Rogue One: A Star Wars story domină box-office-ul american
https://www.ziarulmetropolis.ro/rogue-one-a-star-wars-story-domina-autoritar-box-office-ul-nord-american/

Primul spin-off al seriei “Star Wars”, “Rogue One: A Star Wars story”, a reuşit cel de-al treilea cel mai bun start din acest an la box-office-ul nord-american, “pulverizându-şi” concurenţii. “Rogue One” a avut deja încasări de 300 de milioane de dolari la nivel mondial, deşi nu a fost lansat încă în Coreea de Sud sau pe imensa piaţă chineză.

Un articol de Petre Ivan|20 Decembrie 2016

Acest prim episod inspirat de saga intergalactică — din care lipsesc legendarele personaje Luke Skywalker, Han Solo și Prințesa Leia — prezintă misiunea unui comando al Rebeliunii pentru a recupera planurile Stelei Morții (Death Star), arma de distrugere a Imperiului. Povestea se plasează înainte de primul episod lansat în 1977, “Star Wars: A New Hope”.

Ca și în “The Force Awakens”, proiectoarele sunt ațintite asupra unei noi eroine, Jyn Erso, o mercenară a Rebeliunii interpretată de britanica Felicity Jones. Jyn este fiica lui Galen Erso (Mads Mikkelsen), un om de știință înrolat de Imperiu pentru a fabrica arma letală Steaua Morții.

Îndelung așteptat de fanii din toată lumea, acest prim spin-off inspirat din seria “Star Wars”, în regia lui Gareth Edwards, a obținut 155 milioane de dolari pentru primul său weekend în cinematografe.

Potrivit cifrelor oferite de Disney, “Rogue One” a avut deja încasări de 300 de milioane de dolari la nivel mondial, deși nu a fost lansat încă în Coreea de Sud (28 decembrie) sau pe imensa piață chineză (6 ianuarie).

Moana și Office Christmas Party completează topul

Poziția a doua în această săptămână este ocupată de filmul de animație “Moana” (Vaiana), cu 11,7 milioane încasate și 161,9 de milioane în total, după patru săptămâni de proiecții în cinematografe. Pelicula, în regia lui John Musker și a lui Ron Clements, prezintă aventurile unei prințese polineziene în apele Pacificului în compania semizeului Maui.

Pe locul al treilea regăsim comedia “Office Christmas Party”, cu Jennifer Aniston, Jason Bateman și Olivia Munn în rolurile principale, care obține 8,4 de milioane de dolari după acest weekend și 31,5 milioane în două săptâmâni de prezență pe ecrane.

“Collateral Beauty”, un film despre un publicitar strălucit care se afundă în depresie după o tragedie, se află în acest clasament pe poziția a patra cu 7 milioane de dolari încasări după primul weekend în cinematografe.

Filmul beneficiază de o distribuție de excepție, cu Will Smith, Kate Winslet, Keira Knightley, Edward Norton și Helen Mirren în rolurile principale.

Foto: Rogue One : A Star Wars story – facebook

19
/11
/19

CRONICĂ DE FILM Primele două episoade din sezonul al treilea al miniseriei „Umbre”, produs de HBO și scris și regizat de Bogdan Mirică, arată mai bine decât primele două sezoane. Asta nu înseamnă că lipsesc de tot replicile teribiliste sau că narațiunea nu e tot simplistă. Doar că personajele sunt mai închegate.

15
/11
/19

“The Romanians: 30 Years of Cinema Revolution”, cel mai amplu program dedicat vreodată cinematografiei românești în Statele Unite ale Americii, care celebrează în 30 de filme trei decenii de cinema de după căderea regimului comunist, are loc la Film Forum din New York între 15 și 26 noiembrie 2019.

15
/11
/19

Serile de film de la Centrul Ceh se apropie de sfârșit, iar pe 18 noiembrie va fi proiectat penultimul documentar al ediției de toamnă, „Year Without Magor: Genius Cannot Be Faked” și în ziua următoare, pe 19 noiembrie, la Fiction Tuesdays, va rula „The Inheritance or Fuckoffguysgoodday”.

15
/11
/19

Serialele „Narcos”, „4 Blocks”, „O Doutrinador”, „Un gallo para Esculapio” și „El Lobista”, producții realizate în America Latină și Europa vor fi difuzate de postul TNT, începând cu 18 noiembrie. Serile de luni vor fi dedicate băieților răi și vor purta titlul generic de „Lunea Mafioților”.

13
/11
/19

CRONICĂ DE FILM Realizator de seriale TV şi de filme, Rodrigo Sorogoyen este unul dintre noile talente din cinematografia spaniolă. Distribuit în sălile din România de Transilvania Film, „El reino” („Jocuri de putere”, 2018), deja penultimul său lungmetraj (între timp a lansat în 2019 şi „Madre”), este un impunător thriller politic.

10
/11
/19

PREVIEW A 13-a ediţie a Săptămânii Filmului Maghiar (SFM) are loc între 10 şi 18 noiembrie la Bucureşti şi propune mai multe secţiuni atractive, printre care una dedicată câtorva filme clasice restaurate şi o alta pentru marcarea a 30 de ani de la căderea comunismului, în afara obişnuitului program de producţii noi.

Page 1 of 25312345...102030...Last »