Recital Mozart/Beethoven/Brahms la Sala Radio!
https://www.ziarulmetropolis.ro/recital-mozart-beethoven-brahms-la-sala-radio/

Un frumos program Mozart/Beethoven/Brahms vă aşteaptă miercuri, 10 aprilie (19.00), la Sala Radio, în recitalul propus de violonista Cristina Anghelescu şi pianistul Mihai Ungureanu!

Un articol de Petre Ivan|3 aprilie 2019

Solistă a Orchestrelor şi Corurilor Radio, Cristina Anghelescu a fost invitată să concerteze în săli renumite ca Schauspielhaus – Berlin, Ceaikovski – Moscova, Teatro Monumental y Auditorium – Madrid, Smetana Hall – Praga, St. John’s Smith Square – Londra, Finlandia Hall – Helsinki şi în compania unor orchestre importante din Dresda, Paris, Praga, Bratislava, Moscova, Londra etc.

Din anul 1981, Mihai Ungureanu desfăşoară o activitate concertistică marcată prin concerte şi recitaluri prezentate alături de orchestre simfonice din ţară şi din străinătate – America (SUA, Canada), Japonia și Europa.

În programul serii veți asculta: Mozart – Sonata în Si bemol major, Beethoven – Sonata nr. 10 în Sol major și Brahms – Sonata nr. 3 în re minor și Scherzo.

Cristina Anghelescu

CRISTINA ANGHELESCU a începit studiul viorii la vârsta de 6 ani cu tatăl sau, violonistul Aurelian Anghelescu și a absolvit Universitatea Națională de Muzică București la clasa renumitului violonist Ștefan Gheorghiu (discipol al lui David Oistrah). Este laureată a concursurilor internaționale: „J.Thibaud” – Paris, 1981, „Alberto Curci” – Napoli, 1983, „Tibor Varga” – Sion, 1983, „Dr. Luis Sigale” – Vina del Mar, 1985, „Ceaikovski” – Moscova, 1986, „Jan Sibelius” – Helsinki, 1990 ș.a. A efectuat numeroase turnee în toate țările Europei, în Taiwan, Thailanda, America de Sud și cea de Nord. A realizat înregistrari, multe dintre ele fiind lansate pe CD (concertele de Mozart, Ceaikovski, Mendelssohn, George Lloyd, Anotimpurile de Vivaldi).

Născut la Craiova în anul 1958, MIHAI UNGUREANU a debutat ca solist concertist la 16 ani, pe scena Filarmonicii din Craiova, unde a interpretat Concertul în Mi bemol major pentru pian şi orchestră de Liszt. A fost director general şi director artistic al Filarmonicii Oltenia din Craiova, în perioada respectivă întreprinzând numeroase turnee alături de orchestra simfonică în Italia, Germania, Franţa, Elveţia, Spania, Gibraltar.

A efectuat înregistrări discografice la casa de discuri Electrecord (Bucureşti), cu un repertoriu ce cuprinde: G. Enescu-Sonata a III-a, în caracter popular românesc (cu violonista Luminiţa Rogacev), J. Brahms – Cvartet cu pian (cu ansamblul Trio Consonanţe) ş.a. A mai realizat două CD-uri la casa de discuri Bella Musica (Freiburg) ce cuprind: J. Haydn – Concertele pentru pian (alături de Orchestra de Cameră Alicante, dirijor Alfonso Saura), G. Gershwin – Rhapsody in Blue şi Concertul în Fa major pentru pian (cu orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul – Timişoara, dirijor Camil Marinescu).

Mihai Ungureanu a susţinut cursuri de măiestrie interpretativă în Italia, Franţa, Germania şi Moldova şi este invitat în jurii ale unor concursuri cum ar fi: concursul Viotti (Valsesia), Cittá di Cantù (Como-Italia), Franz Schubert (Italia).

 *

 Concertele pot fi ascultate în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.

Biletele la concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro.

Foto: Recital Mozart/Beethoven/Brahms – orchestreradio.ro.

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

30
/01
/24

Pentru pasionații de muzică cultă, apare o noutate pe segmentul evenimentelor live: o nouă serie de concerte va avea loc periodic, la Sala Dalles din Capitală, sub titulatura Musical Extravaganza: evenimentele aduc intensitatea şi culoarea operei și operetei într-un cadru mai personal, prin concerte cu repertoriu specific dar şi alte tipuri de sonorităţi, în adaptare clasică şi interpretarea unor nume consacrate ale scenei lirice.

29
/01
/24

Duminică, 11 februarie 2024, de la ora 19:00, violoncelistul Marin Cazacu și Ansamblul Violoncellissimo vor susține un concert extraordinar pe scena Filarmonicii din Sofia, cu un program foarte divers: muzică de toate genurile, adaptată pentru violoncel, de la coloana sonorǎ a unor  filme celebre, la valsuri, marșuri și lucrări de Mozart în variantă... rock.