Rezultatele preselecţiei Galei Tânărului Actor Hop 2014
https://www.ziarulmetropolis.ro/rezultatele-preselectiei-galei-tanarului-actor-hop-2014/

În zilele de 15, 16 şi 17 iulie a.c. UNITER a organizat preselecţia pentru Gala Tânărului Actor, unde s-au prezentat 179 de tineri absolvenţi ai facultăţilor de teatru din Bucureşti şi din ţară.

Un articol de Liliana Matei|18 iulie 2014

Iată rezultatele!

La secţiunea Grup, comisia formată din Ana Ciontea, Claudiu Groza şi Cristian Theodor Popescu a decis ca următoarele spectacole să fie admise în concurs:

1. Ce a zis vrabia, de Danny Mitarotondo, cu: Alexandru Malaicu şi Ioan Alexandru Savu, absolvenţi ai Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu

2. Feromonii, de Theo Herghelegiu, cu: Alexandra Acalfoae, Petruţ-Laurenţiu Butuman, Ada Lupu, Anca Pascu şi Cosmina Rusu, absolvenţi ai Universităţii de Arte „George Enescu” Iaşi

3. O poveste imposibilă, de Alina Suărăsan pe fragmente din Visul unei nopţi de vară, Nora, Faust, Unchiul Vanea, cu: Lucian Mihai Ionescu, Dana-Maria Marineci, Smaranda Nicolau, Ana Bianca Popescu, Oana Cristina Puscatu şi Alina Suărăsan, absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti

4. Paravan – Două telefoane, de Matei Lucaci Grunberg, cu: Irina Antonie, Andrei Cătălin, Iulia Ciochină, Octavian Costin, Mădălina Craiu şi Ştefan Huluba, absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti

La secţiunea Individual, comisia formată din Radu Afrim (foto sus), Marius Manole şi Mihaela Michailov a declarat admişi în concurs următorii candidaţi:

Alexandru Constantin Apostol, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
Cătălin-Nicolae Asanache, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj
Ana-Maria Bercu, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
Andrea Erika Bokor, Universitatea de Arte, Târgu-Mureş
Andrei Brădean, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj
Claudia Chiraş, Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi
Daniel-Ioan Chirilă, Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi
Andrei Ciopec, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
Ruxandra Coman, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
Răzvan Corneci, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj
Flavia Giurgiu, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj
Ştefan Huluba, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
Ada Lupu, Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi
Dana-Maria Marineci, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
Andrei Ioan Morariu, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
Marian-Gabriel Olteanu, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
Aurora Păunescu, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
Ioana-Maria Repciuc, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj
Réka Szász, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj
Alexandru Ştefănescu, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
Iulia Valentina Verdeş, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti

Ediţia a XVII-a a Galei Tânărului Actor al cărei director artistic este regizorul Radu Afrim se va desfăşura la Costineşti în perioada 9-12 septembrie 2014.

Gala Tânărului Actor este organizată de UNITER şi Vox Maris Grand Resort Costineşti.

Foto: M. Jipa

02
/10
/14

CRONICĂ DE FILM „Planșa”, debutul tânărului regizor Andrei Gheorghe, este un film curajos, care epatează prin imagine și rămâne restanțier la construcția personajelor și la acordarea dialogurilor. Însă merită salutată lejeritatea căreia i se dedă cu voluptate.

02
/10
/14

Dacă tot nu poți să combați legenda devenită (fals) brand de țară, atunci de ce să n-o folosești ca vehicul de promovare a unui festival de film (de nișă)? Dracula Film: Horor & Fantasy Festival de la Brașov s-a deschis cu blockbusterul „Dracula Untold”, un debut cu multe locuri comune, dar și cu câteva ingeniozități.

02
/10
/14

”America de peste pogrom”, un nou roman semnat de Cătălin Mihuleac și apărut la Editura Cartea Românească, este disponibil în librăriile din țară și în ediție digitală. Volumul apare după ”Aventurile unui gentelman bolşevic” şi ”Zece povestiri multilateral dezvoltate”, apărute în 2012, respectiv 2010, la aceeași editură.

01
/10
/14

Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional Bucureşti, a fost reales în funcţia de preşedinte al Uniunii Teatrale din România (UNITER), în urma votului Adunării Generale a instituţiei, potrivit site-ului organizaţiei culturale.

01
/10
/14

După ce fost scena de derulare a singurului festival internaţional al orchestrelor radio din Europa – RadiRo, produs şi organizat de Radio România (20-27 septembrie), Sala Radio se pregăteşte pentru deschiderea oficială a noii stagiuni, 2014-2015! Invitaţi speciali din ţară şi din străinătate, partituri devenite „hit-uri” ale muzicii clasice, dar şi lucrări în primă audiţie, muzică simfonică sau de cameră, alături de jazz, tango, pop, muzică populară etc., o largă paletă de evenimente este pregătită pentru cele nouă luni de stagiune şi de muzică bună!

01
/10
/14

Miercuri, 1 octombrie 2014, desenele și experimentele grafice ale lui Andrei Tudoran evadează din arhiva sa personală, în care stau închise de obicei, ieșind la aer doar pentru a puncta o evoluție sau a oferi o soluție, și se cațără pe pereții galeriei Pleshoo Contemporary, pentru a-și revendica propriile calități în fața picturii mult mai cunoscute a artistului.

01
/10
/14

De la primul descălecat al lui Marcel Pavel pe iarba suferindă a Arenei Naţionale era clar pentru orice om cu spirit de observaţie că fotbalul nostru are o problemă cu imnurile, nu cu acordurile muzicale, ci cu versurile. Dornic să facă ceva notabil după ce l-a înlocuit pe Mircea Sandu, noul şef al Federaţiei de Fotbal, Răzvan Burleanu, a cotcodăcit câteva luni şi a ouat un ... imn.