Radu Beligan: „Te-ai întrebat vreodată unde se duc emoţiile oamenilor?“
https://www.ziarulmetropolis.ro/radu-beligan-te-ai-intrebat-vreodata-unde-se-duc-emotiile-oamenilor/

„Te-ai întrebat vreodată unde se duc emoţiile oamenilor? Emoţiile sunt transmise prin gesturi şi cuvinte, iar cuvintele sunt puse în cântece. Şi cântecele se ascultă la un concert. Ştii foarte bine că un concert înseamnă fericire pentru mai mulţi oameni în acelaşi timp. Iar fericirea este transmisă mai departe, de oameni“, spune Radu Beligan, într-un monolog pe care l-a avut înainte să înceapă concertul trupei Vunk, de luna aceasta.

Un articol de Corina Vladov|31 octombrie 2013

„Te-ai întrebat vreodată unde se duc emoţiile oamenilor? Emoţiile sunt transmise prin gesturi şi cuvinte, iar cuvintele sunt puse în cântece. Şi cântecele se ascultă la un concert. Ştii foarte bine că un concert înseamnă fericire pentru mai mulţi oameni în acelaşi timp. Iar fericirea este transmisă mai departe, de oameni“, spune Radu Beligan, într-un monolog pe care l-a avut înainte să înceapă concertul trupei Vunk, de luna aceasta.

„Noi toţi suntem responsabili pentru fericirea celorlalţi. Şi tu faci parte din formula fericirii. Dar fără exprimarea sau exteriorizarea ei, fericirea nu există! Fericirea are nevoie de oameni pentru a se naşte şi, de cele mai multe ori, ea ne alege pe noi. Noi doar trebuie să fim pregătiţi să o primim“, mai spune Radu Beligan.

Citiţi şi: Lectia de violoncel. Radu Beligan, sărbătorit la Teatrul Metropolis, chiar de ziua lui, la 95 de ani!

Radu Beligan Foto Petrica Tanase

Click aici pentru fotogalerie Acasă la Radu Beligan

Membrii trupei Vunk au anunţat pe site-ul formaţiei că Radu Beligan a filmat timp de două ore momentul pentru „31013 #asasishow”.

Monologul lui Radu Beligan, rostit înaintea concertului

„Când am scris textul pentru monologul de introducere nu ştiam sigur că Radu Beligan va avea timp sau va accepta să colaboreze cu noi. Dar aveam timbrul vocii dânsului în minte când îl scriam şi îmi imaginam cum ar suna.

Am fost extrem de bucuros când ne-a confirmat că îi place ideea şi că o să colaborăm, dar cel mai emoţionat am fost la filmare. Am văzut un om foarte fragil, din punct de vedere fizic, dar foarte puternic spiritual, cu aceeaşi privire care aduce linişte în jurul său şi care are aceeaşi pasiune de pe scenă, aşa cum îl ştiam eu când mergeam să-l văd jucând.

Citiţi şi: Radu Beligan: „Sunt un băiat de la ţară, iar băiatul ăsta a luat masa cu Regina Angliei“

După ce s-a terminat filmarea, tot nu-mi venea să cred că Radu Beligan a dat voce unui text scris de mine. Şi acum mă trec toţi fiorii de bucurie când mă gândesc la acea zi şi la liniştea care s-a aşternut în Sala Polivalentă când a început concertul cu acest moment…“, povesteşte Cornel Ilie, liderul trupei Vunk. Prima piesă din concert, care însoţeşte monologul, se numeste „Gata!“.

Foto cu Radu Beligan: Petrică Tănase

24
/03
/17

“Nu sunt sigur dacă sunt un actor care participă la curse de maşini sau un şofer de curse care face actorie.” - Steve McQueen. Într-o zi de 24 martie (1930) se năștea unul dintre cei mai îndrăgiți actori americani. Numit „King of Cool” pentru modul nonşalant în care şi-a interpretat personajele, Steve McQueen a debutat în 1956 cu un rol în „Cineva acolo sus mă iubeşte”.

24
/03
/17

Într-o zi de 24 martie înceta din viaţă scriitorul francez Jules Verne, creatorul romanului de anticipaţie modern și se nășteau Harry Houdini (Erich Weiss),celebrul iluzionist american și Steve McQueen, actorul american supranumit "King of Cool".

23
/03
/17

În Gaziantep, legenda spune că în noaptea de 22 martie Sultana Nevruz, transformată în pasăre traversează văzduhul, anunțând sosirea Primăverii. Brățările de la mâini și picoare umplu cerul cu sunete mirifice iar voalurile ei împodobesc pământul în mii de culori. Pe 27 martie (ora 19:00), la Opera Naţională din Bucureşti vor fi prezentate tradiţiile lumii turce, în spectacolul de sunete şi culori susţinut de Orchestra Naţională de Instrumente Folclorice Turksoy.

23
/03
/17

„Faust”, unul dintre cele mai așteptate spectacole produse de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, revine la Fabrica de Cultură, cu primele reprezentații din acest an, programate în 8 și 9 aprilie. Spectacolul a avut până acum 160 de reprezentații, vizionate de aproximativ 57.600 de spectatori.

22
/03
/17

Vineri, 24 martie 2017, de la ora 19.00, dirijorul Cristian Măcelaru, unul dintre cei mai reprezentativi dirijori români pe scenele muzicale din Statele Unite și Europa, revine la Sala Radio, alături de Orchestra Națională Radio, într-un concert care o avea ca protagonistă pe tânăra pianistă Alexandra Dariescu.

22
/03
/17

Despre cum „Sieranevada”, „Câini” și „Inimi cicatrizate” și-au împărțit cele mai multe trofee Gopo. Despre cele mai inspirate și mai puțin inspirate momente ale galei. Și despre refuzul unor regizori precum Cristian Mungiu de a fi asociați cu Premiile Gopo.

22
/03
/17

Joi, 23 martie, de la ora 19:00, la Café Verona, Librăria Cărtureşti (str. Arthur Verona, 13-15, sector 1) din Bucureşti, jurnalistul Adrian Georgescu va vorbi despre Exitus, cel mai nou roman al său, apărut recent în colecţia „Ego. Proză” a Editurii Polirom, disponibil în librăriile din ţară şi în format electronic.

22
/03
/17

“Noi toţi vrem ca oamenii să nu ne mintă şi totuşi ne doare cumplit adevărul.” – Tora Vasilescu. Actrița care a debutat pe vremea studenției în “Cursa” lui Daneliuc (1975) împlineşte, astăzi, 66 de ani.

22
/03
/17

Cel mai râvnit trofeu la Gala Premiilor Gopo, “Cel mai bun film de lungmetraj al anului”, a fost câștigat de pelicula "Sierranevada", în regia lui Cristi Puiu. Filmul lui Puiu a primit șase premii, la fel ca și pelicula "Câini", în regia lui Bogdan Mirică.