Medeea Marinescu şi Leontina Văduva, în recital la Ateneu
https://www.ziarulmetropolis.ro/recital-la-ateneu-cu-leontina-vaduva-si-medeea-marinescu/

Duminică, 27 octombrie, de la ora 19.00, Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură, în parteneriat cu Filarmonica George Enescu, organizează recitalul omagial “Verdi-Wagner: Corespondeţe”, la care vor participa soprana Leontina Văduva şi actriţa Medeea Marinescu.

Un articol de Corina Vladov|10 octombrie 2013

Duminică, 27 octombrie, de la ora 19.00, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, în parteneriat cu Filarmonica George Enescu, organizează recitalul omagial „Verdi-Wagner: Corespondențe”, la care vor participa soprana Leontina Văduva și actrița Medeea Marinescu.

Anul muzical 2013 stă sub emblema plină de forţă a doi dintre compozitorii care au redefinit genul liric: Richard Wagner şi Giuseppe Verdi: doi poli, la Nord şi la Sud de Alpi, doi compozitori vizionari, două sensibilităţi care au trasat decisiv parcursul teatrului muzical în veacul al XIX-lea.

Fără excepţie, toate instituţiile muzicale ale lumii au ales să marcheze bicentenarul naşterii celor doi giganţi ai componisticii europene prin evenimente speciale. O face si Filarmonica „George Enescu”, printr-o formulă de recital cu totul inedită.

Medeea Marinescu si Leontina Vaduva

 Medeea Marinescu şi Leontina Văduva, pe acelaşi afiş

În 27 octombrie 2013, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură vă invită să îi cunoaşteţi pe Wagner şi pe Verdi, dar, în egală măsură, pe Richard şi pe Giuseppe, prin ochii, rândurile şi filtrul spiritual al celor care le-au fost aproape ani mulţi: Cosima Wagner şi Giuseppina Strepponi.

Fragmente de corespondenţă, inedite pentru publicul bucureştean, dar şi lied-uri şi canzone din creaţia camerală – iată coloanele (împletite, ca într-un chiostro medieval) care susţin o serată guvernată de eleganţă şi excelenţă artistică. Muzica şi proza se întâlnesc precum cele două protagoniste care le sunt ambasadori: soprana Leontina Văduva şi actriţa Medeea Marinescu. Li se adaugă pianistul Masakatsu Nakano şi prezentatorul Marius Constantinescu.

INFO

Biletele pot fi cumpărate de la case de bilete a Ateneului Român (str. Constantin Esarcu nr. 2), de marți până vineri, între orele 12 și 19. tel: 0213156875

05
/12
/23

„O, ce veste minunată!”, „La Vitleem colo-n jos”, „Bună dimineața la Moș Ajun”, „Have Yourself a Merry Little Christmas” sau „Noël”? Cele mai frumoase și mai îndrăgite colinde românești, dar și cântece internaționale de Crăciun vor răsuna pe scena Sălii Radio în luna decembrie, în cadrul a patru concerte extraordinare.

05
/12
/23

Dacă printre dorințele pe care vi le stabiliți pentru Noul An se numără mai multe momente de relaxare și seri petrecute cu cei dragi ascultând muzică bună, atunci o idee perfectă ar fi noile abonamente sau bilete la Sala Radio, pentru concertele din perioada ianuarie-martie 2024!

04
/12
/23

Începutul lunii decembrie aduce primele concerte din turneul de lansare al noilor albume Alternativ Quartet — Deocamdată suntem / Departe de solstiţiu. Acestea vor avea loc pe 5 decembrie la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, pe 8 decembrie la Palatul Culturii din Iaşi, şi pe 14 decembrie la Casa Tranzit din Cluj-Napoca.

04
/12
/23

Turneul Național ”Duelul Viorilor” a început cu un concert sold out la Ateneul Român din București. În fața unei săli arhipline, violoniștii Liviu Prunaru, din echipa Stradivari și Gabriel Croitoru, din echipa Guarneri, arbitrați de pianistul Horia Mihail, au susținut sâmbătă, 3 decembrie, prima rundă din Duelul Viorilor.

04
/12
/23

Începutul ultimei luni a anului aduce pe scena operei din București un spectacol al Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess” (DescOperă La Traviata), conferințele operei (Scena Gândirii îl va avea ca invitat pe președintele Academiei Române, istoricul Ioan-Aurel Pop), două titluri de operă (La Traviata de Giuseppe Verdi și Lohengrin de Richard Wagner) și un balet (Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski).