Rogue One: A Star Wars story domină box-office-ul american
https://www.ziarulmetropolis.ro/rogue-one-a-star-wars-story-domina-autoritar-box-office-ul-nord-american/

Primul spin-off al seriei “Star Wars”, “Rogue One: A Star Wars story”, a reuşit cel de-al treilea cel mai bun start din acest an la box-office-ul nord-american, “pulverizându-şi” concurenţii. “Rogue One” a avut deja încasări de 300 de milioane de dolari la nivel mondial, deşi nu a fost lansat încă în Coreea de Sud sau pe imensa piaţă chineză.

Un articol de Petre Ivan|20 Decembrie 2016

Acest prim episod inspirat de saga intergalactică — din care lipsesc legendarele personaje Luke Skywalker, Han Solo și Prințesa Leia — prezintă misiunea unui comando al Rebeliunii pentru a recupera planurile Stelei Morții (Death Star), arma de distrugere a Imperiului. Povestea se plasează înainte de primul episod lansat în 1977, “Star Wars: A New Hope”.

Ca și în “The Force Awakens”, proiectoarele sunt ațintite asupra unei noi eroine, Jyn Erso, o mercenară a Rebeliunii interpretată de britanica Felicity Jones. Jyn este fiica lui Galen Erso (Mads Mikkelsen), un om de știință înrolat de Imperiu pentru a fabrica arma letală Steaua Morții.

Îndelung așteptat de fanii din toată lumea, acest prim spin-off inspirat din seria “Star Wars”, în regia lui Gareth Edwards, a obținut 155 milioane de dolari pentru primul său weekend în cinematografe.

Potrivit cifrelor oferite de Disney, “Rogue One” a avut deja încasări de 300 de milioane de dolari la nivel mondial, deși nu a fost lansat încă în Coreea de Sud (28 decembrie) sau pe imensa piață chineză (6 ianuarie).

Moana și Office Christmas Party completează topul

Poziția a doua în această săptămână este ocupată de filmul de animație “Moana” (Vaiana), cu 11,7 milioane încasate și 161,9 de milioane în total, după patru săptămâni de proiecții în cinematografe. Pelicula, în regia lui John Musker și a lui Ron Clements, prezintă aventurile unei prințese polineziene în apele Pacificului în compania semizeului Maui.

Pe locul al treilea regăsim comedia “Office Christmas Party”, cu Jennifer Aniston, Jason Bateman și Olivia Munn în rolurile principale, care obține 8,4 de milioane de dolari după acest weekend și 31,5 milioane în două săptâmâni de prezență pe ecrane.

“Collateral Beauty”, un film despre un publicitar strălucit care se afundă în depresie după o tragedie, se află în acest clasament pe poziția a patra cu 7 milioane de dolari încasări după primul weekend în cinematografe.

Filmul beneficiază de o distribuție de excepție, cu Will Smith, Kate Winslet, Keira Knightley, Edward Norton și Helen Mirren în rolurile principale.

Foto: Rogue One : A Star Wars story – facebook

15
/01
/19

Incluse în proiectul Viitorului Memoriei, o platformă dedicată memoriei Holocaustului în România, filmele documentare realizate, fără patos, de Olga Ștefan înregistrează mărturiile prețioase ale mai multor supraviețuitori ai persecuțiilor împotriva evreilor. O formă de amintire necesară și inevitabil fragmentată.

14
/01
/19

Aflat la cea de-a 5-a ediție, Oscar Weekend aduce la Cinema Elvire Popesco cele mai titrate filme ale anului 2018, propuse sau aflate în cursa pentru Oscarul la categoria „Cel mai bun film într-o limbă străină”.

09
/01
/19

Folosirea tot mai numeroaselor servicii de streaming pare să înlocuiască încet dar sigur mersul la cinema. O platformă ca Netflix a devenit cunoscută în special pentru seriale. Însă există câteva site-uri unde cinefilii pot să vadă filme de artă, vechi sau noi, la un preţ accesibil.

07
/01
/19

Filmele biografice „Green Book” şi „Bohemian Rhapsody” şi drama „Roma” au fost marile câştigătoare la cea de-a 76-a ediţie a galei Globurilor de Aur, care a avut loc duminică seară la Los Angeles.

06
/01
/19

PREVIEW Anul 2019 se anunță promițător pentru cinematografia română. Cele mai așteptate sunt noile filme realizate de Cristi Puiu și Corneliu Porumboiu, cu o potențială premieră la Cannes. Tot în acest an va ieși în săli și „Nu mă atinge-mă”, controversatul debut al Adinei Pintilie.

28
/12
/18

OPINIE Scris și regizat de Alfonso Cuarón, „Roma”va rămâne foarte probabil în istorie ca filmul despre care s-a discutat și s-a scris cel mai mult în 2018. Și asta chiar înainte de premiera mondială la Festivalul de la Veneția, unde a obținut, fără rezerve, Leul de Aur.

21
/12
/18

Primul week-end din 2019 aduce pe marile ecrane din România o nouă producție Columbia Pictures: “Holmes & Watson” – o comedie de aventuri, probabil cel mai amuzant film de până acum despre celebrul detectiv și asistentul său. Cei nerăbdători îl vor putea urmări, în avanpremieră, încă din 28 decembrie 2018.

20
/12
/18

Jason Momoa aduce pacea între lumea de la suprafaţă şi regatul celor şapte mări în ,,Aquaman”, alături de Amber Heard, Willem Dafoe, Nicole Kidman şi Dolph Lungdren, într-un un nou film din seria universului DC, care va putea fi vizionat de vineri, 21 decembrie, în 3D, IMAX 3D, Dolby Atmos şi 4DX.  

20
/12
/18

Ce merită să păstreze memoria cinefilă și istoria cinema-ului din anul 2018? Am făcut o listă, inevitabil subiectivă, a celor mai ambițioase și mai reușite filme văzute în acest an. Filme de mari autori: de la Lars von Trier, Alfonso Cuarón sau Steven Spielberg, până la Chang-dong Lee sau Hirokazu Koreeda.

20
/12
/18

Trofeul NexT 2018 a revenit scurtmetrajului Hector Malot: Ultima zi din an, regizat de Jacqueline Lentzou, în timp ce Premiul „Cristian Nemescu” pentru Cea mai bună regie a mers către regizorul Diogo Baldaia, pentru filmul Miraj, fraților.

19
/12
/18

CRONICĂ DE FILM În cel mai nou lungmetraj al său, „The House That Jack Built” (2018), cu care și-a făcut revenirea la Cannes (în afara competiției), danezul Lars von Trier se pune în mintea un criminal în serie. Rezultatul: un film teribil de ambițios, deopotrivă amuzant, grav și inconfortabil.

18
/12
/18

"Cred că fericirea este supraestimată. Să fii satisfăcut, împăcat cu tine, sunt ţeluri în viaţă mult mai realiste decât visatul la fericire." - Brad Pitt

Page 1 of 22612345...102030...Last »