Regal de comedie la TNB, la final de an
https://www.ziarulmetropolis.ro/regal-de-comedie-la-tnb-la-final-de-an/

Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” a programat pentru finalul lunii decembrie o serie de reprezentaţii cu două dintre cele mai solicitate spectacole din repertoriul curent, comediile „Dineu cu proşti”, de Fracis Veber în regia lui Ion Caramitru şi recenta premieră „Scrisoarea”, după „O scrisoare pierdută” de I.L.Caragiale, în regia lui Horaţiu Mălăele.  „Scrisoarea” se va […]

Un articol de Andrada Văsii|9 noiembrie 2012

Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” a programat pentru finalul lunii decembrie o serie de reprezentaţii cu două dintre cele mai solicitate spectacole din repertoriul curent, comediile „Dineu cu proşti”, de Fracis Veber în regia lui Ion Caramitru şi recenta premieră „Scrisoarea”, după „O scrisoare pierdută” de I.L.Caragiale, în regia lui Horaţiu Mălăele.

 „Scrisoarea” se va juca pe 27 şi 28 decembrie, iar spectacolul „Dineu cu proşti” va putea fi văzut pe 29 şi 30 decembrie, ambele spectacole urmând să se joace pe scena Sălii Mari a TNB, potrivit unui comunicat al instituţiei de cultură remis vineri AGERPRES.

Biletele pot fi achiziţionate începând de sâmbătă de la Agenţia de Bilete a TNB. Pentru spectacolul „Scrisoarea” tichetele pot fi cumpărate la preţurile de 60 lei (rândurile 2-12), 50 lei (rândurile 13-19), 40 lei (loji), 20 lei (balcon), iar pentru „Dineu cu proşti” acestea se găsesc la preţurile de 70 lei (rândurile 2-12), 60 lei (rândurile 13-19), 50 lei (loji), 20 lei (balcon).

„Dineu cu proşti” este o antrenantă comedie despre prostie a lui Francis Veber, în regia lui Ion Caramitru, cu Horaţiu Mălăele, Medeea Marinescu, Alexandru Bindea.

Tratând într-o savuroasă cheie comică tema larg răspândită a prostiei, piesa pleacă de la ideea năstruşnică a unui dineu organizat într-un grup de prieteni intelectuali, snobi şi sarcastici, dineu ai căror invitaţi candidează, fără s-o ştie, la titlul de prost perfect. La finalul unui astfel de dineu amânat şi al unui festin comic desfăşurat cu tot tacâmul, autorul serveşte, spre desert, o lecţie de viaţă tratată cu rafinament şi subtilitate franţuzească.

Spectacolul „Scrisoarea” după „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale, în regia lui Horaţiu Mălăele, a fost prima premieră a actualei stagiuni. În distribuţie pot fi văzuţi printre alţii Mircea Rusu, Virgil Ogăşanu, Marius Rizea ori Mihai Constantin.

Sursa: Agerpres

21
/12
/16

Tabloul "Țărăncuțe" ("De la fântână") de Nicolae Grigorescu a fost adjudecat, marți seară, la prețul de 320.000 de euro, la licitația de iarnă a Artmark, devenind cea mai bine vândută lucrare din acest an. Printre vedetele serii s-au mai numărat "Intimitate" de Nicolae Tonitza, "Car cu boi la amiază" de Nicolae Grigorescu, "Pod" de Adrian Ghenie sau "Pieta" de Corneliu Baba.

20
/12
/16

NOUA GENERAȚIE DE ARTIȘTI. Alina Petrică are 27 de ani. Joacă în „Aglaja”, la Centrul Cultural „Bălcescu”, în „Mon Cabaret Noir”, la Teatrelli, în „(D)efectul Placebo”, la Teatrul Național, în „Îmblânzirea scorpiei”, la Teatrul de Comedie, și este, din acest an, angajată a Teatrului Mic din București.

20
/12
/16

”Carmen”, de Georges Bizet, în regia lui Karel Drgáč, de la Opera Naţională Română Iaşi, a fost desemnat, duminică seară, cel mai bun spectacol de operă la Gala Premiilor Operelor Naţionale. La râmdul său, Soprana Nelly Miricioiu a primit Marele Premiu al Galei Operelor Naţionale, al cărei invitat special a fost tenorul Roberto Alagna.

20
/12
/16

Primul spin-off al seriei "Star Wars", "Rogue One: A Star Wars story", a reușit cel de-al treilea cel mai bun start din acest an la box-office-ul nord-american, "pulverizându-și" concurenții. "Rogue One" a avut deja încasări de 300 de milioane de dolari la nivel mondial, deși nu a fost lansat încă în Coreea de Sud sau pe imensa piață chineză.

20
/12
/16

Joi, 22 decembrie 2016, de la ora 19.30, Teatrul EXCELSIOR prezintă un spectacol extraordinar în cadrul festivalului Moș Crăciun vine la EXCELSIOR. Programul cuprinde cântece și jocuri etnofolclorice din întreaga țară, precum și o suită de datini și obiceiuri tradiționale de anul nou, interpretate într-un stil original.

20
/12
/16

Înscriindu-se în tradiţia marilor instituţii de concert din lume, Radio România oferă pe 23 decembrie, de la ora 19, la Sala Radio, publicului care îi va călca pragul, dar şi sutelor de mii de ascultători ai frecvenţelor Radio România Cultural şi Radio România Muzical, pagini muzicale care nu lipsesc din repertoriul marilor orchestre în momente festive. Valsuri celebre care poartă imaginaţia spre poveşti romantice, polci ce invocă buna dispoziţie şi nelipsitele dansuri aduc atmosfera de sărbătoare în sufletele tuturor.

20
/12
/16

Regizorul și scenaristul Nae Caranfil este deopotrivă autorul textelor și compozitorul pieselor muzicale de pe coloana sonoră a celui mai recent film al său, 6,9 pe scara Richter, o comedie cu momente de musical puse în scenă de coregraful sârb Milan Gromilić. A avut premiera la ediţia TIFF de anul acesta, iar din 20 ianurie 2017 rulează pe marile ecran, inclusiv la Cluj.

19
/12
/16

Al Pacino va juca rolul lui Tennessee Williams în piesa "God Looked Away", prima producţie a Pasadena Playhouse, în programul PlayWorks. Spectacolul, care relatează o perioadă tulburată din viaţa dramaturgului, va avea premiera în primăvara lui 2017.

19
/12
/16

UNITER dă startul concursului "Cea mai bună piesă românească a anului 2016". Cei care doresc să se înscrie la concursul desfășurat sub egida Casei Regale a României, pot depune textele până la data de 30 ianuarie 2017 (data poștei), anunță Uniunea Teatrală din România (UNITER).

19
/12
/16

NOUA GENERAŢIE DE ARTIŞTI. Dorotheea Petre (aproape 36 de ani) este bine-cunoscută publicului cinefil din ţara noastră, din pelicula „Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii” (2006).

19
/12
/16

Romfilatelia a editat o nouă emisiune de mărci poştale tematice în cadrul proiectului „Stele de aur ale scenei şi ecranului”. Cele şase timbre ale acestui proiect filatelic au aceeaşi valoare nominală, de 4,50 lei, şi prezintă Stele de Aur ale scenei româneşti, în imagini de colecţie: Adela Mărculescu, Florina Cercel, Ilinca Tomoroveanu, Alexandru Arşinel, Ion Caramitru, Costel Constantin.

18
/12
/16

Topul celor mai bune filme care au putut fi văzute în premieră în România în 2016 este împărţit în trei. Un clasament de 10 poziţii include cele mai îndrăzneţe filme distribuite în cinematografe. Apoi, un top cu câteva filme exclusiv din festivaluri şi trei recomandări de documentare.

17
/12
/16

Aproape 4000 de persoane au fost prezente aseară la spectacolul „Poveste de Crăciun”, prezentat de Opera Comică pentru Copii la Sala Polivalentă din București. Evenimentul a fost transmis live și pe pagina oficială de Facebook a instituției, ajungând la peste 100 000 de spectatori într-un timp record.