Razvan Suma va concerta la Palas Mall Iaşi
https://www.ziarulmetropolis.ro/razvan-suma-va-concerta-la-palas-mall-iasi/

Astăzi, de la ora 19.00, muzica clasică va răsuna live la Palas Mall din Iaşi, unde Răzvan Suma, solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio România, va interpreta Brahms alături de pianistul Josu Okinena.

Un articol de Andrada Văsii|6 octombrie 2013

Astăzi, de la ora 19.00, muzica clasică va răsuna live la Palas Mall din Iaşi, unde Razvan Suma, solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio România, va interpreta Brahms alături de pianistul Josu Okinena.

Radio România Muzical aduce, din nou, muzica clasică mai aproape de publicul zilelor noastre: între 1 şi 31 octombrie, 5 minute de muzică clasică pot fi ascultate în spaţii neconvenţionale din întreaga Românie: hipermarketuri, mall-uri,  librării, şcoli, muzee, graţie campaniei „Ascultă 5 minute de muzică clasică”.

Este o modalitate inedită de a familiariza publicul larg cu muzica clasică şi totodată, o avanpremieră pentru recitalul pe care cei doi muzicieni îl vor susţine la Sala Caudella din Iaşi în 8 octombrie, la ora 19.00.

Tur de forţă pentru Razvan Suma

Între 8 şi 29 octombrie, violoncelistul Razvan Suma desfăşoară turneul „Vă place Brahms?”, interpretând în 13 oraşe din România, alături de pianistul spaniol Josu Okinena, cele două sonate pentru violoncel şi pian de Johannes Brahms.

Citiți și: Va place Brahms? Violoncelistul Răzvan Suma revine pe 13 scene

În perioada următoare, şi alte recitaluri-surpriză susţinute de Razvan Suma şi Josu Okinena vor avea loc în spaţii neconvenţionale, însă cu public numeros: în 9 octombrie, la Iulius Mall din Suceava, în 14 octombrie, la Iulius Mall din Timişoara şi în 16 octombrie, la Iulius Mall din Cluj-Napoca.

Razvan Suma

Razva Suma va concerta la Iulius Mall, în Iaşi

Pentru ca povestea turneelor lui Razvan Suma să fie cu adevărat una interesantă, Sonata nr. 1 în mi minor este puternic influenţată de Bach, tema principală a primei mişcări şi fuga fiind inspirate din lucrarea „Arta fugii”, semnată de înaintaşul lui Brahms.

„Ascultă 5 minute de muzică clasică” este o campanie iniţiată de Radio România Muzical cu scopul de a aduce muzica clasică cât mai aproape de publicul larg. Campania a ajuns la a şaptea ediţie, fiind primită cu succes şi mult interes de public la ediţiile precedente, desfăşurate de două ori pe an, începând din 2010.

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook

Vă place Brahms? – turneu naţional susţinut de Razvan Suma

Marţi, 8 octombrie, ora 19.00,   IAŞI – Sala Caudella

Joi, 10 octombrie, ora 18.30, SUCEAVA – Colegiul de Artă « Ciprian Porumbescu »

Duminică, 13 octombrie, ora 19.00,  DEVA – Palatul Magna Curia

Marţi, 15 octombrie, ora 19.00, TIMIŞOARA – Sala Capitol

Joi, 17 octombrie, ora 19.00,  CLUJ-NAPOCA – Colegiul Academic

Vineri, 18 octombrie, ora 18.00,  BAIA MARE – Sala Rotary a Liceului de Arte

Duminică, 20 octombrie, ora 19.00, CAREI – Castelul din Carei

Luni, 21 octombrie, ora 19.00,   BISTRIŢA – Sala Sinagogii

Marţi, 22 octombrie, ora 19.00,  ORADEA – Sala de concerte „Enescu-Bartók”

Joi, 24 octombrie, ora 19.00,   PITEŞTI – Casa de Cultură a Sindicatelor

Vineri, 25 octombrie, ora 19.00,  BRAŞOV – Centrul Cultural “Patria”

Sâmbătă, 26 octombrie, ora 18.00,  ARCUŞ – Centrul de cultură

Marţi, 29 octombrie, ora 19.00,  BUCUREŞTI – Sala Radio

Info:

Biletele pentru „Vă place Brahms?“ se pot achiziţiona de la sălile de concerte din ţară, iar în Bucureşti de la casa de bilete a Sălii Radio, la oficiile Poştei Române, Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, Magazinele Germanos.

