Regal de Balet la TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/regal-de-balet-la-tnb/

Anul Centenarului României este ocazia perfectă pentru a sărbători 100 de ani de unitate naţională într-o seară de diversitate artistică internaţională! Pornind de la această idee, Asociaţia Nevoia de Educaţie, alături de balerina Alice Minoiu, vă invită pe 3 Septembrie 2018, la Gala Regal de Balet la TNB dedicată celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918, în care balerini străini şi români, care profesează în întreaga lume, se vor reuni în Sala Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|16 august 2018

Gala „Regal de Balet la TNB” este un spectacol al excelenței coregrafice! Bucuria împlinirii a o sută de ani de la Marea Unire va fi redată prin fiecare piruetă a balerinilor renumiți precum: Iana Salenko și Dinu Tămăzlăcaru – Berlin State Ballet, Marina Minoiu și Emerson Moose – The Royal Danish Ballet, Robert Enache, Andra Ionete și  Răzvan Cacoveanu – Opera Națională București. Acestor balerini li se vor alătura Tudor Moldoveanu și Alexandra Pera – Czech National Ballet, Mihail Sosnovschi, Alaia Rogers și Marian Furnică – Vienna State Ballet, Alban Lendorf – American Ballet Theatre, Calvin Richardson – The Royal Ballet, Akane Ichii – Estonian National Ballet, Maya Negishi – Teatrul de Balet din Sibiu, Amyra Badro – Teatro Principal de Zaragoza, Ana Bodea – artist independent, Cristian Preda – artist independent 

Momente îndrăgite ale baletului clasic precum „La Sylphide” cât și lucrări coregrafice de succes „Les Bourgeois” vor fi completate de acordurile marilor compozitori români George Enescu și Ciprian Porumbescu.

Vor fi un liant feeric între arta baletului și tradiția românească, lucrări spectaculoase încărcate de emoție autentică, energie autohtonă și noblețe. Jocul coregrafic include, de asemenea, și lucrările tânărului Ross Freddie Ray, fost balerin al Operei Naționale București, absolvent și preminant al Royal Ballet School din Londra, ale lui Radu Poklitaru, Ben Van Cauwenburgh, Andrei Cozlac și Calvin Richardson.

Avem nevoie de artă pentru a ne îmbogăți mintea și spiritul! Avem nevoie de o Românie culturală care să ne ofere bucurie!”, subliniază Alice Minoiu, inițiatorul Proiectului.

Inițiatorul proiectului și co-organizator este Alice Minoiu, balerină și absolventă a Universității „Gheorghe Cristea”, secția Coregrafie, implicată în promovarea artei coregrafice în România.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române semnalizate Bilete.ro, pe www.mystage.ro, precum și la Casa de bilete a Teatrului Național București.

Foto: Regal de Balet la TNB – Facebook

24
/11
/22

Dacă vreți să aniversați Ziua Națională a României într-un cadru select, atunci un frumos concert la Sala Radio este o alegere inspirată. Joi, 1 decembrie (de la 19.00), apreciatul dirijor CRISTIAN MANDEAL se va afla la pupitrul ORCHESTREI NAȚIONALE RADIO, într-un eveniment care va cuprinde partituri semnate de Ion Dumitrescu, Edward Elgar și Camille Saint-Saëns.

22
/11
/22

România pe mai multe voci se aude, pe 1 Decembrie 2022, între orele 14.00 și 19.00, la Radio România Cultural. România celor care au ales să plece și a celor care au decis să rămână. România despre care se vorbește puțin. Cea în care unii au reușit în ciuda tuturor piedicilor și cea care a fost rampa de lansare pentru alții, care acum îi fac cinste peste hotare.

21
/11
/22

În perioada 21-27 noiembrie 2022, Ateneul Național din Iași va susține un turneu inedit pe cele mai importante scene de teatru ale Bucureștiului. Maratonul teatral va cuprinde 10 spectacole în 7 zile și va aduce în fața publicului din capitală nume mari ale teatrului românesc: Maia Morgenstern, Gheorghe Visu, Marius Bodochi, Claudiu Bleonț sau Vlad Rădescu, alături de îndrăgiții actori ai Ateneului ieșean.

17
/11
/22

Deschiderea oficială a celei de-a 8-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru Interferențe, organizat de Teatrul Maghiar de Stat Cluj, va avea loc joi, 17 noiembrie, de la ora 18.00, în foaierul de la etaj al Teatrului. Evenimentul va debuta cu vernisajul expoziției Eternal Yorick - Life Book Antal, care prezintă creația scenografului Csaba Antal.

17
/11
/22

Miercuri, 23 noiembrie 2022 (de la 19.00), unul dintre cele mai prestigioase ansambluri muzicale din România, CORUL ACADEMIC RADIO, ce aniversează în acest an 82 de ani de existență, va susține la Sala Radio primul său concert integral din această stagiune. Sub bagheta dirijorului ansamblului – CIPRIAN ȚUȚU – publicul va asculta o partitură rareori interpretată în România: Petite messe solennelle (Mica misă solemnă), semnată de ROSSINI, celebrul compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale ca „Il barbiere di Siviglia” (Bărbierul din Sevilla) și „La Cenerentola” (Cenușăreasa).

17
/11
/22

Cea de-a XVIII-a Conferință a șefilor de stat și de guvern ai țărilor care au în comun limba franceză - Sommet-ul Francofoniei - va fi organizată, anul acesta, în Insula Djerba (Tunisia), în perioada 19 - 20 noiembrie 2022. Cu această ocazie, artista Irina Sârbu și bandul alături de care cântă - format din Puiu Pascu, Ciprian Parghel și Tudor Parghel - vor susține vineri, 18 noiembrie 2022, ora 19.45, un concert în cadrul Satului Francofoniei, cu sprijinul Institutului Cultural Român.

17
/11
/22

Opera Națională București prezintă sâmbătă, 19 noiembrie, ora 18:30, premiera spectacolului de balet „Lacul lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, regia și coregrafia Oleg Danovski, adaptarea și punerea în scenă Oleg Danovski Jr., scenograf costume Viorica Petrovici, scenograf decoruri Adrian Damian. Conducerea muzicală Iurie Florea.

15
/11
/22

Două viori aflate în patrimoniul Muzeului George Enescu, instrumente atinse de magia unuia dintre cei mai însemnaţi interpreți ai secolului XX, compozitorul George Enescu, vor fi văzute și auzite pe 19 noiembrie, la Ateneul Român.