articol de Petre Ivan|8 februarie 2014

Actorul român Radu Beligan a fost inclus într-un top al celor mai puternice o sută de personalităţi din lume din domeniul divertismentului. Alături de Beligan, în acest top se regăsesc  numeroase celebrităţi de la Hollywood, conform Business Insider.

Ce îl face puternic pe Radu Beligan? „Acest actor român, în vârstă de 95 de ani, a fost declarat cel mai longeviv actor în activitate de către Guinness World Records”, se spune în materialul publicat pe Business Insider.

În acelaşi articol se precizează că în clasament apar actori, regizori, producători, directori de studiouri şi oameni reprezentativi pentru industria de divertisment, notează Mediafax.

În acest clasament se regăsesc personalităţi cu vârsta cuprinsă între un an (North West, fetiţa cântăreţului Kanye West şi a vedetei de televiziune Kim Kardashian) şi 100 de ani (actriţa Ellen Albertini Dow).

În clasament se află, printre alții, cântăreaţa şi actriţa Miley Cyrus (21 de ani), actriţa Jennifer Lawrence (23 de ani), actriţa Scarlett Johansson (29 de ani), actriţa Angelina Jolie (38 de ani), actorul Leonardo DiCaprio (39 de ani), actorul Ben Affleck (41 de ani), actorul Matthew McConaughey (44 de ani), actorul Hugh Jackman (45 de ani), regizorul şi producătorul J.J. Abrams (47 de ani), actorul Robert Downey, Jr. (48 de ani), actriţa Sandra Bullock (49 de ani), actorul Brad Pitt (50 de ani), actorul Kevin Spacey (54 de ani), vedeta de televiziune Oprah Winfrey (60 de ani), actorul Liam Neeson (61 de ani), Bob Iger, CEO al Walt Disney Corp. (62 de ani), actriţa Meryl Streep (64 de ani) şi scriitorul Stephen King (66 de ani).

Radu Beligan

Robert Redford, coleg cu Radu Beligan în topul al celor mai puternice o sută de personalităţi din lume din divertisment

Printre cele mai longevive personalităţi aflate în top se numără: actriţa Helen Mirren (68 de ani), actorul Michael Douglas (69 de ani), actorul Robert De Niro (70 de ani), regizorul şi producătorul Martin Scorsese (71 de ani), mogulul media Ted Turner (75 de ani), regizorul Ridley Scott (76 de ani), actorul Robert Redford (77 de ani), regizorul Woody Allen (78 de ani), actriţa Judi Dench (79 de ani), actorul, regizorul şi producătorul Clint Eastwood (83 de ani), actorul Sidney Poitier (86 de ani), actorul Christopher Lee (91 de ani), actriţa Betty White (92 de ani), actorul Mickey Rooney (93 de ani), actriţa Zsa Zsa Gabor (96 de ani) şi actorul Kirk Douglas (97 de ani), informează Mediafax.

În decembrie 2013, Radu Beligan şi-a sărbătorit cea de-a 95-a aniversare pe scena Teatrului Metropolis din Bucureşti, unde a jucat în spectacolul în premieră „Lecţia de violoncel”, fiind astfel alături de publicul care l-a aplaudat în cei 75 de ani de carieră, dar şi de prieteni, colegi şi membri ai familiei.

Radu Beligan

De asemenea, Radu Beligan a primit titlul de cel mai longeviv actor încă în activitate pe scena de teatru din partea Cărţii Recordurilor Guinness.

Foto cu Radu Beligan și – Teatrul Metropolis, Petrica Tanase și Cinemagia

25
/06
/14

Primul festival din România care aduce muzica bună în parcurile orașului, Jazz in the Park, organizat la Cluj-Napoca, se pregătește intens pentru ediția a doua. Între 4 și 6 iulie, mii de iubitori ai jazz-ului sunt așteptați „să acapareze” Parcul Central.

25
/06
/14

Proiectul Cinema-Edu aduce limbajul artistic al cinematografiei în vocabularul fiecărui licean. Pe parcursul a șase luni de proiecții, elevii învață să aprecieze filmele de artă și, mai ales, să înțeleagă formele sale de vizionare.

25
/06
/14

Managerul Operei Naţionale din Iaşi, Beatrice Rancea, îl acuză pe directorul Teatrului Naţional ieşean, Cristian Hadji-Culea, de lipsă de colaborare şi afirmă că acesta i-a spus că personalul operei "incomodează" şi că trebuie să părăsească clădirea, Hadji-Culea negând în schimb orice neînţelegeri.

25
/06
/14

De la Bruckner la Tina Turner…ar putea fi o cale lungă – şi totuşi nu e chiar aşa. Pentru că în mod poate ciudat, într-o singură săptămână se lansează în cadrul aceleiaşi mari case de discuri – Deutsche Grammophon – discuri care conţin şi muzica lui Bruckner, dar şi a Tinei Turner.

25
/06
/14

Lungmetrajul "Kira Kiralina", regizat de Dan Piţa, o adaptare după romanul omonim scris de Panait Istrati, va intra în cinematografele din România pe 5 septembrie. Pelicula îi are în distribuţie pe Iulia Dumitru, Iulia Cîrstea, Corneliu Ulici, Ștefan Iancu, Mircea Rusu, Florin Zamfirescu, Andrei Runcanu şi Ovidiu Niculescu.

24
/06
/14

În cadrul serialului „Iubiri care au făcut istorie”, Ziarul Metropolis vă prezintă poveștile de dragoste ale Reginei Maria (1875-1938), despre care se spunea că e una dintre cele mai frumoase și mai senzuale femei din Europa.

24
/06
/14

Soprana Bianca Ionescu, prim solistă a Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian“ din Bucureşti, a reuşit să fascineze atât publicul din România, cât şi publicul din străinătate.

24
/06
/14

Forma corectă a acestor cuvinte depinde de statutul de adverb sau de adjectiv pe care îl au în propoziții sau fraze. Dacă apar lângă un substantiv, deci sunt adjective, au forme variabile – minim, minimă, minimi, minime (valoare minimă, punctaj minim) și maxim, maximă, maximi, maxime (nivel maxim, dimensiune maximă).

24
/06
/14

Un alt laureat al Premiului Nobel pentru Literatură a intrat în portofoliul Polirom. Este vorba despre Kenzaburō Ōe (n. 1935), unul dintre marii prozatori japonezi ai secolului XX, din opera căruia Editura Polirom a publicat romanele Stîrpiţi răul de la rădăcină, împuşcaţi copiii şi 17.

24
/06
/14

Sâmbătă aceasta, pe 28 iunie, Grădina Botanică din Bucureşti se transformă în cinema outdoor şi se pregăteşte pentru cel mai mare picnic nocturn din capitală. Nu orice fel de picnic, ci unul cu scurtmetraje premiate la marile festivaluri ale lumii, poveşti cinematografice care vor pune la încercare imaginaţia cinefililor bucureșteni între 21:00 și 5 dimineaţa.