Foto credit: Mihai Stetcu, Adi Stoicoviciu, foto Razvan Suma

21
/11
/22

În perioada 21-27 noiembrie 2022, Ateneul Național din Iași va susține un turneu inedit pe cele mai importante scene de teatru ale Bucureștiului. Maratonul teatral va cuprinde 10 spectacole în 7 zile și va aduce în fața publicului din capitală nume mari ale teatrului românesc: Maia Morgenstern, Gheorghe Visu, Marius Bodochi, Claudiu Bleonț sau Vlad Rădescu, alături de îndrăgiții actori ai Ateneului ieșean.

17
/11
/22

Deschiderea oficială a celei de-a 8-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru Interferențe, organizat de Teatrul Maghiar de Stat Cluj, va avea loc joi, 17 noiembrie, de la ora 18.00, în foaierul de la etaj al Teatrului. Evenimentul va debuta cu vernisajul expoziției Eternal Yorick - Life Book Antal, care prezintă creația scenografului Csaba Antal.

17
/11
/22

Miercuri, 23 noiembrie 2022 (de la 19.00), unul dintre cele mai prestigioase ansambluri muzicale din România, CORUL ACADEMIC RADIO, ce aniversează în acest an 82 de ani de existență, va susține la Sala Radio primul său concert integral din această stagiune. Sub bagheta dirijorului ansamblului – CIPRIAN ȚUȚU – publicul va asculta o partitură rareori interpretată în România: Petite messe solennelle (Mica misă solemnă), semnată de ROSSINI, celebrul compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale ca „Il barbiere di Siviglia” (Bărbierul din Sevilla) și „La Cenerentola” (Cenușăreasa).

17
/11
/22

Cea de-a XVIII-a Conferință a șefilor de stat și de guvern ai țărilor care au în comun limba franceză - Sommet-ul Francofoniei - va fi organizată, anul acesta, în Insula Djerba (Tunisia), în perioada 19 - 20 noiembrie 2022. Cu această ocazie, artista Irina Sârbu și bandul alături de care cântă - format din Puiu Pascu, Ciprian Parghel și Tudor Parghel - vor susține vineri, 18 noiembrie 2022, ora 19.45, un concert în cadrul Satului Francofoniei, cu sprijinul Institutului Cultural Român.

17
/11
/22

Opera Națională București prezintă sâmbătă, 19 noiembrie, ora 18:30, premiera spectacolului de balet „Lacul lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, regia și coregrafia Oleg Danovski, adaptarea și punerea în scenă Oleg Danovski Jr., scenograf costume Viorica Petrovici, scenograf decoruri Adrian Damian. Conducerea muzicală Iurie Florea.

15
/11
/22

Două viori aflate în patrimoniul Muzeului George Enescu, instrumente atinse de magia unuia dintre cei mai însemnaţi interpreți ai secolului XX, compozitorul George Enescu, vor fi văzute și auzite pe 19 noiembrie, la Ateneul Român.

11
/11
/22

A fost numit „cel mai cunoscut bluesman român” și „gringo de România”, însă de fapt eludează multe categorisiri. Un artist self-made, care s-a reinventat de mai multe ori – și pare să nu se oprească încă.

10
/11
/22

Miercuri, 16 noiembrie 2022 (de la 19.00), Sala Radio va fi gazda unui eveniment special: concertul prezentat de Orchestra de Cameră Radio, în parteneriat cu Ambasada Portugaliei la București, este dedicat centenarului scriitorului José Saramago (1922-2010), laureat al Premiului Nobel pentru Literatură (1998).