Regizorul Alexandru Mâzgăreanu este managerul interimar al Teatrului Nottara
https://www.ziarulmetropolis.ro/regizorul-alexandru-mazgareanu-este-managerul-interimar-al-teatrului-nottara/

Regizorul Alexandru Mâzgăreanu este, din 2 mai 2022, managerul interimar al Teatrului Nottara.

Un articol de Liliana Matei|3 mai 2022

Anunțul a fost făcut de Nicușor Dan, Primarul Municipiului București, într-o postare pe pagina de Facebook, în care acesta spunea: „Am semnat dispoziția de numire temporară având convingerea că tinerii de valoare trebuie susținuți și în speranța animării cu un suflu nou a unuia dintre cele mai prestigioase teatre bucureștene și naționale. Îi doresc succes noului director, iar bucureștenilor le adresez invitația de a merge în continuare la teatru!”

Numirea vine după demiterea fostului manager, Marinela Țepuș, ca urmare a notei primite la evaluarea anuală, ce nu i-a permis continuarea mandatului.

Alexandru Mâzgăreanu este unul dintre cei mai cunoscuți și cei mai apreciați regizori ai generației tinere. S-a născut pe 24 ianuarie 1987, la București. În 2008, a absolvit secția Regie a Facultății de Teatru din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale din București, iar, în 2010, a absolvit studiile de Master din cadrul aceleiași universități.

Cariera lui artistică a început cu un premiu prestigios, pentru Cel mai bun regizor, pentru spectacolul Romanțioșii de Edmond Rostand, la Gala Comedia ține la TINEri, în 2008. În 2011, a fost nominalizat la Secțiunea: Debut, la Gala Premiilor UNITER, pentru regia spectacolului Funcționarii, după A.P. Cehov.

Peste 30 de spectacole a pus în scenă Alexandru Mâzgăreanu, în teatre din București și din țară, multe dintre ele recompensate cu distincții importante, impunându-se ca unul dintre numele de referință în teatrul românesc al ultimului deceniu. Pentru spectacolul Steaua fără nume, producție a Teatrului Tineretului din Piatra-Neamț, Alexandru Mâzgăreanu a primit o prestigioasă nominalizare la categoria Cea mai bună regie, la Gala Premiilor UNITER, 2020.

Printre spectacolele puse în scenă la Teatrul Nottara din București, amintim Sonată de toamnă de Ingmar Bergman, Capcană mortală de Ira Levin, Cum vă place de William Shakespeare, Somnambulism de Iaroslava Pulinovici, Fazanul de Georges Feydeau, O noapte furtunoasă de I.L. Caragiale, True West de Sam Shepard.

09
/10
/13

CRONICĂ DE TEATRU Despre ce ne vorbeşte Omul care a vazut moartea? Pentru a ne răspunde acestei întrebări, Teatrul Naţional din Bucureşti ne invită să pătrundem în miezul unui spectacol tragi-comic, care se joacă pe scena iluziilor existenţiale – un tărâm dominat de dorinţa de putere şi înavuţire.

09
/10
/13

Premiera spectacolului „Omul cu chitara“ de Jon Fosse, în regia lui Mihai Măniuțiu şi cu Marius Bodochi în rolul principal, va deschide a doua ediție a Festivalului de Teatru şi Arte Performative Teatru pe Drumul Sarii de la Turda. Evenimentul va avea loc între 16-18 octombrie.

08
/10
/13

Heiner Müller şi-a definit dramaturgia ca o muncă a memoriei şi a reconcilierii cu morţii, o invocare a acestora, o înregistrare împotriva uitării, mai ales prin spectacolul Hamletmachine, care va avea premiera la Teatrul Naţional din Iaşi, pe 10 octombrie.

08
/10
/13

CRONICĂ DE FILM Malavita: O familie criminală, noua joacă postmodernă a francezului americanizat Luc Besson, este un film tarantinesc ceva mai puţin sângeros şi cu un umor negru al cărui principal defect este că nu-şi testează propriile limite.